Vad är mod?

11 röster
28141 visningar
uppladdat: 2006-03-29
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Vad är egentligen mod? Är det att våga hoppa från ett flygplan med enbart en fallskärm på ryggen? Eller är det att våga säga ifrån om man tycker nåt är fel? Eller är mod kanske att våga vara sig själv?

Jag tycker inte att man ska säga vad som är mod eller inte. För vissa kan det vara modigt att hoppa från ett flygplan och andra kan tycka att det bara är onödigt och dumt. Och att säga att det är modigt att våga vara sig själv kan väl stämma ganska bra, men ändå, det finns nog sådana som tror att de är sig själva, eller låtsas vara det. Ta dagens punkare t.ex. De säger alltid att de är sig själva. Men stämmer de verkligen? Dagens punkare står inte för nåt, de har inga egentliga åsikter och de försöker intala sig själva att de är sig själva. Men de blir bara lurade och tillslut olyckliga.

Från början att vara punkare, som jag ser det, betydde att man hade en massa åsikter om samhället, om livet och massor av annat. De stod för sina åsikter och försökte göra något åt allt det dåliga, istället för att bara tjata om hur dåligt allt var. De tog ställning. De klädde sig i svart och gjorde tuffa frisyrer med sitt hår och sminkade sig hårt för att skilja sig från resten av mängden med människor, de ville visa för hela världen att de hade en åsikt.

Nu förtiden är det inte längre så att man skiljer sig från alla andra när man ”försöker” vara punkare, för nu är ungefär var åttonde ungdom ”punkare”. Det är fel, för det var inte så det var menat.

Dagens ungdomar har förstört dåtidens punkare. De existerar inte längre. En sångare som var punkare kanske sjöng om allt det som var fel och orättvist i världen. Det kunde vara allt ifrån krig till för låga löner. De försökte ändra på det genom att få sina fans att lyssna och göra något åt saken. Jag är så trött på alla som försöker vara något de inte är, och dagens punkare är ett bra exempel på det tycker jag. De är inte mod att låtsas vara sig själv, klä sig i svart, inte bryr sig om något och tro att man protesterar. Det är mod att stå för sina åsikter.


Att strida och kämpa i krig kan vara modigt. Men det är det inte alltid. Det beror på vad man har för syfte med att strida och döda. Kämpar man för frihet och rättvisa så är det modigt. Men krigar man för att man vill ha mer makt eller mer pengar så är det absolut inte mod. Det är precis tvärt emot, det är feghet. Men det är aldrig rätt att oskyldiga människor ska dö, därför är krig aldrig bra. Men ibland måste människor dö för att nya människor ska få ett bättre liv, och lära sig av det förflutna. Människor borde inte ses som modig för att de dödat andra. Även om de är fiender så är de ändå människor, med en själ.

Den mannen som dödade en massa människor vid Song My var inte modig, han var feg och otroligt dum. Han visste inte bättre. Det var så han hade blivit lärd att göra, det var så han skulle göra. Människor handlar inte alltid efter vad de själva tycker och tänker. De gör som de blivit tillsagda att göra, av någon mer uppsatt person. Skulle det inte vara så skulle vi leva i en helt annan värld. Men jag tror inte att den världen skulle vara så mycket bättre än den här.
Människor är och kommer alltid att vara onda, goda, starka eller svaga.


Kvinnan som bröt emot regler och lagar då hon satte sig på en plats i bussen där det var förbjudet för svarta människor att sitta, hon var modig. På den tiden var det så att de svarta hade en avdelning att sitta på i bussen. De fick inte sitta tillsammans med de vita. Gjorde de det, så blev de straffade. Hon gjorde det för frihet och jämlikhet. Hon är i mina ögon en symbol för frihet. Precis som Che Guevara. Han kämpade också för frihet och jämlikhet. Att kämpa för andras frihet är mod.

Men att leva ett bra liv, våga älska och följa sina drömmar är också mod. Att släppa taget om det man älskar för att man måste är mod, men att välja att leva ensam är varken starkt eller modigt, bara sorgligt. Mod är att följa sina egna åsikter istället för att tycka som alla andra bara fö...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Vad är mod?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-04-10

    Bra! Allt du säger är faktiskt

  • Inactive member 2007-04-05

    BRA. Du uttrycker dig väl

  • Inactive member 2010-03-30

    "att välja att leva ensam är varken starkt eller modigt, bara sorgligt." sorgligt som i patetiskt?

Källhänvisning

Inactive member [2006-03-29]   Vad är mod?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5946 [2024-04-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×