Imorgon när kriget kom (Recension)

5 röster
15678 visningar
uppladdat: 2006-03-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag har läst ”Imorgon när kriget kom” av John Marsden
Historian är uppdelad i sju böcker, det här är den första av sju

Handling

Bokens primära handling går ut på att två ungdomar som heter Ellie och Corrie tycker att det skulle vara roligt att åka ut med några kompisar och campa i nån vecka, de frågar Ellies pappa om de kan låna hans Landrover och åka till ett ställe som heter Tailor’s Stitch. De samlar ihop fem till och dagen kommer då de ska åka ut, de samlar på sig så mycket mat och förnödenheter de kan och åker till Tailor’s Stitch.

När de kommer fram till Tailor’s Stitch börjar den långa vägen att gå, deras mål: Helvetet, där det sades att en mördare hade flytt efter att ha mördat sin fru för länge sedan.

De kommer fram till helvetet och stannar där i sju dagar som de hade bestämt. En natt när Ellie behövde gå på toaletten så märker hon en väldigt rörelse i luften, hon ser många flygplan flyga förbi över dem.

Några dagar senare när de ska åka hem märker de när de kommer hem till Ellie att hennes hundar har dött och att hennes familj är borta.
Efter att ha åkt runt till flera andra förstår de vad som har hänt. Medan de har vart och campat har deras land blivit invaderat av en främmande krigsmakt!

Hur är boken skriven?

Boken är skriven som ett återberättande om vad som hände under invasionstiden, och eftersom den som återberättar det är Ellie så räknar jag henne som huvudpersonen. Eftersom man bara får veta vad Ellie och ibland vad de andra tycker så vet man aldrig mer än vad karaktärerna i boken vet, det gör att allt kommer som en överaskning.

Ellie

Huvudpersonen i boken heter Ellie Linton och är någonstans mellan 16 och 18 år, efter vad som framgår i boken. Hon är en helt vanlig tjej i en liten Australiensisk stad vid namn Wirrawee. Hon bor med sina föräldrar på en gård en bit utanför staden. Hon lever ett vanligt liv, går i skolan, blir titt som tätt kär i killar som vilken annan tjej som helst. Under historians gång börjar hon gilla sin barndomsvän Homer mer och mer, tyvärr börjar hon också få starka känslor för en annan kille som heter Lee och hon får det svårt att välja vem hon tycker bäst om. Till slut blir det Lee eftersom Homer blir hejdlöst förälskad i Fi som är en annan tjej i gruppen.Speciell händelse

I slutet av boken så kommer gruppen på att alla militär trupper kommer till Wirrawee via en bro som går mot en hamnstad dit den främmande krigsmakten skickar nya trupper hela tiden från hemlandet. De förstår att de måste spränga bron för att förhindra fiende förstärkning. De snor en stor tankbil med bensin i som de kör in under bron sen tänder de på en lång trasa som går från tanken ut över marken, tankbilen exploderar och bron finns inte mer. Det här är första steget i kriget mot den främmande makten.

Författaren

Författaren heter som sagt John Marsden, han föddes den 27e september 1950 i Melbourne, Australien. Han läste en kurs som på engelska heter ”Lag och Konst” men som egentligen är en kurs där man väljer två av ca 20 ämnen, han jobbade som säkerhetsvakt och på ett bårhus innan han blev Engelsklärare. John lärde ut Engelska i nio år på Geelong Grammar School och blev chef för Engelskstudier på skolan.

1982 arresterades han under ett försök att stoppa byggandet av Frankling dammen som var en dam som skulle dämma upp Gordon floden i Tasmanien. Eftersom alla fängelser i regionen var fulla fick han spendera en natt på Risdon fängelsets högsäkerhetsanstalt. Han använde den upplevelsen för att skriva scener i Imorgon serien.

Han bokserie ”imorgon” är känd som en av de populäraste bokserierna för ungdomar någonsin skriven i Australien.

Egna tankar

Jag tyckte att boken var förvånansvärt dålig, den innehöll väldigt lite som jag skulle se som riktigt verkligt. Själva storylinen och idén till boken var väldigt bra men jag tycker tyvärr att John Marsden inte ha...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Imorgon när kriget kom (Recension)

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-05-02

    Måste säga att du missa ganska

  • Inactive member 2007-10-26

    Hmm, var boken så dålig, nånsi

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-03-12]   Imorgon när kriget kom (Recension)
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5825 [2024-05-23]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×