Scientologi och Tidigare Liv & Utomjordningar

4786 visningar
uppladdat: 2009-12-31
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Det följande fick jag som svar när jag lyckades få tag på en scientolog, som är min referens, men anonym, som ville svara på frågan om science fiction och sådant angående Scientologerna.

Tror scientologer på utomjordingar?

Svar från praktiserande scientolog: Detta är oftast ett försök att ge en missvisande bild av scientologin. Man måste dela upp frågan i olika bitar. Vad ”tror” scientologer på? Förväntas scientologer ”tro”?

http://www.nyniva.nu/artikel-personlig-integritet.php

Scientologins grundare, L. Ron Hubbard, förväntade sig inte att folk skulle tro allt han sa. Han förväntade sig däremot att den teknik och metod som han han utvecklade, ”teknologin”, tillämpades exakt så som den beskrivs. Det finns inga krav inom scientologin att man skall ”tro”. Tag till exempel existensen av ”tidigare liv”. Många scientologer tror på att de levt tidigare – men den tron kommer från en personlig erfarenhet av att få upp minnen av sådana existenser, och där funnit källan till känslomässiga eller andra problem i dag. En del scientologer VET att de levt tidigare. För en del är begreppet fortfarande inte helt verkligt, eftersom de inte haft någon subjektiv upplevelse inom området. Det skulle vara väldigt ”o-scientologiskt” att kritisera en med-scientolog för att de inte trodde på det, likväl som att det är ”o-scientologiskt” att raljera om sina tidigare liv. Det är en privat och andlig sak. Scientologin är en TILLÄMPAD religiös filosofi som används i det dagliga livet för hjälpa en själv och ens medmänniskor att komma över problem i livet. Utomjordingar? Det finns utgivna böcker skrivna av Hubbard (till skillnad från påstådda ”hemliga skrifter”) och som är tillgängligt för vem som helst att läsa, som slår allt du kan läsa på nätet. Materialet i dessa böcker används om man skall tillämpa en auditeringsteknik som kallas Teknik 80, och syftet är att råda bot på specifika icke önskvärda känslomässiga elrer fysiska problem som en person har. Det intressanta är egentligen om tekniken fungerar - inte om beskrivningarna av människans ursprung är korrekt. Men de rekomenderas inte för nybörjare eftersom en nybörjare behöver läsa någonting som han eller hon enkelt och snabbt kan använda för att förbättra sitt eget liv. Det är alltså ingen ”hemlighet” att det finns skrifter inom scientologin som redogör för minnen från tidigare liv – långt tillbaka i tiden. Idén att det finns gemensamma erfarenheter som påverkar mänskligheten som ett kollektiv är inte unik. ”I en galax långt borta. för länge länge sedan.....” Star Wars Ja, tanken kittlar. Men nu skall man veta att det finns material på nätet som är förvanskat. En del är stulet, vilket gett upphov till det copyrightbråk som du kanske hört talas om. Det som stals har sedan dess reviderats eftersom en person (numera utesluten ur kyrkan) befanns ha ändrat på det på eget bevåg, så personligen så vet jag inte vad som är original och vad som är påhittat förrän jag själv sitter där med det garanterat äkta materialet.

Om man läser Hubbards material från 50-talet så är han väldigt tydlig med att betona faran med att luta sig mot externa uttalanden, dogmer, personer och så att säga "tro på dem", om man därmed förnekar sig själv. Man kan inte förstå Scientologi genom spridda k...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Scientolog i Göteborg som förekommer på debattsidor, under namnet Ignition. Men jag hoppas på förståelse för att han inte vill stå med namn, eftersom han då riskerar att förtalas, eller angripas av "fanatiska motståndare", som han uttrycker det.

Kommentera arbetet: Scientologi och Tidigare Liv & Utomjordningar

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2009-12-31]   Scientologi och Tidigare Liv & Utomjordningar
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58487 [2024-06-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×