KEMI DIREKT

1 röster
5193 visningar
uppladdat: 2012-09-16
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Kemi direkt

Luft

i våra celler sker en långsam förbränning av socker med hjälp av syre. Vid förbränning frigörs energi.

Vi behöver energi för att hålla värmen i våran kropp.

Järn som rostas bli maten sämre eller smaken försämras och C- vitaminer i frukt och juicer förstörs snabbt av syre. Syre reagerar lätt med andra ämnen, men det är alltid inte så bra.

Kväve är färglös gas som inte reagerar lätt med andra ämnen, man kan utnyttja för hindra något ämne.

Genom spruta in kvävgas i livsmedelför.

Koldioxid är en färglös gas utan någon lukt. Koldioxiden i luften kommer från förbränningen i organismernas celler, cellandningen.

I luft så finns det 4 gaser : syre som är 21% ädelgaser är 0,9% koldioxid 0,04% kväve 78%.

Kväve och syre är grundämne.

Kväve egenskap: symbol- n

Kväve har både gas och vätska, de är färglösa och luktlös.

Gasen är så inert att den flamske 1800 talkemistern lavoiser kallade den "azote" vilket betyder ungefär "utan liv "

När något brinner sker en kemisk reaktion med syre och det bildas nya ämnen som kallas oxider.

Växter tar upp koldioxid från luften och omvandlar den till socker vid fotosyntes, sedan använder de sockret som näring för att kunna växa.

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Kemi direkt Luft i våra celler sker en långsam förbränning av socker med hjälp av syre. Vid förbränning frigörs energi. Vi behöver energi för att hålla värmen i våran kropp. Järn som rostas bli maten sämre eller smaken försämras och C- vitaminer i frukt och juicer förstörs snabbt av syre. Syre reagerar lätt med andra ämnen, men det är alltid inte så bra. Kväve är färglös gas som inte reagerar lätt med andra ämnen, man kan utnyttja för hindra något ämne. Genom spruta in kvävgas i livsmedelför. Koldioxid är en färglös gas utan någon lukt. Koldioxiden i luften kommer från förbränningen i organismernas celler, cellandningen. I luft så finns det 4 gaser : syre som är 21% ädelgaser är 0,9% koldioxid 0,04% kväve 78%. Kväve och syre är grundämne. Kväve egenskap: symbol- n Kväve har både gas och vätska, de är färglösa och luktlös. Gasen är så inert att den flamske 1800 talkemistern lavoiser kallade den ”azote” vilket betyder ungefär ”utan liv ” När något brinner sker en kemisk reaktion med syre och det bildas nya ämnen som kallas oxider. Växter tar upp koldioxid från luften och omvandlar den till socker vid fotosyntes, sedan använder de sockret som näring för att kunna växa. Koldioxid brinner inte. Kolmonoxid är en mycket giftig gas. Kroppen tror att det är syre så tar de kolmonoxiden då går den i röda blodet. FRÅN ZINAZ HOPPAS ATT NI GILLAR DET

Kommentera arbetet: KEMI DIREKT

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2012-09-16]   KEMI DIREKT
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59131 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×