Kosten att ta det lungt

2623 visningar
uppladdat: 2010-01-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Kosten att ta det lungt

Livet är fullt av stress. Hemma, jobbet, skolan och mycket annat. Man känner att klockan tickar på snabba takter. Man vill hinna och klara allt. Alla kan känna sig stressade av någon anledning. Ungdomar, vuxna och även barn kan bli stressade. Barnen tänker mycket på sin intresse och hur dem ska kunna övertala sina föräldrar för att kunna få det de vill ha.

Ungdomarna eller tonårigarna brukar har många problem och det kan vara att de börjar tänka mycket på skolan, betyget, vännerna, utseendet och den andra kön. De tillbringar mycket tid av deras vardag framför speglen bara för att bli den stiligaste och charmigaste i gruppen och för att kunna  attrahera killarna om de är flickor eller tvärtom.

Vuxna kan också bli stressade specialt de som har familjer och jobbar. Man måste klara allting hemma och på jobbet. Man jobbar och har papperna över huvudet och plötsligt ring det från dagis eller från skolan och meddelar att barnet mår dålig och måste hämtas. Man ska hinna för att klara av alla familjens behov, t ex barnsintresse, mat, kläder och myckrt annat. All dessa år ju press. Man kan bli sjuk eller ärtig sägs galen av stress. När problem blir stora i ens liv börjar man bli stressad och tänker mycket på hur problemen ska lösas. Man tänker kanske mycket på framtiden och hur man ska lyckas.

Man kan bli stressad om man drabbas av någon sjukdom t ex ätstörning. Har man en ätstörning tänker man mycket på mat och sin kropp, och det känns viktigt att ha kontroll. Man blir upptagen med sånt som att planera vad man ska äta nästa gång eller hur man ska träna eller äta för att "rätta till" något man inte är nöjd med. Eller vad man ska säga till kompisarna för att slippa äta något på lunchen. Vågen blir den viktigaste så att man väger sig flera gånger om dag. Att ha ångest är att vara mycket rädd och orolig. Känslan är stark och kan kännas i hela kroppen.

Det hände flera gånger att jag blev mycket stressad. Jag var jättedesperat och allting i min omgivning gjorde mig mycket stressad. Jag låg på sängen och ville inte äta på flera dagar. Jag kände mig trött och orka inte längre. Att tänka på skolan, betyget och vännerna gör mig väldigt orolig. Den värste när det gäller provet. Jag måste hinna med allt och blev färdigt i tiden. Jag måste lyckas och ha ett bra betyg. Skulle jag klara provet och flytta till gymnasiet? Borde jag läsa lite mera för att kunna lyckas? Skulle jag jobba på sommaren för att tjänta lite extra? Men skulle jobbet komma att passa mig? Skulle det vara lätt eller hårt? Skulle jag umgås lite mer med familjen och kompisarna? All dessa gjorde mig stressad, okoncentrerad och djupt deprimerad och kunde inte villa mig eller sova på flera dagar.

På vissa fall kan man  bli sjuk av stress. När man känner stressad efter en lång arbetsdag är det första som kan göra är att slappna av t ex att läsa en bok, titta på TV, gå en promenad eller ta ett bad. Det kan också vara till hjälp att ha en speciell plats dit man kan gå och stänga ute störande ljud, som telefon, trafik etc. Man kan också be om hj&aum...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kosten att ta det lungt

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2010-01-14]   Kosten att ta det lungt
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58500 [2022-07-05]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×