Tänk om.....

4132 visningar
uppladdat: 2006-04-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Det finns oändligt med frågor som ingen besvarat, allt från finns Gud? Till vem är jag? Och när går jorden under?

Ta kärleken till exempel. Kärleken är den enda känsla som gör oss glada, ledsna, nervösa, arga och avundsjuka på samma gång! Men kärleken är en onödig känsla för vår överlevnad. (Den är inte alls som rädslan som gör oss försiktiga och på vår vakt.) Kärleken är besvärlig och den förstör. (Tänk dig själv att sitta bredvid den du är kär i under det viktigaste svenskaprovet i åttan och bli så pass nervös att du inte ens kan stava till radio.) Den skapar avundsjuka och den kan göra så att man blir ovän med sin bästa vän för att ni är kära i samma person.

Men det skulle inte vara värt att leva i en värld utan kärlek… tänk dig själv att vara berövad de små och viktigaste sakerna i livet. Som att krypa ner i soffan för att läsa en spännande kärleksroman eller att titta på en film. (Nästan alla filmer innehåller ett vist mått av kärlek.)
Och jag behöver väl inte tala om att ens liv inte är fullständigt om man dör (som en dam/herre på cirka 70 år) utan att ha varit kär en enda gång! Jag har sett dokumentärer om människor som inte kan känna kärlek vare sig för den sötaste killen i skolan eller för sina egna föräldrar! Jag tycker verkligen synd om dem! De måste känna sig glömda av Gud!

Och självklart får vi inte glömma Gud! Finns verkligen Gud? Om nu Gud finns hur kan vi vara säkra på att ”han” inte är en kvinna eller ett näbbdjur? I bibeln står det att gud skapade människan efter sin egen avbild men hur kan vi veta att han inte klantade sig och att han ser ut som vi föreställer oss utomjordingar? (Grå eller gröna med avlånga ansikten och ögon utan näsa) Hur kan vi ens veta att det var Gud som skapade världen?

Forskare anser att Big bang skapade universum och att människorna kommer från aporna. Det här med gud låter faktiskt mer troligt. Jag menar att om ett litet barn kan bygga små gubbar i lera eller jag kan odla mögel på ett gammalt äpple kan väl en gammal gubbe med skägg (om det nu är så Gud ser ut.) skapa liv på en rund boll!

Men nu menar forskarna att de har bevis på den absurda teorin som faktiskt big bang är. Big bang går ut på att en uratom exploderat och blivit universum! Men det finns de som tror att big bang var självaste Guds födelse och att ”han” är den där uratomen.

När man tänker noggrant på saken är det en väldigt fin tanke eftersom alla atomer är en bit av uratomen och vi är gjorda av atomer, så betyder det att alla är en bit av gud. Men även det kan man ifrågasätta.
För alla påstår att Gud är god, så då borde godheten ha gått vidare till alla människor. Men det finns ju forfarande mördare och elaka människor i alla fall. Det kan vara så att det finns delar av gud som är direkt onda och att vissa har fåt en överdos av ”onda atomer”.

Men om det inte är så och Gud verkligen skapade världen vad fick honom då att skapa alla djur och växter? Kan det ha varit så att Gud kände sig ensam eller vaknade han bara en dag och tänkte:
varför inte skapa liv?
Inget av det är för löjligt för att vara sant.

De flesta som läst bibeln måste veta att på ”den gamla goda tiden” lade sig Gud i allt som människan gjorde. Varför slutade ”han” med det efter Jesus? Tanken med frälsning från synder var väldigt god men hjälper det oss som lever nu? Om det inte gör det så tycker man väll att det kunde ploppa in några Messias varje sekel. Men vad vet jag ? Det kanske inte är så roligt för gud att skicka iväg söner till oss här på jorden bara för att de ska dö för vår skull? (Jag hade inte varit så glad åt idén.)
Det här med att gud inte lägger sig i så mycket mer kanske inte stämmer, det finns ju trots allt genom goda människor som vill att alla ska ha det bra. Det finns ju en liten möjlighet att Gud har besatt dem och arbetar för en bättre värld.
Men är det då möjligt att Satan (om han nu finns) har besuttit några människor också då?

Men hur vet vi att djävulen inte bara är ett knep som kyrkan andvände för att få pengar? De uppfann ju skärselden för att skrämma ut lite pengar ur de rikas plånböcker. (skärselden är som ett helvete som de som bara hade syndat lite hamnade i och man kunde betala kyrkan för att förkorta vistelsen där.)

Men är det möjligt att den här ur atomen består av både djävulen och Gud. Och att de är samma person, att Gud är de goda atomerna och djävulen är de onda och varje människa har fått en unik blandning av de onda och de goda som skapar en unik personlighet och inställning till livet?

Eller så kanske det är så att ingen av oss egentligen existerar. Och att när jag dör vaknar Per-Arne Gustafsson 14 år av en förskräckligt intressant dröm med ett fruktansvärt sorglit slut, och dessutom så var det en onaturligt verklig dröm.
Eller kan det vara så att jag ligger och sover just nu och upplever värden som någon annan vill att jag ska göra och att inget av de jag drömmer egentligen är verkligt? (Lite som i filmen ”The Matrix”.) I sådana fall är det väldigt vacker dröm.
Eller är det i så fall en mardröm i jämförelse med hur världen egentligen ser ut?
Och hur skiljer man på dröm och verklighet? T ex om jag drömmer om att jag dör i en explosion, hur vet jag då att jag in...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Tänk om.....

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-04-15]   Tänk om.....
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6013 [2023-06-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×