Amerikanska revolutionen

2 röster
12909 visningar
uppladdat: 2019-03-15
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

   Amerikanska revolutionen

Den amerikanska revolutionen var kampen för självständighet mellan åren 1775 och 1783 mellan 13 kolonier i Storbritannien och Nordamerika. George Washington, han är  en av de viktigaste personerna inom Amerikanska revolutionen och historian, han leder Amerika till imperium och frihet. Till slut så blir George Washington utvald till  president i USA, han blir USA:s förste president och blir president under två perioder år 1789 - 1797. Vad var det som orsakade och vad hände under de amerikanska revolutionen egentligen?

 

Den nya världen

Efter några århundraden stridande med negativitet och hot mot varandra. Den Europeiska makten hade hävdat ganska mycket land så då är det bara engelsk och franska som var kvar mot varandra, det blir en inklusive område kvar och både engelska och franska hävdades som deras. En dag så säger det fransmännen att de ska bygga upp några forts ,mellan de inklusiva området. Som gjorde de Engelsmännen förbannade och arga. Dom skickade  en brittisk kolonel med namnet George Washington med en kombinerad kraft av brittiska trupper och indianer. Efter ett kort kamp, så säger den franske befälhavaren att de ger upp kriget och överlämnar de inklusiva området. Men då kommer det en indian och hugger de franska befälhavaren bakifrån, och så börjar det 7 årskriget senare




7 års kriget (1756- 1763)

De två kraftfulla nationerna i perioden, Frankrike och Storbritannien, var i en koloniala tävling på amerikansk mark. Dessa två koloniala stater, som tittar på de länder som beboddes av indianer, måste kämpa för att skydda sina mark. Sjuårskriget (1756- 1763)som lanserades av britterna, resulterade i nederländska nederlag och seger för britterna. Efter kriget undertecknades Parisfördraget 1763 och kungen av frankrike tvingades lämna alla sina kolonier i Kanada och alla kolonier utanför öarna. Problemen växte mer när kolonierna blir gripna av britterna. Britterna försökte täcka sina förluster i kriget genom att lasta tunga skatter på amerikanska kolonier. Folk började slita sig och blir fattiga. All handel med kolonierna hade blivit gripna av den brittiska kolonialistiska mentaliteten, och en stor del av de inhemska folket började lida av stängslen till de kommersiella kolonierna. Också med tiden började folket skylda den brittiska verksamheten och många hade sjunkit.






Konflikten mellan storbritannien och nordamerika efter 7 årskriget leder till The Boston Tea Party

Vid fredsförhandlingarna Florida gav upp Spanien medan Frankrike gav upp sina territorier i nordamerika. Men storbritanniens seger kom till en kostnad, En kostnad på 60 miljoner dollar. Nu var Storbritannien brutna för att de hade mycke skuld till Nordamerika och nu var de tvungna att komma på ett sätt att återbetala sina skulder. Så de gick till kolonierna (Nordamerika) och sa att det inte hade  pengar för att betala sina skulder på grund av det kriget. “De stora summan av pengarna var spenderat på att skydda er från fransmännen. Nu har vi inga pengar på grund av det.”Det blir en konflikt mellan de båda till slut. Så bestämmer britterna att de ska fortsätta och beskatta kolonierna. 1764- introducerade brittan sockerlagen. De tvingar kolonisterna att importera socker och melass (melass:biprodukt av socker socker framställningen)uteslutande från brittiska och betala avgifter på dom. Då ett år senare introducerade de den extremt kontroversiella frimärken(år 1765). De satt frimärken på allt pappersjobb och utskrivande eller de saker som de köpte ut. Det blev frimärke på allt och det gjorde nordamerika förbannad.





The boston tea party

Den 28 november 1773, från indien, tog brittiska fartyg te till Boston Harbor. De insåg att fartyget dockade i hamnen, flockade folket till Boston hamn som en reaktion på skatten på te. De inkommande fartygen kunde inte lossas eller återkallas utan tillstånd från gibernören. Därefter flyttade kolonisterna in efter 20 dagar, 100 personer i förklädnad, de hällde allt te ifrån skeppet i havet. De gjorde det här på grund av de protesterade och ville få fram sina åsikter men de brydde sig inte. Ledaren för denna rörelse var Samuel Adams. Havets yta var täckt med te, och den andra dagen reagerade Storbritanniens regering med stor reaktion. Denna händelse, som hände runt den 16 december 1773, namngav partiet Boston Tea Party 16. Efter händelsen förbjöd den brittiska regeringen tillgång till hamnen och bestämde att ingen fartyg och människor att närma sig. Boston- folket reagerade mycket starkt på detta beslut. En grupp människor med Jefferson i början bestämde sig för att delta. Med den brittiska regeringens motstånd mot detta protesterade 89 personer, inklusive Jefferson, regeringen.

 

frihetskriget

Den 5 september 1774 hölls en amerikansk kongress, inklusive George Washington och Benjamin Franklin. Många författare och representanter för många stater deltog i denna kongress. På kongressen uppgav de att koloniernas besultsbefongenheter och de olagligt placerade skatterna endast skulle vara möjliga enligt de lagar de förberedde. Med upproret i Massachusetts beordrade den brittiska regeringen att alla ammunition togs  i rebellernas händer. Regeringen i Concord skickade 800 soldater : men dessa trupper avsattes av kolonierna. på bara två månader hade den amerikanska revolutionära revolutionen spridit sig överallt. Kort därefter, den 10 maj 1776, hölls 2:a kongressen i Philadelphia. Slutligen tecknade parterna en självständighetsförklaring den 4 juli 1776. De första revolutionskriget hölls i Boston den 16-17 juni. Den amerikanska kolonierna från kriget gick ut med mindre förlust. Den 17 mars 1776 tåg de brittiska styrkorna tillbaka och lämnade Boston till amerikaner. Den 29 augusti 1776 ägde en visdom av naturen plats och historien omskrevs. 27 augusti 1776 i striden på Long Island besegrade de brittiska styrkorna George Washington och hans arméer och pressade honom i väster om Long Island. Den amerikanska historien slutade här. Den 29 augusti landade en mycket stor dimma. George Washington och hans återstående armé lyckades fly med hjälp av dimman. De hittade tid att återfå styrka. Vid 1778 hade amerikanerna gjort en stor kamp för självständighet och blev en modell för många nationer. Å andra sidan är det förvånande att den franska regeringen under kriget hjälpte de amerikanska kolonierna och skickade vapen och ammunition. År 1780 stödde Frankrike självständigheten genom att skicka trupper till Amerika. Storbritannien angrepp sedan Frankrike. Den brittiska armen attackerade Frankrike och var tvungen att dra sig tillbaka med det stora nederlaget. Med återföreningen av George Washington och franska trupper blev en del av den brittiska armén besegrad. År 1782 var de södra hammarna fritt från britterna. Endast mycket få brittiska soldater lämnades i New York och i närheten. Med parisfördraget som undertecknades den 3 september 1783, förenta staternas självständighet erkändes formellt. Med den federala konstitutionen som utarbetades 1787 valdes George Washington som den första presidenten i USA. Revolutionära ledare tog också upp posten i den grundande regeringen  i detta nyetablerade och oberoende stat.

 

Sammanfattning

Amerikanska revolutionen börjar på grund av kolonnerna och konflikten om amerika när kolonierna går ut och upptäcker nya länder och mark. Det leder till ett krig i mellan fransmännen och engelsmännen, fransmännens ger upp och engelsmännen vinner kriget om landet, sedan blir det 7 årskriget(globala kriget) vilket britterna vinner. Vid fredsförhandlingarna  Spanien gav upp Florida medans när Frankrike gav upp alla sina territorier(land delar, mark) i nordamerika. Men Storbritanniens seger kom med stora kostnader och skulder vid 60 miljoner dollar. Det britternar skyddar de kolonierna(engelsmännen) det ledd Storbritannien till skulder, när de inte kan betala sina skulder så kom Storbritannien med en ny idée, en ny lag år 1764 introducerar de Storbritanien sockerlagen, och de leder sedan till The Boston Party för att det blir konflikter i mellan de kolonierna och folket för att folket får inte vara med och säga sina åsikter till politikerna.de tycker inte om de och börjar protestera och det leder till också krig och senare samlas de 13 kolonierna och går ihop för frihet, det blir krigshets kriget och de engelsmännen vinner(13 kolonierna) George Washington blir utvald för president i USA  och USA blir ett eget land och ett självständigt land år 1789 till 1797.


















källor:

hämtad 2018/11/

(1)YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=gzALIXcY4pg&t=110s

 

(2)So rummet om amerikanska revolutionen

https://www.so-rummet.se/kategorier/historia/det-langa-1800-talet/amerikanska-revolutionen

 

(3)7 årskriget

https://www.so-rummet.se/kategorier/sjuarskriget

 

Orsaker och faktor om The boston Tea party

(4) https://www.mimersbrunn.se/article?id=59767

 

(5)The Boston Tea Party:

https://varldenshistoria.se/kultur/guider/boston-tea-party-har-borjade-usas-frihetskamp

 

(6)Amerikansk frihetskriget

https://www.grundskoleboken.se/wiki/Amerikanska_frihetskriget

 

(7)Amerikanksa frihetskriget:

https://www.so-rummet.se/kategorier/amerikanska-frihetskriget

(8) Geroge Washington : https://sv.wikipedia.org/wiki/George_Washington

     Benjamin Franklin  https://sv.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Franklin

 

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Amerikanska revolutionen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2019-04-10

    Intressant!

Källhänvisning

Abdulselam Özdemir [2019-03-15]   Amerikanska revolutionen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60499 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×