Barnaga

4 röster
4527 visningar
uppladdat: 2009-11-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

(Obs, detta återspeglar inte på något sätt min personliga åsikt!)

Varför barnaga ska vara obligatoriskt

Dagens samhälle innehåller mer våld än någonsin. Man behöver bara öppna en dagstidning, eller zappa mellan de olika kanalerna på tv:n för att få våldsamma bilder rakt i ansiktet.

Krig, våldtäkt och misshandel är numer en självklar del i vårt samhälle. Detta är naturligtvis inte en önskvärd del av samhället, men det är ändå en del som vi aldrig kommer bli kvitt.

I takt med att den mänskliga intelligensen, civilisationen och tekniken utvecklas, så kan man ju tro att det naturliga är att våldsbrotten ska minska. Men så är tyvärr ej fallet. Det är snarare så att våldsbrotten ökar.

Vart kommer då barnaga in i bilden? Varför skulle man slå sina barn?

År 1979 så förbjöd Sverige, som första land i världen, barnaga. Detta var det mest idiotiska Sverige kunde göra, och detta har (tror jag) bidragit till att våldet bara ökar och ökar.

Vad baserar jag då detta på?

Jo - tänk er följande scenarion;

Scenario 1 - Ett hem utan barnaga

Lilla Bosse föds i en medelklassfamilj, där han behandlas på bästa tänkbara sätt. Föräldrarna ger honom presenter och godis. Han får följa med resten av familjen på resor, och har faktiskt en riktigt lycklig barndom. Vad tror ni händer när lilla Bosse kommer ut i den stora världen, när hans mediala uppfattningsförmåga utvecklas till den grad att han är fullt medveten om vad som försigår runtomkring honom?

Det mänskliga psyket är väldigt känsligt för kontraster, och att plötsligt överösas av krig och våld, och allt sett i kontrast till en uppdiktad puttinuttvärld, kan faktiskt bli för mycket för en liten pojke. Lilla Bosse skulle förmodligen utveckla självdestruktivitet, depressioner, paranoia etc. När pojken sedan växer upp, så kan han få för sig att han måste använda våld för att passa in i samhället.

Resultat: En svag, psykisk sjuk individ, som låter sig tryckas ned av andra människor.

Scenario 2 - Ett hem med barnaga

Lilla Kalle föds i en medelklassfamilj, där han agas redan från tidig ålder. Detta mår han självklart inte bra alls av, och det är inte heller syftet. Poängen med själva agan, är att bygga upp en stark individ, som klarar sig på egen hand (eftersom denne redan från tidig ålder tvingas ta vara på sig själv, då vårdnadshavarna inte visar någon som helst kärlek alls.) i vårt våldssamhälle utan att ta till våld.

När Kalles mediala uppfattningsförmåga utvecklas, så kommer våldet som skildras i massmedian inte alls som någon schock för honom. Det är något han alltid upplevt hemma. Kalle växer sedan förhoppningsvis upp till en ansvarstagande individ, som sedan själv slår sina barn i samma syfte; att härda dem inför det kommande mötet med våldssamhället. Det finns ett gammalt hederligt svenskt talessätt som faktiskt är 100% sant, som lyder; "Det man inte dör av, härdas man av."

Resultat: En klok, stark och beslutsfattande individ, som kan stå på egna ben, och som är trött på allt som har med våld att göra, då denne fått nog av detta innanför hemmets väggar.

Jag hoppas att jag nu klargjort själva syftet med barnaga, och varför det inte bara bör vara lagligt, utan obligatoriskt. Inte för barnens skull, inte för föräldrarnas skull, utan för samhällets skull! Barnen är vår framtid, och det är de som ska styra vårt samhälle i framtiden. Därför är det vår uppgift som samhällets nuvarande styrmän att bygga våra barn till starka individer.

Vad säger den nuvarande lagen?

Det finns idag en lag som kallas föräldrabalken, där en del behandlar just barnaga, som lyder;

Barn har rätt till omvårdnad, trygghet och en god fostran. Barn skall behandlas med aktning för sin person och egenart och får inte utsättas för kroppslig bestraffning eller annan kränkande behandling"

"Omvårdnad, trygghet och en god fostran", allt detta är ju exakt vad barnaga är. Speciellt vad gäller god fostran.

Vad gäller s.k "kroppslig bestraffning eller annan kränkande behandling", så är barnaga knappast något som faller under den klassifieringen. Visserlig är aga en sorts kroppslig bestraffning, men ska man se det på det sättet så är ju all bestraffning kroppslig bestraffning, då vi alla upplever världen genom vår kropp, efter som psyket enligt aktuell vetenskap är benäget i hjärnan, som ju som bekant är en del av kroppen.
Vad som är s.k "kränkande behandling" är ju subjektivt, och eftersom ett barn inte har en utvecklad objektiv bedömningsförmåga, så är det inte heller upp till barnet att bedöma vad som är kränkande, efter som det inte ser det större perspektivet, och själva syftet med behandlingen.

Om du tolkat ovanstående rader rätt, så förstår du också att det inte behöver göras några ändringar i lagen - den behöver endast omtolkas. Däremot är det enligt mig nödvändigt att införa en lag beträffande kontrollanter, som får åka ut i landets olika familjer, och kontrollera att barnaga försiggår. Alla som försöker fuska genom att inte aga sina barn borde bestraffas.

Barnaga är inte bara en utmärkt uppfostringsmetod och en rekreationsmetod för vuxna vårdnadshavare, utan det är även en nödvändighet i dagens samhälle. Samhället kräver att man är rustad inför det, annars kommer man inte komma speciellt långt i livet.<...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Barnaga

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-11-18]   Barnaga
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58391 [2024-04-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×