Argumentation - För Abort

18 röster
67895 visningar
uppladdat: 2014-12-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Inledning: Abort är intressant eftersom det är ett så känslosamt och polariserande ämne med starka åsikter på varsin sida av debatten. Fri abort är en relativt ny ”rättighet” i Sverige och är fortfarande förbjudet i stora delar i världen. I ett land som Irland är det exempelvis endast tillåtet om kvinnan är i fara. Jag tänker att föräldrarna till ett oönskat barn kanske inte har ekonomin eller viljan att uppfostra barnet ordentligt. Risken att barnet blir missbehandlad eller blir placerad på ett barnhem är större. Tes: Jag tycker att abort ska vara en rättighet för att det finns många situationer när en kvinna måste ha möjlighet att stoppa en graviditet.

Argument 1 (olaglig abort-argumentet) I länder där abort är olagligt tvingas kvinnor utsätta sig för farliga aborter med usel medicinsk standard som ofta leder till infertilitet och i värsta fall kvinnans död. Varje år sker 20 miljoner (statistik från 2003) olagliga och osäkra aborter. Varje år dör kring 42 000 kvinnor i dessa aborter och mellan 2-7 miljoner kvinnor får långvariga skador och sjukdomar. Argument 2 (våldtäktsargumentet) Ska en kvinna behöva föda sin våldtäktsmans barn? Att tvinga en kvinna gravid på grund av incest eller våldtäkt att föda barnet kan ge kvinnan ännu mer psykisk skada. Kvinnor utsatta för något så traumatiskt som våldtäkt vågar ofta inte berätta för familj och nära om vad som har hänt och i många kulturer är graviditeter utanför giftemål en stor tabu. Motargument: Det finns en risk att abort avdramatiseras så mycket att folk till slut ser det som bara ett preventivmedel, utan att tänka på vad det faktiskt innebär, att ett foster dör. Jag tror fortfarande att det är ett ganska stort beslut för de flesta att ta för att genomföra en abort och det är dessutom ganska skamfyllt. Jag tror inte att det sker slentrianmässigt bara för att det är hyffsat lättillgängligt.

Argument 3 (oönskat barn för tonårsgraviditet) Tonårsgraviditeter är dåligt för att de ofta har dåliga förutsättningar att ta hand om och försörja sitt barn. Deras framtidsutsikter förändras och de får det svårare att klara av skolan.

Avslutning: Jag tycker att abort är en viktig rättighet av flera olika anledningar som jag nyss nämnde. Vid tonårsgraviditeter, våldtäkt, incest osv är det viktigt att en kvinna har möjlighet att bestämma över sin egen kropp. Ab...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Argumentation - För Abort

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2014-12-08]   Argumentation - För Abort
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59510 [2024-05-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×