bostadsprojekt

6 röster
2701 visningar
uppladdat: 2015-03-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Bostadsprojekt Vad som gäller att söka bostäder, regler/åldersgränser och vad det kostar att stå i kö hos: • SKB ( Stockholms Kooperativa Bostadsförmedling ) Du betalar 2250 kr för att bli medlem i SKB, därav är 2000 kr för bosparande och 250 kr gäller för årsavgiften, ungdomar som är under 18 får betala hälften av summan, alltså 125 kr. När du väl fyllt 18 så övergår du till att betala full årsavgift. •Stockholms stads bostadsförmedling. En person som har svenskt personnummer kan ha möjlighet till att anmäla sig till bostadskön. En person kan endast ha ett kö ärende. Anmälan får göras först den dag personen fyller 18 år. Om du har eller väntar barn kan du anmäla dig även innan du fyllt arton. Om du vill stå i bostadskön så måste du betala en årlig avgift, som tas ut årligen med ett belopp som kommunfullmäktige beslutar. •Svenska bostäder. Man kan söka bostad som ungdom via bostads förmedlingen. Man måste ha fyllt 18 år för att få ett ärende inom Svenska Bostäder. Dessutom måste man ha ett personnummer liksom Stockholm stads bostadsförmedling. Hur mycket du betalar är beroende på vilken typ av lägenhet du söker. •Familjebostäder. När du vill ha ett ärende måste du kontakta Stockholm stads bostadsförmedling,glöm inte att du måste vara myndig alltså 18 år för att få ett kontrakt. För godkännande krävs att den sökandes inkomst ska stå i proportion till den aktuella lägenhetens hyresnivå. Hur mycket du får betala är beroende på vilken typ av lägenhet du söker precis som Svenska bostäder. •Stockholm studentbostäder. För att hyra en studentläger måste du kunna visa att du studerar vid eller att du har fått ett antagningsbesked till högskola, universitet KY- eller YH-utbildning i Stockholms län. studentbostäder kan vara svåra att komma åt särskilt om de ligger bra till. ställ dig i kö så fort som möjligt, ring någon köansvarig innan du vet om du har kommit in. Det kan vara värt att ringa även om du studerar. finns det tomma rum brukar även icke studerande kunna få hyra. villkor och standard varierar mellan studentkostnaderna. Det brukar också finnas olika typer av bostäder på varje ort, alltifrån klassiska rum med kök, badrum och korridor.Varje år får du betala 210 kr om du vill stå kö i Stockholm studentbostäder.

2.trygg hansa- 50 000 kr - du betalar 696 kr per år om du är en 25 åring i stockholm.

trygg hansa- 150 000 kr- du betalar 696 kr per år om du är en 25 åring i stockholm

trygg hansa- 500 000 kr- du betalar 791 kr per år om du är en 25 åring i stockholm

folksam- 50 000 kr - du betalar 1145 kr per år om du är en 25 åring i stockholm

folksam- 150 000 kr - du betalar 1145 kr per år om du är en 25 åring i stockholm

folksam- 500 000 kr - du betalar 1145 kr per år om du är en 25 åring i stockholm

if- 50 000 kr - du betalar 1314 kr per år om du är i min ålder ( 15 år )

if- 150 000 kr - du betalar 1314 kr per år om du är i min ålder ( 15 år )

if- 500 000 kr - du betalar 1314 kr per år om du är i min ålder ( 15 år )

detta ingår i hemmet förutom att det är försäkrat:

trygg hansa- allergiskydd, överfallsskydd, rättsskydd, stöldskydd, brandskydd, rese skydd 45 dagar

folksam- ansvarsskydd, överfallsskydd, reseskydd

if- ansvarsskydd, rättsskydd, krishantering, reseskydd

  1. ifall det är så att du vill bo i en lägenhet med både ett rum och ett kök, då kostar ett elabonemang 150 kr i månaden hos fortum. om det är så att du vill ha el från vattenkraft istället, då kostar det 165 kr per månad eller om du vill ha el från vindkraft, då kostar det 170 kr per månad.

  2. till en enrumslägenhet är gaspriset 645 kr per kvartal

  3. Ett telefon abonnemang är mycket nödvändigt att ha men även det kostar ju pengar. Men nu för tiden kan ungdomar få billiga telefonabonnemang.Telia är ett stort företag som bland annat säljer telefonabonnemang. Där kan man få ett abonnemang som heter "Telia Bas Ungdom". Det kostar då 125 kr/månaden efter att man har betalat en startavgift på 250 kr. Naturligtvis tillkommer samtalsavgifter. Dessa är för 19 öre/min till fast telefon och 2,95 kr/min till mobil.

Man kan även köpa en mängder tillvalstjänster, t ex nummerpresentation och Telesvar för 20/månad. Telia Favorit är ett tillägg som gör att man kan ringa för 30 procent lägre minutpris till 5 utvalda nummer. Telia Fritid erbjuder dig samtal för 0 kr/min (öppningsavgift på 45 öre) till en kostnad av 15 kr/mån

Det är mycket simpelt att beställa ett telefonabonnemang, antingen ringer man Telia eller går in på deras hemsida (www.telia.se)

  1. Tele2= 10 Mbit/s 229 kr/mån & 20-50 Mbit/s 369 kr/mån & 100 Mbit/s 399 kr/mån & 1000 Mbit/s 799 kr/mån

    Comhem= 30-50 Mbit/s 199 kr/mån & 100-250 Mbit/s 250 kr/mån & 300-500 Mbit/s 350 kr/mån

    Telia = 10-1000 Mbit/s 99 kr mån i 3 mån därefter 329 kr som gäller &2-65 Mbit/s 99 kr 3 mån därefter 269 kr/ mån

Jag tycker att Comhem är den bästa eftersom den är billig dessutom är den ganska snabb.

  1. I år,2014, kostar radio- och tv avgiften 519 kr för 3 månader. Det blir en årsavgift på 2076 kronor per hushåll eller företag. Avgiften är lika för alla hushåll, det finns alltså ingen student eller pensionär rabatt.

  2. Det första man ska tänka på när man hyr en lägenhet är att man ser till att man får ett skriftligt kontrakt. När man flyttar till en lägenhet bör man anlita en besiktningsman som kontrollerar att det inte är några skador på lägenheten som förre hyresgästen åstadkommit. Detta för att slippa stå för dessa kostnader när man en dag flyttar därifrån.

Se till att den förre hyresgästen har betalat el- och teleräkning och ev andra räkningar det är viktigt att tänka på hemförsäkring och att ev skaffa en brandvarnare. Undvik att bli lurad! Om det är för bra för att vara sant då är det nog nått på tok...

  1. Du måste ha värdens tillstånd för att få hyra ut lägenheten i andra hand. Om din värd säger nej kan du ansöka om tillstånd i hyresnämnden. Du måste då ha bra anledning att hyra ut lägenheten.

Dessa anledningar godkänns ofta av hyresnämnden:

•studera på annan ort •arbeta tillfälligt på en annan ort •Längre utlandsvistelse •Flytta ihop med någon på prov Som sagt du måste alltid ha tillstånd när du ska låna ut din andra hands lägenhet

3 Saker som du kan ha med när du skriver ett andra hands kontrakt

•hyresvärdens namn, adress , andra kontakt uppgifter •Hyresgästens namn adress, andra kontakt uppgifter •möblerad eller ej •hyran i kronor per månad •kontonummer dit pengar ska betalas •hur stor är depositionen •om husdjur eller rökning är tillåtet •vilken tid uthyrningen gäller Som sagt detta är bara några exempel. Man kan såklart komma upp med fler :)

  1. Man ska all...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: bostadsprojekt

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2015-03-12

    jätte bra tack för ditt bidrag

Källhänvisning

Inactive member [2015-03-12]   bostadsprojekt
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59585 [2024-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×