IT Använding i skolan

2253 visningar
uppladdat: 2017-04-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

IT användning i skolan

 

Enligt läroplanen ska grundskoleeleverna lära sig att använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation och lärande. Med hjälp av it utvecklar man undervisningen. Jag tycker att användningen av it i grundskolan är ett väldigt bra sätt att lära barnen. Det underlättar arbetet en hel del. Och det går mycket snabbare att skriva på IPad/dator jämfört med om man skriver för hand.

 

Tillgången till digitala hjälpmedel är ett exempel på stöd som kan underlätta skolgången för elever med olika svårigheter. Det är många elever upplever problem med tidsuppfattning, planering, koncentration, minne och problemlösning. Att läsa och skriva är också ett vanligt problem hos många barn. Kortfattat sagt så är it mycket effektivt och lönsamt. Det är till stor hjälp för många elever. Fler och fler skolor börjar nu köpa in it utrustning, och det visar på att it användningen är ett fantastiskt och effektivt sätt att hjälpa eleverna. Enligt en undersökning så har svenska skolor mycket bra tillgång till it-utrustning jämfört med många länder i Europa. It är ett tecken på att Skolverket alltid strävar för att eleverna ska på bästa sätt förstå och utvecklas i olika skolämnen.

 

Trots de många fördelarna med att använda it som utrustning i skolan, så finns det även några nackdelar. Den största nackdelen är nog att eleverna inte använder dem på rätt sätt. Problemet är så att eleverna spelar spel eller gör något liknande under lektionstiden. Det kan vara att de spelar spel, är inne på sociala medier, chattar med andra m.m. Läraren kan tydligt se de elever som koncentrerar sig på genomgången eller vad det nu är, och de elever som har sina ögon riktade mot iPadarna och gör något annat. Jag anser att de naturligtvis ska ha rätt till att spela spel på iPaden, men inte överdriva. De har blivit besatta av spel. Den här diskussionen inkluderar även mobiler. Det här är kanske inte ett stort problem, men det är ändå något som behöver granskas av skolan.

 

I min skola så har vi tillgång till datorer men vi har inte våra egna, vilket jag tycker är en nackdel då användning av datorer och ipads underlättar arbetet väldigt mycket. Dels så är det väldigt lätt att söka upp information på internet vilket underlättar skolarbetet. För det andra så är det mycket effektivare att arbeta på en dator än att skriva för hand, då det går snabbare att skriva p...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: IT Använding i skolan

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2017-04-15]   IT Använding i skolan
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60096 [2024-07-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×