Narnia-Häxan och Lejonet

2 röster
10671 visningar
uppladdat: 2006-04-17
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete


Jag har läst en bok som heter Narnia. Den har sedan 2005 blivit till film och har varit en serie när jag själv varit ett litet barn.. Häxan och lejonet är den första boken av 7, serien Narnia. J.W Lewis har skrivit den här berättelsen.

Den första huvudpersonen i historien är den yngsta och heter Lucy. Hon är en liten snäll person som inte vill någon annan illa, men hennes syskon gör det lite svårt för henne. Lucy är i 6-8 års åldern och har brunt kort hår med blå ögon.
Lucy är den snälla personen i boken/filmen och hennes roll i historien är att hon ska vara med och hjälpa till så att de får en bättre värld i Narnia.

Den andra personen heter Edmund och är den näst yngsta av de. Han är en busig bror som gillar att skrämma upp Lucy och göra så att hon blir ledsen. Edmund är brunögd och har fräknar samt har svart hår. Edmund är ett rädd litet barn och som blir lurad av den vita häxan.

Den näst äldsta är Susan som är en godhjärtad person, men också mycket rädd och vågar inte ta saker i sina egna händer. En gång i historien försöker hon klara av vissa saker ändå. Susan har brunt hår och blå ögon. Hon är nästan som en mamma för Lucy för att mamman inte är där hos dem för krigets skull. Susan är den givmilda personen i berättelsen och blir sedan drottning av Narnia som de andra blir, fast pojkarna blir kungar

Den äldsta heter Peter och är deras kämpe som hjälper sina syskon i nöd och fick i uppdrag att ta hand om dem. Han tycker inte alls om att Edmund håller på att retas med Lucy. Han tror inte på Lucy ett tag i berättelsen, men sedan när han fått reda på sanningen tror han mer på Lucy än på Edmund. Han har mörkblont hår och har blå ögon. Peter är i 16 till 17 års ålder.

Boken/filmen handlar om fyra barn som åker till en professor under andra världskriget. Lucy, den minsta av alla de fyra barnen hittar en garderob som hon funnit när de lekte kurra gömma. I den fanns det en annan värld, som heter Narnia. Narnia har varit snöklätt väldigt länge, i cirka hundra år för att drottningen, Vita häxan härskar och har förvandlat Narnia till vinter året runt.
Men det ska det inte förbli för när två av Adams och Evas barn kommer till Narnia ska lejonet Aslan, världens skapare, åtevända och göra så att det blir sommar och fridfullt igen.


Deras samhälle var mer uppbyggd för andra djur som inte ens existerar i vårt samhälle och även av sådana som finns här. Narnia är för mig som ett vinterparadis. Det är väldigt vackert i det landet. Allt är så annorlunda, men ändå lika. Där är det djuren som härskar, fast drottningen påminner om en människa så är hon inte det. I det samhället är det precis som om det skulle vara för länge sen här. som när romarna härskade och det inte fanns några bilar och sådant som vi har idag. Jag upplevde att de levde på ett annorlunda sätt än vad vi gör, men ändå på samma villkor.
Vi har i all tid varit mer eller mindre likadana, bara att vi har utvecklats och lärt oss mer om våra fel och att vi inte ska upprepa det, men det tycks vi ändå göra. I historien har Narnia en annan tidsberäkning än vad vi har.

Jag tycker att det de hade fått med det viktigaste i filmen,av det som fanns i boken. Det var så mycket som de hade gjort bra, men det fanns några olikheter som i vissa scener och handlingar där det inte var samma som i boken och det störde jag mig på.
Det mesta var faktiskt bra. Men de små ställen man tyckte var helt annorlunda var så små som till exempel att det var dag i boken medan det var natt i filmen.

Film är alltid det som får mig att reagera mest för där finns det bilder till. Meni detta fallet var det inte riktigt så. Jag hade helt andra reaktioner i boken nu. I böcker kan man beskriva mer detaljerat om vad som händer och sker. På så sätt är det lättare att förstå vad de vill berätta. Men bilder säger mer än tusen ord.


Mina åsikter:
Jag tycker att den här boken/filmen är väldigt bra. Jag såg den först på bio och jag gillade den verkligen. Den fick mig att komma in i handlingen direkt.
Den var lyckad men j...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Narnia-Häxan och Lejonet

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-10-03

    det var en jätte bra recension

Källhänvisning

Inactive member [2006-04-17]   Narnia-Häxan och Lejonet
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6015 [2024-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×