Heavy Metal och Southern Rock

4501 visningar
uppladdat: 2010-01-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Heavy Metal och Southern Rock och lite om Stereo Generators mm.

Inledning 

Jag har valt Heavy Metal och Southern Rock genrerna eftersom jag har börjat lyssna på ett ganska nyskapat band som heter Stereo Generator och sen har jag också alltid undrat vad som menas med dessa genrer, alltså vad är det för speciellt med dem, något speciellt tempo, trumkomp som är vanligast, ja kort sagt allt jag kan få reda på så därför hade jag tänkt kolla upp detta men jag skall också skriva om bandet stereo generators.

                                                

Presentation

Detta arbete kommer att vara indelat i tre grupper och dessa kommer att vara

1: Stereo Generators

1.1: Bandmedlemmarna

1.2: Låtarna och albumen

2: Southern Rock

3: Heavy Metal

3.1: Kort historia

3.2: Spelsätt

3.3: Subgenrer

3.3.1: Black Metal

3.3.2: Death Metal

3.3.3: Doom Metal

3.3.4: Gothic Metal

      

1. Stereo Generators

1.1: Stereo Generators är ett band som skapades 2001 (tror jag men det står inte någonstans helt klart att det skapades det årtalet) och som du kanske har förstått så spelar de genrerna Heavy Metal / Metal, Southern Rock men också faktiskt Klassisk Rock. De har en gitarrist, en basist och en trummis. Dessa heter Rasmus Bogegård på gitarr och sång, Edvin Holm på bas och Tom Yttergren på trummor. Dessa är grundbandet nu men för bara ett halvår sedan så hade de en annan basist vars namn var Johan Dahlén, han var trummis från 2004-2009 och innan det så hade dom faktiskt ännu en trummis vars namn var Joel Sandelius och han var trummis från 2001-2004, men innan det så hade de ingen annan så därför antar jag att de skapades 2001. Edvin Holm har en Rickenbacker som han spelar på och Rasmus Bogegård har antingen en Gibson les Paul som han använder för tillfället eller så använder han en flying V. Han jobbar också på ett fik på adelsgatan.

1.2: Stereo Generators har bara givit ut tre låtar (drone, halls of deception och shielded) men jag har hört dem live också där de spelade fler låtar och de håller på att spela in låtar till ett nytt album nu, de skall bara fixa ett skivbolag som kan hjälpa dem. Men jag tycker att deras musik är otroligt bra och den är liksom heavy metal stil men ändå så låter det som att den försöker förmedla något och innehåller så mycket mer än bara några instrument som spelar och någon som sjunger.   

        2. Southern Rock

Southern Rock är en subgenre av rockmusiken och den spelas av band som t.ex. Allman Brothers Band men också Lynyrd Skynyrd som t.ex. har släppt låten Sweet Home Alabama, som faktiskt är inom Southern Rock genren. Southern Rock fokuserar sig väldigt mycket på elgitarr och sång och spelas egentligen oftast i ganska stora band, alltså att man har två till tre första gitarrer (där e Stereo Generators ett undantag) men sen så brukar man också försöka få lite av en blues känsla i låtarna också brukar man försöka lägga in lite mer solon och kanske kombinera dessa så att riffen går ihop lite med solona.

                                 3. Heavy Metal

3.1: Heavy Metal är en genre där man spelar ganska tung musik och ganska grov om man säger så. Den uppstod med bandet Black Sabbath som ursprungligen hette the Earth, men sedan döptes om till Black Sabbath, som hade sångaren Ozzy Osbourne som nu är en superkänd storstjärna som har tjänar hur mycket som helst och, som man säger, lever livet. Med Black Sabbath så skapades genren Heavy Metal (också kallad hårdrock på svenska) som idag är en vida känd genre och har en maaaassa subgenrer.

3.2: I Heavy Metal har man alltid minst en elektrisk gitarr (om man kanske inte bara spelar någon viss låt med akustisk) och Heavy Metal i allmänhet är ganska hetsig, högljudd och aggressiv. Hur de sjunger varierar, de kan allt ifrån skrika till nästan sjunga ballader bara att man har instrumenten i bakgrunden.

3.3: Heavy Metal har, som sagt, många subgenrer men jag tänkte berätta om några av dem i alla fall.

3.3.1: Black Metal är en subgenre som av Heavy Metal som är lite grövre om man säger     så, de har mer högljudda trummor och distade gitarrer också kombinerat med väldigt hög volym och en del skrikande och texterna brukar vara ganska satanistiskt inspirerade.

3.3.2: Death Metal är lite värre än Black Metal, eller man har samma extrema tempo som i Thrash Metal (en annan subgenre) men man har också lagt till mycket mer högljudda trummor i kombination med ofta dubbla baskaggar. Sången (om det nu kan kallas sång) är till skillnad från Black Metal oftast bara ett mörkare och mer gutturalt låtande ljud, eller som det också kallas growl, fast kanske lite mörkare än de vanliga "growlen".

3.3.3: Doom Metal är en mer lugn och mörkare genre där man spelar lite långsammare men har texter som är väldigt mörkare / deppigare, så jag tycker namnet passar in ganska bra eftersom "doom" förknippas oftast med en förutbestämd död eller något liknande. I denna genre så sjunger man faktiskt oftast, inte alltid det finns ju en del band som använder growling och sådant eller så kanske man viskar, men i allmänhet så ser sångarna lessna och deppiga ut. Men också för att få det här mörkare lite jobbigare ljudet och stämningen så, dels stämmer man ner gitarrerna oftast, dels så distar man väldigt mycket.

3.3.4: Gothic Metal är en lite mer dramatisk genre och men fortfarande ganska tung. Oftast så brukar det delas upp lite mer i killar och tjejer bland sångarna, eftersom killarna brukar sjunga lite aggressivare och tjejerna brukar oftast sjunga lite mer soprano liknande.

                                Funderingar

Jag tycker dessa musikstilar kan vara lite för tunga emellanåt ofta, då menar jag t.ex. Death Metal som e lite för lite musik i, alltså de sjunger inte så ordentligt och det är ofta bara en röra av instrument. Men sen ibland så kan man ju faktiskt lyssna på en sån här låt och lyssna riktigt noga så att man lyckas urskilja instrumenten och höra de olika instrumenten. Det är då Death och Black Metal faktiskt kan vara riktigt bra eftersom de spelar ofta så otroligt komplicerade saker på bas, trummor och gitarr. Så jag tycker nog att om man skall tycka om dessa stilar så skall man helt tycka om att lyssna på komplicerade riff och solon på t.ex. en gitarr. Däremot Heavy Metal och Southern Rock är ju en helt annan sak, för det är sån musik jag riktigt tycker om att lyssna på för visst den kan få va lite "tyngre", om man säger så, för bara det är ordentliga musik stycken i det (alltså t.ex. sång som låter riktigt bra osv.) så kan det vara riktigt bra. Men det är just här Heavy Metal och Southern Rock och alla andra liknande genrer kommer in eftersom jag tycker de är precis den balansen man vill ha, visst de kan vara lite "tyngre" men de är fortfarande riktigt musikaliska och ofta hela låten igenom. Sen är ju jag en allätare inom musik (förutom techno och sådant) så de kan ju förklara att jag tycker om de mesta men det måste ändå vara "musik" i musiken (som jag inte tycker det e i de flesta techno låtarna).

   Slutord

Jag tyckte denna arbetsuppgift har varit väldigt rolig och intressant, ända nackdelen är att jag som vanligt har gjort den lite i sista stunden så tack vare de så har vi ett prov samtidigt, men den har ändå varit riktigt rolig. Svårigheten däremot har varit att det funni...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Heavy Metal och Southern Rock

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2010-01-14]   Heavy Metal och Southern Rock
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58508 [2024-05-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×