Målgruppsanalys - Svenska A

2865 visningar
uppladdat: 2013-04-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Målgruppsanalys av Ebba Fransson

Detta är mina tankar kring följande livstilstyper.

Pluggande Pia

När jag hör namnet "Pluggande Pia" tänker jag på en väldigt ambitiös tjej. Hon satsar på skolan i stor omfattning och tänker mycket på sina betyg och framtiden. Hon anser att det är viktigare att tänka framåt än att ha kul för stunden, och lägger därför ner en stor del av fritiden på att plugga.

Discodolly

Discodolly är i princip Pluggande Pias motsats. Hon är inte rädd för att synas, och går ofta på olika discon och fester. Där står hon alltid i centrum. Enligt henne är det viktigare att ha kul och leva för stunden, än att plugga. Hon lägger inte ner särskilt mycket tid på skolan, och ägnar sig åt sina intressen på fritiden.

Grabbige Glenn

Grabbige Glenn har en ganska hög status på sin skola, och är en sådan kille som många ser upp till. Han är ganska "matcho", sportig och populär bland tjejerna. Han har ungefär samma inställning till skolan som Discodolly, det vill säga, han lägger ner lite tid på den och tycker att det är viktigare att ha kul på fritiden.

Naturniklas

Naturniklas går, som smeknamnet anger, det naturvetenskapliga programmet på skolan och pluggar väldigt mycket på fritiden. Han är otroligt arbetsam och satsar på en hög utbildning, precis som Pluggande Pia. I skolan är han inte så populär, utan anses som lite "nördig" av de andra eleverna. Han pluggar mycket även i skolan, till exempel på håltimmar och raster.

Kulturella Karin

Det var inte lika lätt att analysera Kulturella Karin som de andra livstilstyperna. Hennes roll kan yttra sig på flera sätt. Men eftersom hon är kulturell, så tror jag att hon gillar böcker, film och teater. Hon har en annorlunda klädstil, och är inte rädd för att sticka ut. På grund av att hon läser mycket är hon ganska allmänbildad, inom det filosofiska och psykologiska.

Sportige Stefan

Sportige Stefan går förmodligen Idrottsgymnasiet och är väldigt duktig i en viss sport. Detta tar upp en stor del av hans fritid, så han är inte jätteduktig i skolan (förutom på idrotten givetvis).

Medelmårten

Medelmårten är, precis som namnet antyder, en medelmåtta på alla områden. Han anses som väldigt "vanlig" och sticker inte ut på något sätt alls. Han har medelbetyg, lagom många vänner och är varken populär eller utstött i skolan. Han har ingen speciell dröm som han kämpar för, i alla fall inget som talar högt om.

Min reflektion

Det fanns ingen av livstilstyperna som jag direkt kunde identifiera mig med, men jag tror att jag är en blandning av Pluggande Pia och Kulturella Karin. Självklart bryr jag mig om skolan och mina betyg, men jag låter inte skolan ta upp hela min tid. Jag gillar läsning och musik, och skulle nog beskriva mig själv som ganska kulturell.

Jag tycker att de flesta livstilstyperna fanns med, men något som saknas är en sådan person som "skiter i allt" och till exempel skolkar mycket. Sådana personer tror jag finns på de flesta skolor.

Enligt mig är det ganska dåligt med sådana här indelningar. Att dela in folk i fack är sällan sanningsenligt, för man har ju ofta flera sidor och lever inte upp till sin livstilstyp fullt ut. Grabbige Glenn kanske egentligen vill satsa mer på skolan, men då skulle han kn...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Egen kunskap

Kommentera arbetet: Målgruppsanalys - Svenska A

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2013-04-15]   Målgruppsanalys - Svenska A
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59218 [2024-07-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×