Claude Monet

5140 visningar
uppladdat: 2011-06-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Claude Monet

Claude Oscar Monet var en fransk konstnär. Han föddes den 14 november 1840 i Paris och gick bort den 5 december 1926 i Giverny(Frankrike).
Det var han som startade impressionismen med
hans bild Impression: Soleil Levant som han målade 1872. Impressionismen fick sitt namn av den bilden. Monet växte upp i Le Havre(Frankrike) och han började måla som tonåring där. När ha var 5år flyttade han dit. Han målade samma objekt på olika bilder fast olika färger och ljus. I början när han var liten så målade han oftast landskaps bilder.
Han sålde sin första målning när han var 15år. Monet började på konstskola och efter 3 år på skolan så bestämde han sig för att bli konstnär. Monet gifte sig och fick barn men efter en tragisk händelse med hans fru Camille flyttade Monet och hans barn till Giverny, en stad ute på landet. Det var där som han hade sin fina trädgård med den fina näckrosdammen. Han började måla en massa bilder på näckrosor och inspirationen kom från hans egen näckrosdamm. En av hans kändaste målningar är en bild på hans japanska bro som går över hans näckrosdamm. Men han har ju målat en massa andra bilder också, han har till exempel målat Katedralen i Rouen. Men bilden jag har valt är den med hans japanska bro. Jag har skrivit mer om den och lite mer om impressionismen.

Impressionismen är en stil där man har stor uppmärksamhet på ljuset och atmosfären. Ordet impressionism kommer från ordet "impressionisme" som betyder intryck på franska. Och det var just det som konstnärerna ville då, fånga ett ögonblick och återge ett intryck från ögonblicket. Detta var någonting nytt för att tidigare hade konstnärerna försökt att måla av motivet så likt som möjligt. Men vid denna tid hade en ny konstart börjat växa fram, nämligen fotografi. Och då fanns det ju inte någon poäng för konstnärerna att försöka måla av exakt, det gjorde ju kameran mycket bättre. Men det som var unikt för konstnärerna var ju att de kunde återge en känsla, ett intryck. Det är detta som impressionismen handlar om.

Nu ska jag berätta lite mer om bilden jag har valt.

Bilden heter The Japanese Footbridge och den finns i andra färger också. Den här bilden målade han år 1899. Han målade efter sitt första ögonblick av denna utsikt, och återgav ett intryck. Just den här bilden är mest lik hans trådgård, för på dom andra tavlorna är det starkare färger och mer fantasi. Som jag skrev innan så föreställer bilden en japansk bro som går över en näckrosdamm med massa träd i bakgrunden och det var hans egen trädgård i Giverny. Jag tror att han uttrycker hur han levde sitt liv med denna bilden. Jag ser detta som hans personlighet och så fort jag såg bilden så fastnade jag för den för att jag kände att den var målad av en massa känslor. Han kan ju ha menat att han är lycklig men det kan också vara att han sörjer sin fru och är ensam. Detta är inte en vanlig bild utan jag tror att den har en speciell bakgrund.

                                                                                              ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Claude Monet

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2011-06-01]   Claude Monet
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59024 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×