Situationen

2669 visningar
uppladdat: 2009-12-07
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Situationen

Det viktigaste i en situation som denna är inte valet utav måltid utan sättet du väljer att tillaga den, vilka råvaror du väljer att använda och hur du uppför dig i köket.

Trots min tidigare poäng valde vi vår rätt med omsorg. Att ha en utländsk person till middag kräver viss kunskap. I detta fall kunskap om Indien samt den indiska kulturen. I många länder och/eller kulturer är viss mat inte tillåten vilket är viktigt att an informerat sig om. Det kan också vara en god idé att ta reda på lite mer om den (i denna situation) Indiska matkulturen och vad de vanligtvisd äter. I vår grupp valde vi att inte laga något av de indiska alternativen. Det känder väldigt tråkigt och lite respektlöst att försöka sig på att laga något indiskt som hon dessutom med allt säkerhet ätit förrut.

Vi valde att laga en typisk svensk kycklingsoppa med fulkornsnudlar och grova tekakor till. En god och nyttig rätt som den indiska kvinnan garanterat inte ätit henne i indien. Rätten är anpassad till tallriksmodellen och kräver inga speciella utländska ingredienser som måste färdas långt. Den är lättlagad och även ett av de billigare alternativen vilket självklart är en fördel - dock går kvalitet alltid före kvantitet var det gäller matlagning.

Som jag tidigare nämnt är ditt uppförande i köker samt ditt val utan råvaror de viktigaste faktoresrna för att kunna tillaga en god, nyttig, ekonomisk och miljövänlig rätt som dessutom ska passa en indisk kvinna. Vi valde råvaror med stor omsorg, främst fokuserande på vilka varor som färdats kortast men även med tanke på priset. Vi hanterade våra resurser under arbetet mycket sparsamt. Genom att t.ex. stänga av vattnet mellan användningarna, diska endast en gång och då mycket ekonomiskt (dvs. fyller hon med vatten, ta lite diskmedel osv.) visar vi kunskap och förståelse för hur vårt handlande i ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Situationen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-12-07]   Situationen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58421 [2024-04-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×