Debattatrikel - Monarki och Kungahuset

2215 visningar
uppladdat: 2017-06-07
Rasmus Brixemarker

Rasmus Brixemarker

Utbildning
High School : Skeppskolan, High School : Stenebergsgården, High School : Förskolan Stjärnan, High School : Förskolan i Söderfors, High School : Porfyrskolan, High School : Friskolan Lyftet, High School : Stora Sätraskolan, College : Thoren Business School Gävle
Jobb
Real Madrid C.F., Lawyer
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Kungahuset behöver moderniseras

 

För att något ska kunna funka med i tiden är att det behöver moderniseras i takt med tidens gång. Kolla SAAB, de gjorde aldrig det efter 2000, eller snarare var det GM som inte gjorde det och till sist 2011 så gick SAAB i konkurs eftersom ingen ville köpa gamla bilar, eller snarare nya bilar på en gammal teknik. Samma sak gäller med kungahuset.

Vår förre konung som dog 1973 hade som valspråk, ”Plikten framför allt”, det tycker jag att han ledde bra upp till när det kommer till att prinssessan Lilian och prins Carl Bertil inte fick gifta sig med varandra. Prinsessan Lilian var inte var furstlig börd när hon föddes, snarare det helt motsatta, hon var från en enkel arbetarfamilj i Swansea från Storbritannien. Gustaf VI Adolf, vår förre konung tillät inte detta eftersom han var av den gamla sortens konungar.

Vår nuvarande konung har både tillåtligt sin dotter Victoria, som ska ärva Sveriges tron när vår nuvarande dött eller abdikerat gifta sig med Daniel Westling, en grabb ifrån Ockelbo som till och med var inblandad i utredningen som misstänkt på mordet på Anna Lindh, tillåtligt prinsessan Lilian och Carl Bertil gifta sig med varandra, låta sin andra dotter Madeleine gifta sig med enligt mig den i USA som är mest stöddig av alla, Chris O’Neill, låta sin son Carl Philip gifta sig med en före detta Paradise Hotel deltagare, Sofia och själv gift sig med icke kungligt med Silvia Sommerlath, en fin flicka född av en direktör och en brasiliansk kvinna.

Det är onekligen så att vår konung vi har nu är betydligt mer liberal än hans föregångare. Vår konung kan klara av att man kan ändra i Successionsordningen och göra så att man inte behöver vara protestant eller behöva riksdagens medgivande för att gifta sig med någon inom kungafamiljen. Innan Victoria föddes och fick rätten att ärva Sveriges tron så var det 1568, snart 450 år sen en svensk avkomma som inte var av furstlig börd som hade möjligheten att ärva Sveriges tron och då var det Erik XIV och Karin Månsdotters barn Gustav som hade möjligheten men efter Johan III hade dödat Erik XIV och själv tagit tronen så var den möjligheten borta för Gustav.

 

I Sverige har vi religionsfrihet, vilket innebär att du får tro på vad du vill hur galet det än låter i en annars öron eller hjärna. Man får kritisera alla trosuppfattningar men inte hota eller döda någon för det i vårt land. Detta funkar i vårt land hela vägen, i Plenisalen, i Swedbanks huvudkontor, i Rinkeby till största del, i Gävle och i överallt förutom i kungahuset där du måste ljuga, jag tror ärligt talat ingen i kungafamiljen är troende i kristendomen utan bara ljuger om att de är kristna för att inte bli av med sin plats i kungahuset. Tänk om Madeleine gifte sig med en arab som är muslim istället för Chris O’Neill, vilket skrik det skulle bli från vänstern om att göra om successionsordningen eller att kungen skulle avgå eller från SD att det är statskupp eller att en terrorist gifter sig med en i vårt kungahus.

 Jag är själv uppvuxen med att kungahuset är en del av Sverige och att det ska vara klart för evigt. Jag är själv uppvuxen med pingstvänner, inte konstigt att de inte kritiserar detta med religionsgrejen i kungahuset, de vill ju att alla ska tro som dem och att de inte ska finnas bögar, abort eller BDSM. De är ju sådana som blir av med oskulden först på bröllopsnatten och har sex två gånger om året och det bara för fortplantning och inte för att det är skönt tills de fyller 45 båda två.

 

Varför ta bort något helt när man kan åtgärda det? Tillbaka nu till SAABen, det går att reparera en bil på en service, men det går inte att reparera en bil när den är skrotar. Jag vet att om hela den politiska svenska vänstern proklamerar för att kungahuset ska bort kommer deras stöd minska drastiskt och SD och KD kommer gå som raketer upp i väljarstödet och SD kommer vid ett sådant val få runt 45% eller till och med få mer i ett sådant val eftersm vi ser just nu i den svenska politiken att M , L, C har väldigt svårt att välja sida, antagligen kopierar de S politik eller så kopierar de KD politik men att ta förslag från SD vore ”rasism” vilket de gör ibland. Jag vet att SD och KD kommer vara emot en svensk republik väldigt långt fram i tiden, om inte för alltid. Jag vet att det kan ta lång tid för KD att ändra att det är en kristen som får vara med i Sveriges konungahus, men SD kommer göra så att riksdagen kan göra en granskning av personen i en slags utredning och ge ett formell givande eller nej, de vill ju inte ha en terrorist, de ser ju på att vissa personer som är från arabiska halvön är terrorister. KD kommer vara för att man inte behöver vara kristen för att vara kristen för att gifta sig inom kungafamiljen, trots sitt partinamn Kristdemokraterna, om det går som Christian Carlsson och KDU vill att KD ska byta namn till Demokraterna eftersom man delar väldigt lite med kristendomen idag som för 50 år sen då man bildades ur pingstförsamlingar och Livets Ord i Sverige, de störta och mest konservativa organisationerna i Sverige enligt mig och många andra.

 

Reformera kungahuset så att de inte behöver vara kristna och att riksdage...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

* https://sv.wikipedia.org/wiki/Saab_Automobile * https://sv.wikipedia.org/wiki/Saab_Automobile * https://sv.wikipedia.org/wiki/Prinsessan_Lilian * http://blog.svd.se/politikdirekt/2011/12/monarkin-splittrar-partierna/ * http://www.janmilld.se/historia/10/lange.html * https://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_Sveriges_regenter

Kommentera arbetet: Debattatrikel - Monarki och Kungahuset

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Rasmus Brixemarker [2017-06-07]   Debattatrikel - Monarki och Kungahuset
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60144 [2024-03-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×