värdekonflikt

1 röster
9822 visningar
uppladdat: 2010-09-03
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Isabell som är vikarie jobbar ett kvällspass på ett äldreboende. Klockan börjar närma sig 20 och då är det dags för medicin hos Britta, en 85 årig dam. Britta är väldigt principfasat och rutiner är väldigt viktigt att de följs hos henne. Är det mat klockan 18 så ska man inte vara en minut sen, det kan leda till oro och ett sämre välmående för Britta, Isabell är väl medveten om detta då hon har jobbat flera år som vikarie hos Britta.

Någon minut innan klockan 18 så börjar Isabell att gå mot Brittas lägenhet med matvagnen för att ge henne kvällsmat. När hon bara är ett par meter från lägenheten hör hon en duns samt ett skrik ifrån ett rum i samma korridor. Hon skyndar sig då dit för att se vad som har hänt. Peter, en 80 år gammal farbror ligger på golvet bredvid soffan med blod i hela ansiktet, han skriker och ser ut att lida mycket. Isabell skyndar då in till Peter, det visar sig att han har snubblat och slagit huvudet i golvet, han har ett stort jack i pannan som det blöder väldigt mycket ifrån. Peter är inte heller kapabel att ta sig upp från golvet och framför allt kan han inte göra något åt sitt blödande sår själv.

Isabell "pysslar" om Peter torkar av allt blod från golvet och från Peter, plåstrar om honom och ser till att han mår bra innan hon kan lämna honom.  Peter som blev mycket uppjagad utav detta var ju inte så lätt att handskas med eftersom han blev både rädd och stressad utav hela händelsen.

När väl Isabell kommer ut från lägenheten har klockan hunnit bli 18,30 och hon hade ju inte gett Britta sin kvällsmat

När hon väl står i korridoren så kommer Ann, en arbetskamrat till Isabell. Hon får då en rejäl "avhyvling" eftersom Britta nu vägrade att äta maten för att den inte kom i tid. Konsekvensen av detta gör att Britta nu kommer att matvägra ikväll och det medföljer mer arbete för personalen då hon kommer att behöva mer tillsyn p.g.a. att hon kommer att må dåligt.

Ann tyckte att Britta skulle fått sin mat först och att Isabell sedan skulle gått in till Peter.

Isabell däremot uppfattade situationen med Peter som mycket obehaglig då hon inte visste hur pass allvarligt skadad han var och valde då att gå in till honom för att hjälpa till. Hon visste också att det finns personal så det räcker för att täcka upp för Britta om hon nu skulle bli sur.

Nu får istället Ann och Isa...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: värdekonflikt

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2010-09-03]   värdekonflikt
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58775 [2024-07-21]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×