Kryptovalutors positiva inflytande på dagens samhälle

1 röster
2755 visningar
uppladdat: 2018-03-28
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

 

Att bitcoin är den första och mest välkända kryptovalutan det råder det ingen tvivel om, fast trots att bitcoin lanserades år 2009 dröjde det fram till 2017 innan intresset för kryptovalutor verkligen tog fart. Idag finns det flera tusen olika kryptovalutor och fler lanseras varje vecka, men varför har de blivit så populära och vilka fördelar erbjuder de egentligen?

 

Decentraliserade betalningsformer

 

Bitcoin grundades med idén om att man skapa en decentraliserad valuta som inte var knuten till en organisation eller bank och som inte reglerades av någon myndighet. Tanken var att valutan skulle ägas, styras och användas av de som hade ett intresse i den. Alla kryptovalutor som skapats efter det, med ett fåtal undantag, baseras på samma koncept och även om de erbjuder olika funktioner och lösningar är det decentraliseringen som är viktigaste.

 

I dagens samhälle styrs allt - framför allt pengar - av myndigheter och banker och det kan vara mycket riskabelt för privatpersoner. Som du kan förstå sätter inte en bank ditt och andra kunders välmående först utan det är vinst och framgång som driver dem. Den ekonomiska kraschen år 2008 är ett perfekt exempel.

 

Eftersom kryptovalutor inte är reglerade och ingen kontrollerar dem innebär det att användarna har all makt och att priserna styrs helt baserat på efterfråga. Det innebär också att användare för första gången någonsin helt kan styra över sina egna pengar och tillgångar och att de inte kan bedras av banker och andra aktörer.

 

Kontantlösa betalningar

 

En annan populär fördel som kryptovalutor erbjuder är kontantlösa betalningar. Hela världen rör sig sakta men säkert mot kontantlösa system och även om kredit- och betalkort förväntas stå för en majoritet av framtidens betalningar erbjuder kryptovalutor ett bra alternativ. 

 

Det enda som krävs för att genomföra en betalning med till exempel Bitcoin är två enkla koder - en nyckel för kryptovalutan som ska skickas och en kod som representerar mottagarens konto. Mottagarens konto kan enkelt göras om till en QR-kod vilket innebär att vi snart kan genomföra betalningar snabbare än någonsin.

 

Skapar ett investeringsintresse

 

En annan fördel som sällan diskuteras är att kryptovalutor väckt ett intresse för investering och spekulativ handel i en helt ny generation. Innan kryptovalutor fanns var investeringar och trading något som många ansåg var uteslutande för välbärgade personer. Även om det inte riktigt stämmer då man kan investera i aktier och andra instrument även utan stora kapital.

 

Idag ser det annorlunda ut och många som aldrig tidigare haft en tanke på att daytrada aktier livnär sig numera på att spekulera i kryptovalutor. Och den som kan lära sig investera på rätt sätt kommer få mer kontroll över sina egna pengar och sin ekonomiska situation vilket i sin tur leder till mer frihet. Dessutom resulterar det i en bättre förståelse över hur ekonomiska system och saker som tillgång och efterfråga fungerar vilket är användbart om man vill starta ett eget företag.

 

Andra fördelar med kryptovalutor

 

Det finns naturligtvis fler fördelar med kryptovalutor beroendes på vilka tillgångar man granskar. Framför allt erbjuder många nya kryptovalutor banbrytande blockkedjor som kan lösa diverse problem på nya och unika vis, men generellt sett är de tre ovanstående punkterna de tre främsta fördelarna med kryptovalutor.

 

Resurser

 

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

www.bullmarketz.com, wikipedia.

Kommentera arbetet: Kryptovalutors positiva inflytande på dagens samhälle

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2018-03-28]   Kryptovalutors positiva inflytande på dagens samhälle
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60275 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×