Syskonkärlek - Katrina von Bredow

10 röster
22063 visningar
uppladdat: 2009-05-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Jag har läst en bok som heter Syskonkärlek skriven av Katrina von Bredow. Katrina von Bredows bok handlar om kärlek, så som många av hennes andra böcker. Böckerna riktar sig mot ungdomar och handlar om tonåren. Syskonkärlek är en perfekt titel till boken. Även bilden på bokens framsida är, för mig, ett utmärkt val.

Syskonkärlek handlar om syskonen Amanda och Ludvig. Amanda är 17 år och Ludvig är 18 år. Amanda och Ludvig har samma mamma, Berit, men olika faddrar. De har alltid varit väldigt nära varandra, riktigt bra syskon som sade allting till varandra och gjorde allting tillsammans. När Amanda är 17 år känner hon att hon börjar få känslor för Ludvig som utvecklas och blir bara mer och mer. Tillslut säger hon till sin bror att hon är kär i honom. Ludvig besvarar hennes känslor med att säga att han känner detsamma för henne. Amanda och Ludvig inleder ett kärleksförhållande som blir väldigt seriöst. Den enda person som vet om deras förhållande är Eva, en vän till Amanda som är ett par år äldre än henne. Eva har läst psykologi och på så sätt hjälper Amanda och Ludvig. Men deras lustar kan inte behärskas och de älskar med varandra. De gör det ofta och mycket. På sommarlovet när Amanda, Ludvig och Berit är på en liten semester till en mysig stuga, blir Amanda och Ludvig påkomna när dem älskar med varandra i skogen av en granne. Berit blir arg, ledsen, förvirrad och dem beger sig genast hem. Som mamma tar Berit beslutet att Ludvig ska flytta ut till hennes bror på landet och jobba för honom. Amanda blir otroligt ledsen och en kväll dricker hon sig full på en bar. Morgon efter vaknar hon hos en främmande man. Mannen heter David och är lärare. David är gift men Amanda och David inleder ett förhållande ändå. När Ludvig flyttat hemifrån flyttar Amanda först hem till Eva. Efter ett par månader separerar David från sin fru och köper en liten lägenhet där Amanda och David flyttar in tillsammans. Efter ett år, tre månader och nio dagar träffas Amanda och Ludvig igen. De är fortfarande otroligt förälskade i varandra men besluter att endas vara kompisar, för att dem vet att dem aldrig kommer att kunna var syskon på samma sätt som de var innan. Amanda och David gifter sig och får två barn. Ludvig köper gården som han levt på, förlovar sig tre gånger men gifter sig aldrig. David, Amanda och Ludvig kommer bra överrens och har roligt tillsammans. När Ludvig fyller 47 år blir han sjuk. Cancern sprider sig i hans kropp och några månader sig senare innan cancern dödar honom börjar han och Amanda prata om de där sista månaderna på tonåren. Det är då Amanda lovar att skriva om allting och boken Syskonkärlek blir resultatet.

Huvudkaraktären är Amanda och bikaraktären är Ludvig. Amanda är central för bokens handling, men Ludvig är nästan lika viktig. Amanda är en 17 årig tjej som älskar att måla. Hon har ljusbrunt hår och bruna ögon. Hon är långt ifrån blyg och säger ofta vad hon känner. Hon och Ludvig har ett starkt förhållande som syskon. De är inte som vanliga syskon, de umgås jämt och ständigt och berättar allting för varandra. De älskar varandra starkt och berättar det gärna och ofta för varandra. Andra viktiga karaktärer i boken är Eva, som hjälper Amanda och Ludvig med deras förhållande. Amanda och Ludvigs mamma Berit och David. De har mindre roller men är ändå viktiga för bokens handling, de små detaljerna som blir så viktiga.

Miljöbeskrivningen är som i många andra böcker bra. Jag får bra, detaljerade och klara bilder framför mig när jag läser. Dessa bilder jag ser förknippar jag oftast med sådant som jag sett på film, bild eller i verkligheten. Jag kan enkelt känna lukten av den friska skogen eller känna hur huvudet dunkar på Amanda när hon gråter så mycket.

Citat ur boken

"-Varfan går gränsen egentligen?! frågade han. NÄR begår vi lagbrottet? Det kan väl inte vara brottsligt att krama sin syster? Är man brottsling om man får stånd av att krama henne för länge? Var övergår den oskyldiga pussen i den brottsliga kyssen? Eller är alltsammans helt lagligt ända tills man tränger in i henne? I så fall kan man ju ha ett alldeles lagligt, men otroligt erotiskt förhållande till sin syster!

- Fråga inte mig om allt det där! Jag visste inte ens att vi var brottslingar förrän Eva ta...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Syskonkärlek - Katrina von Bredow

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2009-05-13]   Syskonkärlek - Katrina von Bredow
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58181 [2024-05-23]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×