Filmanalys – Hotell Rwanda

3 röster
8985 visningar
uppladdat: 2011-02-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

 • Människan
 • försöker hela tiden få sitt liv bättre och det sker oftast på någon annans bekostnad och man struntar i konsekvenserna, man tänker bara på sig själv och sina egna behov.

 • En
 • människa i denna situation skulle bete sig väldigt stressande och skulle förmodligen inte kunna tänka igen hur man ska göra i olika situationer, allt skulle gå så fort och man skulle inte riktigt veta vad man gör, man skulle bara tänka på sina barn och göra allt för at överleva.

   

  Jag tror att man måste vara en stark människa för att orka stå emot, man måste ha en stark egen vilja och man får inte påverkas för mycket utav de som vill påverka dig. Man måste lita på sig själv, känna vad som är rätt enligt sitt egna lågiska tänkande och inte tro på vad regeringen säger i det fallet gällande folkmordet i Rwanda.

   

  Jag själv skulle gå mitt eget spår och inte alls påverkas utifrån andra. Jag skulle tänka och göra det som var rätt för mig, inte gör det som andra sa var rätt.

   

 • Till
 • en början är Paul väldigt egen och tänker bara på sig själv och hans familj, men när han får reda på att han ska ta hand om hotellet börjar han tänka lite bredare. Han började tänka på vad som var rätt för samhället och hur han skulle kunna rädda så många människor som möjligt.

   

  Jag tycker det som Paul gjorde att låta sin familj åka före honom, han gjorde det som var bäst för de kvarvarande, de hade inte klarat sig utan honom eftersom det var han som bestämde över hotellet.

   

  Jag tror inte att en ”vanlig person” skulle göra så som Paul gjorde.  En ”vanlig person (man i det här fallet) ” skulle nog bara tänka på sig själv och sin familj, den skulle nog inte kunna hantera situation lika bra som Paul gjorde, för att den ”vanliga personen” skulle nog bli stressad och kanske inte kunna hantera situationen så som Paul gjorde, alltså på ett mycket bra sätt.

   

 • FN:s 5 punkter om folkmordet i Rwanda
 • och hur jag ser om det är ett folkmord eller inte.

  1)      Döda gruppens medlemmar helt eller delvis – Stämmer, för det dödades ungefär en miljon människor och det måste ses som att alla människor i Rwanda delvis dödades.

  2)      Förorsaka allvalig psykiskt eller fysisk skada i gruppen – Stämmer, det var många som dog och på så sätt tog de både psykisk och fysisk skada.

   

  3)      Avsiktligt påtvinga gruppen sådana förhållanden som syftar till att fysiskt förinta gruppen helt eller delvis – Jag har ingen information om detta så det stämmer inte.

   

  4)      Skapa förhållanden som innebär att man förhindrar födslar inom gruppen – Finns inga uppgifter om detta heller, så det st&...

  ...läs fortsättningen genom att logga in dig.

  Medlemskap krävs

  För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
  Kontot skapar du endast via facebook.

  Källor för arbetet

  Finns inga källor eftersom det är en analys.

  Kommentera arbetet: Filmanalys – Hotell Rwanda

   
  Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
  Det verkar som att du glömde skriva något ×
  Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
  Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

  Kommentarer på arbetet

  Inga kommentarer än :(

  Källhänvisning

  Inactive member [2011-02-19]   Filmanalys – Hotell Rwanda
  Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58871 [2024-07-24]

  Rapportera det här arbetet

  Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
  Vad är problemet?  Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
  Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
  Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
  Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
  Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
  Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×