Tal: USA - fredliga eller bara självintresserade?

2 röster
2638 visningar
uppladdat: 2013-09-27
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

USA - fredliga eller bara självintresserade? Det är många som har tjatat på mig och har undrat varför jag är så starkt emot USA:s inrikes och utrikes politik? och varför jag tycker att de gör så många fel? och varför jag tycker att många länders tillstånd både ekonomiskt och politiskt har kommit att bli fattigare och sämre just på grund av världens största stormakt USA? och just idag, i denna plats med politiker från nästan hela världen hade jag tänkt berätta sanningen från en mänsklig syn, varför jag tycker så och hur sanningen har undangömts från media för att försöka att manipulera människor och få de på sin sida genom att dölja sanningen. Och tar ni illa upp av detta tal så ska ni veta att detta tal är riktat mot USAs politik och militär och inte till folket i helhet. Och ja, vi vet att politikerna håller på med saker som inte ens de Amerikanska medborgarna ens vet om, även om de i vissa fall vet vad regeringen håller på med fast de inte håller med om det regeringen gör.

Vi kan börja med USAs syn på mänskliga rättigheter, fria val och demokrati. Ni påstår att ni vill världen väl. Ni har under åren med eran roll som världens största stormakt, både som ensam stormakt som stormakt tillsammans med Sovjetunionen, och åkt till andra länder för att göra det ni kallar för att ''sprida friheten och demokratin'', när ni i verkligheten har hållit på med någonting helt annat. vi kan t.ex börja med Vietnamkriget där ert syfte var att upprätthålla demokratin och förhindra att kommunismen till makten, precis som Truman doktrinen antydde: ''Om något land håller på att bli kommunistiskt kommer vi att gå in med militären för att förhindra det''. Till att börja med, så använde ni er av en mycket överlägsnare militärutrustning i både luft och mark. Notera att Vietnameserna aldrig använde sig av luftvapen mot er. för det andra så brände ni ned stora delar av det Vietnamesiska folkets plantager och grönsaker genom att sänka ner eran s.k ''Agent orange'' som var ett gift som bidrog till svält, missfall på spädbarn, olika förgiftningar på både människor, växter och djur. Ni använde er även av napalm för att bränna ner stora delar av skogarna i Vietnam så att era soldater kunde ha det lättare att se vietnameserna som använde sig av alla växter och träd i skogen, vilket gjorde att de var taktiskt bättre än er. Men bland det värsta var att ni släppte mer bomber i Vietnam än vad det hade sänkts under hela världskriget. Ni använde er av fängelsen där ni torterade och dödade människor för att ni misstänkte att de sympatiserade med FNL, Nordvietnams då kommunistiska gerillarörelse. Slutligen mördade ni över 1 177 462 människor, varav 90% var civila. Med detta sagt har jag bara en fråga till er, vad är det här för frihet och demokrati? Ni dödade alla dessa människor för den simpla anledningen att ni var emot ett kommunistiskt styre i Vietnam, men till vilken nytta? Det är som Olof Palme, Sveriges fd. statsminister en gång sa om era handlingar vid Vietnamkriget: ''Det man nu gör är att plåga människor, plåga en nation för att förödmjuka den och tvinga den till underkastelse under maktspråk''.

Om vi nu går över till Irak kriget, där ni gjorde något som var helt motsatsen till demokrati och mänskliga rättigheter. Ni avsatte den dåvarande folkvalde presidenten Abdul Karim Qasim, som folket dessutom älskade. Några år senare hjälpte ni en tyrann vid namn Saddam Hussein, som senare kom att döda flera hundratusentals oskyldiga änniskor, att komma åt makten och styra landet med järnhand med sitt diktatoriska parti. Detta gjorde ni för att Abdul Karim hade höjt priserna och säkrat sitt lands olja, som han mestadels ville skänka åt folket i Irak, vilket ni tydligen inte gillade då jag har märkt att ni gör allt ni kan för att komma åt olja, vart det än är. När Saddam kom till makten så kunde ni då hämta eran olja när ni ville för ett pris som var näst intill gratis jämfört med de gamla prisen. Ni gick senare in med egen militär och dödade flera civila irakier, genom att bl.a låta de svälta eller använda vapen till att döda dem, eller mishandlade och torderade dem till döds. När Saddam senare inte ville förhandla med er om oljan med eran valuta ''US dollar'' längre så påstod ni att han hade kärnvapen reaktorer och höll på att skaffa sig kärnvapen, vilket senare visade sig vara en lögn och det var bevisat av FNs inspektör Hans Blix, som ni själva skickade till Irak för att undersöka landet. Ni dödade Saddam för att sedan dra tillbaka all eran militär från landet och lämnade Irak i sitt sämsta skick någonsin, där det än idag nästan varje dag sker bombattentat och mord. Detta kallade eran dåvarande president George W. Bush för ''ett stort steg mot demokrati i landet''. Återigen vill jag bara fråga er, vilken demokrati är det ni pratade om!?

Om vi nu ska gå över till något som har pågått länge och som även pågår än idag, men som kanske inte är lika kontroversiellt: erat delvis hemliga samarbete med staten Israel. Självklart kan jag inte kritisera erat samarbete i helhet med dem då jag inte vet allting om erat samarbete med dem. Det jag däremot kan kritisera är att ni i vissa fall har gett bort delar av statens pengar och sålt vapen till Israel, som senare använt pengarna och vapnen till att bygga upp sina vapenarsenaler och som de sedan använder för att förtrycka det Palestinska folket och förminska deras territorium. Oskyldiga människor dödas och Palestinierna måste gå genom Israelisk poliskontroll på bilvägarna bara för att få komma till jobbet. Israelerna har i sina områden byggt skyskrapor, gallerior och mycket annat medan många Palestinier lever ett liv som bönder där de knappt har vatten att dricka. När eran president Barack Obama vid ett tillfälle besökte ett universitet i Miami, Florida så fick han denna fråga av en skolelev: ''Varför samarbetar du med Israel och använder våra skattepengar till att stödja Israel så att de kan fortsätta att förtrycka det Palestinska folket?''. Svaret hon fick av presidenten var: ''Denna konflikt mellan Palestinierna och Israelerna är en konflikt som har pågått sedan länge, Israel är en av våra allierade och har en mycket god ekonomi. Men det är meningen att de ska kunna fredsförhandla med Palestina på egen hand''. Indirekt menade alltså president Obama att han samarbetade med Israel av ekonomiska skäl och helt enkelt inte vill lägga sig i konflikten de har med Palestina. Det var mycket fegt eftersom han aldrig gav denna skolelev ett konkret svar och försökte med olika svårfattade argument att på något sätt dribbla sig igenom, utan att ens svara på hennes fråga. Det politiska läget mellan Israel och Palestina bryr jag mig personligen inte om, det jag bryr mig om är alla oskyldiga människor Israelerna har dödat och alla hem och områden som de tar ifrån det Palestinska folket, som har levt där de lever långt innan Judarna kom in i landet och bildade sig en stat genom att annektera landet med världssamfundets stöd. Det är en aggresiv terroriststat som berövar Palestinierna på sina mänskliga rättigheter! det är den sorts stat ni stöttar! stöttar man terrorister, är man terrorist själv! Dessvärre har jag aldrig, vid något tillfälle sett någon av dagens Amerikanska politiker kritisera Israelernas handlingar, och detta kommer från en rutinerad journalist som jobbar och har jobbat inom media i olika sammanhang under en lång tid.

Om vi nu slutligen går över till västerländsk media så verkar median i väst, inte minst i Europa blivit manipulerade av er. Eftersom hela Europa och västvärlden är beroende av eran ekonomi och sin handel och andra ekonomiska samarbeten med er så verkar ytterst få tidningar och television program våga gå till skarp kritik mot er och era handlingar. Europa är beroende av eran ekonomi, det är ni som håller de vid liv. Utan er skulle den ekonomiska situationen se mycket värre ut. Trots detta vet folket vad ni håller på med och vad ni egentligen är, att ni bara är intresserade av era egna intressen och inget annat! Ba...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Tal: USA - fredliga eller bara självintresserade?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2013-09-27]   Tal: USA - fredliga eller bara självintresserade?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59314 [2024-07-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×