Novell

1 röster
2133 visningar
uppladdat: 2019-10-10
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

 

Ensam hemma...

Jag är påväg hem från skolan och medans jag går känner jag hur det vibrerar i min jackficka. Jag tar upp mobilen och kollar på displayen. Det är ett sms från mamma,hon ska jobba över och kommer därför hem senare än vanligt. Jag fortsätter att gå hem och känner hur den kalla höst vinden biter tag i mina kinder. Jag ökar därför hastigheten på mina steg för att fortare få komma hem till värmen. När det bara är några få meter kvar till dörren så saktar jag ner och börjar leta efter nycklarna i min jackficka. 

 

Nu står jag precis utanför dörren och ska vrida om nyckeln i låset när jag får en känsla av att någon står och tittar på mig. Jag vänder mig om och kollar men där är ingen. När jag har gått in och stängt dörren så trär jag av mig mina stövlar och hänger sedan min jacka på plats. Väskan låter jag också ligga kvar i hallen eftersom att vi inte har några läxor den här veckan.

 

Jag är fortfarande lite frusen och bestämmer mig för att koka te. Väl ute i köket börjar jag ta fram en kastrull och det andra jag behöver. När jag sträcker mig efter tepåsarna i skafferiet så får jag känslan av att någon tittar på mig igen. Jag kollar bak men det är fortfarande ingen där.

 

När jag har gjort färdigt mitt te så sätter jag mig i soffan och väntar på att det ska svalna. Medans jag väntar så kollar jag på tv men störs hela tiden av konstiga ljud som kommer lite överallt ifrån. Jag reser mig från soffan och går upp på ovanvåningen där det hörs som mest.

 

Där uppe har vi en fåtölj och bredvid den står det en lampa på golvet. Lampans skärm sitter lite snett så jag rättar till den. Mitt rum är också på ovanvåningen och medans jag ändå är där uppe så hämtar jag min filt som ligger i sängen. När jag går över tröskeln till mitt rum hör jag att något låter på nedervåningen. 

 

Jag skyndar mig att ta min filt och jag tar också med mig en kniv som jag alltid har liggandes i mitt nattduksbord. Jag går sakta ner för trappan igen med ett stadigt grepp om kniven som jag håller i min högra hand. 

 

Efter att jag har kollat runt i huset för att se att ingen är där hör jag hur min tekopp välter från vardagsrumsbordet och dunsar ner i golvet. Koppen klarade sig men något som förvånar mig är att mitt te är som bortblåst. De borde ligga en pöl på bordet eller på golvet men de gör det inte. Mitt hjärta börjar galoppera som en häst över ett fält. Vem är det som har druckit upp mitt te? 

 

Jag förstår ingenting och skyndar mig ut från huset. När jag har kommit ut börjar jag springa det snabbaste jag kan. Jag springer till en bensinstation som inte ligger alltför långt borta. När jag har kommit fram så hämtar jag andan i några minuter innan jag ringer mamma. Jag förklarar vad som har hänt och hon skyndar sig hem även om hon egentligen skulle ha jobbat i några timmar till. 

 

Mamma hämtade upp mig på besinstationen och körde oss hem. När vi hade kommit hem kollade även mamma igenom huset för att se så att där inte var någon där mer än hon och jag men det var där inte. Efter att vi hade ätit middag var de sent och jag var så trött att jag inte alls tänkte på vad som hänt tidigare idag. På morgonen körde mamma mig till skolan. Dagen i skolan gick väldigt fort vilket var skönt eftersom att det just nu är väldigt stressigt. Vi ska ha nationella prov i engelska imorgon och på torsdag dagen efter ska vi ha matteprov.

Jag är påväg hem från skolan och Även om det håller på att bli vinter så känner jag att solen värmer lite i ansiktet och hör även hur fåglarna kvittar från buskar och träd. 

 

Jag går in genom dörren till huset och ser att en lapp ligger på hallgolvet. Jag tar upp den och ser att den ä från mamma. Hon har åkt hem på lunchen för att hon glömde laddaren till sin dator och kommer hem senare idag istället eftersom att hon inte fick jobbat färdigt dagen innan. 

 

Det får mig och tänka på vad som hände. Det ryser genom hela kroppen när jag tänker på det. Jag går upp till mitt rum och börjar ta fram läxböckerna som ligger i min väska. Jag sätter mig sedan vid mitt skrivbord och hinner bara leta fram rätt sida i boken innan jag får känsla av att någon tittar på mig igen. 

 

försöker att ignorera det men de går inte så jag är tvungen att stänga dörren till mitt rum. Jag sätter mig ner igen men hör efter en stund hur någon knackar på dörren till mitt rum. Mitt hjärta slår fortare än någonsin och jag skyndar mig att hämta kniven i nattduksbordet. Jag öppnar dörren sakta och kollar ut men ingen är där.

 

Jag går igenom hela övervåningen för att se att där inte är någon och fortsätter sedan till nedervåningen för att kolla där också. Där är ingen och alla dörrar är låsta. Där är heller inget fönster som är öppet. 

 

Helt utan förvarning känner jag hur någon tar ett grepp om min hästsvans. Jag trillar baklänges och medans jag blir dragen bakåt skriker jag allt vad jag kan. Min hästsvans släpps och jag skyndar mig upp till mitt rum och låser dörren. 

 

Jag skakar och vet inte vad jag ska göra. Jag letar efter min mobil i mina jeans fickor men den är inte där. Jag måste ha tappat den där nere. Jag samlar mod i några minuter och öppnar sedan dörren till mitt rum. Jag står i dörröppningen och lyssnar för att höra om något låter någonstans. Jag hör inget och går därför ner för trappan igen för att leta efter min mobil.

 

Jag hittar den i hallen där jag trillade och ser att glasskärmen på den är sprucken. Jag går ut i köket för att  skaka av den lite över vasken för att få av de flesta små glasbitarna så att jag inte riskera att få dem i fingrarna.

 

 Jag är fortfarande rädd så jag går upp för trappan igen och medans jag gör det ringer jag mamma för att förklara för henne vad som har hänt. Medans signalen försöker nå fram så märker jag att min dörr till mitt rum är stängd. Jag hör sedan ett skratt och något som dras mot väggen.

 

 jag tar mammas fina baseboll trä som står lutat mot väggen. Jag är mycke väl medveten om värdet på den eftersom att den är signerad av Cody Bellinger som är mammas favorit inom amerikansk baseboll. Hon hejar alltid på Los Angeles Dodgers. 

 

Jag går sakta fram till dörren med mobilen i den ena handen som fortfarande söker signal och med basebollträet i den andra handen. Eftersom att mina händer är fulla så får jag öppna med min armbåge jag öppnar och dörren glider sakta upp. Jag hör hur mamma säger hallå i mobilen innan jag tappar den och basebollträet på golvet för att ta händerna för munnen.

 

 Mitt rum är upp och ned vänt,mina tapeter är sönderrivna och där är blod över mina gardiner. Jag står i chock i säkert 20 minuter innan mamma kommer och hämtar mig. Nästa dag vaknar jag upp på ett hotell utan minne av vad som hade hänt efter min chock dagen innan. 

 

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Novell

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2019-10-10]   Novell
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60561 [2024-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×