Klassfesten i åk 2

2125 visningar
uppladdat: 2010-02-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Klassfesten i åk 2.

-Höga, låga, höga, låga, höga låga? Låga eller höga?! Hallå, kan jag få lite respons tack!? HÖGA ELLER LÅGA ALEX?!                                                                   -Höga Rakel, höga för trettioelfte gången! svarade Alex tillbaka på den stressade Rakel som bara stod och skrek.                                                                                           -Men jag blir bokstavligen talat 2 meter då, typ. Kan in -RRRR RRRRR-  alltså den där ringklockan väcker inte bara hela huset utan döda också. Jag blir tokig, snälla kan du öppna det är Filippa? Det jag skulle säga var, kan inte du ha låga så har vi båda det?

Dörren kan jag öppna men det finns inte på kartan att jag kommer ha på mig låga skor lilla vän!                                                                                                                   -Okej miss Fashonista, ropade Rakel efter Alexandra när hon lämnat sovrummet. Sovrummet som nu såg ut som en enda stor provhytt med slängda kläder överallt. Hämta tre vinglas och läsken också, tack världens bästa Alex! ropade Rakel efter henne ännu en gång. Vi sitter inne på mitt rum så vi hinner sminka klart oss också!

En ostabil Filippa på skyhöga klackar kom in med tre stora vinglas i handen som hade varit en bröllopspresent en gång i tiden till Rakels föräldrars och en sprite i den andra.

-Ahhh, talk about home delivery sa Rakel när hon ställde sig upp för att krama Filippa som nu hade förvandlats från 1.64 till 1.70 cm.                                           Filippa skrattade:                                                                                                                -Ja ikväll smäller det!                                                                                                       Alexandra kom indansandes i rummet och med en ny öppnad flaska vitt.                     -Seså vad saknar tjejer? Hon höjde armarna i luften och höjde rösten "MUSIC!"

45 minuter senare satt de tre tjejerna på bussen, egentligen skulle de lika gärna kunnat gå den korta biten men de ville inte inleda kvällen med skavsår. Även fast det bara var dem tre lät det som en hel hönsgård på bussen.

"Nästa Klingsgatan"                                                                                                        - Nästa Klingsgatan, imiterade Alexandra med en skarp skånska och dom alla tre tjejerna låg dubbelvikta över sätet och skrattade. Rakel knep efter luft, här ska vi av!

Det var bokstavligen talat ett stenkast från busshållplatsen Amanda bodde. Tjejerna stod nu utanför Amandas port som var klädd i en vacker mörkblå Klematisväxt längst sidorna. Vilken vacker blå färg, tänkte Amanda medan Filippa stod och ringde hysteriskt på klockan. Alexandra skrattade, den här ringklockan väcker definitivt döda!  

Dörren slogs upp av Amanda som var klädd i en sommargrön nonchalant klänning.

- Fint folk kommer alltid sent, haha fan välkomna tjejer! Kom in, kom in. Nu är hela jävla klassen här, känn er som hemma fan!

Musiken dunkade som om dem befann sig på en nattklubb.                                         Amanda var en utav dem mest socialaste människorna Rakel hade sött på. Inte bara den socialaste - utan även den som svor mest. I varannan mening fick hon med ordet fan. Om Amanda skulle betala böter på en krona för varje gång hon svor skulle hon nog varit minst lika fattig som en somaliainvånare tänkte Rakel medans hon hängde av sig sin vårjacka.

-Hej darling! Rakel kände ett dunk i ryggen och en doft kom pustandes.                 -Vad brun du är, det var bra i Costa Rica kan jag tänka mig, varmt?                              - Heeej Christian! Rakel log stort och kände hur hon blev nervös. Ja rena rama värmeböljan. Men det är skönt att vara hemma igen, tillbaks till vännerna.... Tråkigt att missa den svenska våren bara.                                                                                   -Fast våren har precis börjat, du missade den bara med två veckor... Har du något att dricka? Här ta en öl, den är direkt importerad från Polen sa han och skrattade.

Det klart som fan Rakel var medveten om att hon bara hade varit borta 2 veckor och inte missat våren här hemma. Men vad skulle hon sagt?! Hon hade ju bara sagt så för att få något sagt. Det var det första som poppade upp i hennes hjärna.                      Han räkte henne ölen och dom satte sig vid köksön i köket.

Rakel tyckte faktiskt om öl, vilket inte var så vanligt hos tjejer. Och just att det var Christian som gav den gjorde den ännu godare. Att hon fortfarande tyckte han var så söt, precis som för åtta år sen. Tänk åtta år sen, i åk 3 var det dom gick i då. Det var då hon skrev den där fåniga dikten till honom. Eller var det ens en dikt? Rakel kunde inte låta bli att le när hon tänkte tillbaks på det. Det känndes som om det var igår hon hoppade hopprep med Alex och dom andra tjejerna på lunchrasterna. Då hon medvetet råkade stopppa hoppandet på bokstaven C för att hon skulle kunna välja namnet Christian. För att verka ännu mer diskret hoppade hon ibland ett helt varv, sen väl inte på andra, då blev hon helt plötsligt trött och orkade inte hoppa mer när det kom till bokstaven C.                                                                                                   Att hon minns allt detta. Varför skriver jag ens dagbok när jag ändå kommer ihåg allting tänkte Rakel.

-Lyssnar du ens på vad jag säger? Christian höjde frågande på ögonbrynen.                 -Gör du det?                                                                                                             Rakel hade varit helt inne i sin egen värld men vaknade snabbt till.                               -Gud förlåt, gör jag vaddå?                                                                                        -Bor ni kvar i villan?                                                                                                          -Jaha! Nej vi har köpt en lägenhet här i stan, det var länge sen. Innan vi flyttade till Dubai. Det blev så mycket jobb med huset eftersom det blir en del resande. Skönt att bo i stan, men jag saknar huset ändå. Alla barndomms minnen finns där, det var helt enkelt ett typiskt Nepashus!                                                                                        Christian log. -Jasså, då får vi ta en promenad tillsammans någon kväll.

Helt plötsligt var det en fjärde öl Rakel höl i sin hand. Leave the world behinde spelades nu med Laidback Lucke och alla stog som tokiga och dansade.              -Kom, vi kan ju inte sitta här nu sa Christian med hög ton för att överrösta den höga musiken.                                                                                                                     Han tog tag i hennes vänstra hand och gick mot vardagsrummets mittpunkt- dansgolvet. Att denna låt skulle bli en sommarplåga var en sak som var säkert tänkte Rakel, hennes fotverk från skorna hade börjat försvinna nu.

Svettet rann nu och vardagsrummet hade förvandlats till en ångbastu.                          -Vi röker, VI RÖKER! skrek Alexandra och hoppade upp ner och ner medans hon  viftade hysteriskt med lång och pekfingret i ett peaceliknande täcken.

-Det är så omännskligt varmt där inne, sa Rakel och tog ett bloss.                                - Jag skulle lätt kunna klä av mig naken!                                                                -Naken i endast klackarna , fyllde Alex i och dom båda skrattade så dom höll på     kvävas.                                                                                                                        -Du är så sjuk Alex , sa Rakel medans hon fimpade sin uppröka ciggaret i den upp och ner vänta kurkan.  Fimparna hade nu bildat ett stort berg som såg ut som Mount Everest.                                                                                                              

Ja, det var verkligen som att komma in i en bastu tänkte Rakel medans hon blandade två glas vitt vin med sprite. -Alex, kvällen har precis börjat sa hon och lämnade över det ensa glaset. Dom tog hand och gick in till resten av klassen som stog och dansade.  Det här måste nog varit en utav dom bästa hemmafesterna på länge tänkte Rakel medans hon dansade, så otroligt lyckat! Vilken bra klass det var hon gick i. Vilka underbara vänner hon hade! Vilken tur hon hade som hade hamnat med dom gamla vännerna igen efter åren i Dubai.

Helt plötsligt i alltihopa när det var som roligast, under limbodansen med hjälp av Sebbes bälte hör man en röst skrika: -Det brinner, SHIT DET BRINNER!                                                  Sandra stod hysteriskt och hoppade upp och ner medans hon skrek, sedan sprang hon ut hur vardagsrummet ut genom halen och en trappa ner till porten med hela klassen efter sig.                                                                                                                           -Shit, det brinner ju på riktigt, skrek Daniel och skrattade.                                        -Nej det är på skämt! Vad fan tror du!? Shit! skrek Amanda helt panikslagen.

Petra och Anna kom utspringandes med två stora baljor med vatten som dom hällde över den brinnande trappen. Med ett gällt ljud hörde man hur elden dog.                 Den marinblå vackra klematisväxten längst vägen hade nu förvandlats till svart. Svart som natten.

Från ingenstanns brast den panikslagna Amanda ut ur skratt:                                    -Hur fan hände det här?! och pekade på det ingröpta brända hållet där krukan med dom alla ciggaretfimparna hade ståt tidigare. Fan vad sjukt! Nu slipper jag iallfall plocka fimpar imorgon.

Ja, nu slipper Amanda plocka fimpar tänkte Rakel. Hon kommer nog få det svårare än så. Hon kommer behöva fixa en ny trapp? Nej, kanske inte en hel trapp. Men på något sätt få dit nya plankor över det sönderbrända hållet. Hur hände det igentligen? Var det någon av min och Alexs fimp som skapade branden ? Eller var det någon som hade rökt precis efter dom?                                                                                       Rakel kännde sig skylldig, en klump hade satt sig i magen. Shit, det kanske var hennes fimp som hade orsakat branden? Det var ju inte omöjligt. Rakel tog sig i naken och gick in.

Festen fortsatte men Rakel kände sig helt plötsligt nykter och med den där forbaskade oron i magen. Hon tog på sig jackan då Alex kom framhoppande.                        

-Weeelll heeello!! Var ska duu dåååå?! Ut med soporna eeeeller, haha!                   -Jag blev helt plötsligt trött, svarade Rakel.                                        &...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Klassfesten i åk 2

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2010-02-11]   Klassfesten i åk 2
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58544 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×