Eko Ön

1 röster
1220 visningar
uppladdat: 2020-05-30
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Det här texten innehåller mina egna åsikter och ideér om hur ett eko ö skulle kunna se ut. Hoppas min arbete hjälper er med liknande uppgift.

 

Ekologiskt levande är ett sätt att hjälpa naturen och oss själva att leva längre och nyttigare liv. Man gör en stor tjänst till naturen när man t.ex väljer miljömärkt mat och andra produkter, återvinner mer soppor och använder minde transport dagligen med bil eller andra fartyg som släpper dåliga gaser som koldioxid.

 

Ett samhälle behöver en viss ordning för att allt ska fungera bra. Ön kommer styras av några utvalda av FN personer som kommer ta hand om varsin del. Dessa personer kommer ta viktiga beslut tillsammans för ön- och miljöns bästa. Den små lagstiftande församling kommer fungera som en regering. De ska säga till att alla lag förföljs. Invånarna får vara med och bestämma om små saker, men viktiga beslut kommer tas av regeringen och FN.

 

Invandringspolitiken på ön ska vara jämlikt för alla, ön kommer ta så mycket invandrare som den kan upprätthålla och ta hand om. Det blir bäst så eftersom om man släpper in för många invandrare har man ingen idé om de ska jobba och hjälpa samhället som byggs. Alla kan bli utkastade av eko ön om de inte följer lagarna. 

 

Transporten mellan fastlandet och ön ska ske med ett stor färja med solpaneler som drivs med solenergi och el. Den kommer åka fram och tillbaka på ett schema, två gånger om veckan, för att transportera människor till fasta landet och tillbaka. Två andra dagar i veckan kommer andra industri färjor exportera och importera råvaror till ön. Exporten och importen kommer också ske enligt ett skämma vid två veckors mellanrum. Med mellanrummet vid varje två veckor minskas gasutsläppen av industrifärjornas bränsle. Eftersom de är stora båtar som belastas med råvaror kommer de behöva någon slags av bränsle, för att kunna förflytta sig på 250 sjö mil.

 

För att befolkningen ska kunna förflyttas på ön och miljön ska inte påverkas så mycket är eltåg ett bra lösning, eftersom eltågen släpper betydligt mindre koldioxid per personkilometer än ett dieseltåg. Dessutom är det betydligt lättare och miljövänligare at bygga järnvägar på ön, än asfaltvägar för fordon som släpper ut jättemycket koldioxid i luften. 

 

Det blir bra om befolkningen sprids på ön så att inte alla invånare krypas in i en del, därför kommer det finnas två stora städer som kommer lokaliseras på den södra och östra halva delen av ön, men det även små stadsdelar kommer finnas vid stränderna och bergen som kommer locka till turister. På den centrala delen av de två stora städerna är kommer köpcentrum, kontor, myndigheter bl.a (polisstation, brandstation, sjuksjus,), skolor och mer vara. Medan den norra och västra delen kommer användas som produktionsdelen av ön, där ekologiska farmer och grönhus, fabriker och bondgårdar sköter sin jobb. 

 

Energi problemen kommer lösas med vindkraftverk som leds till staden med ledningar som går under marken. Vindkraftverken kommer byggas på den blåsigaste delen av ön, dvs väst-norra kusten, där stora vågor bildas för att öka produceringen. Solpaneler kommer installeras på varje byggnad för att öka el produceringen, att det ska räcka till alla. Internet ledningar kommer också gå undermarken eftersom sladdar runt hela ön påverkar miljön dåligt, och ser inte bra ut alls.

 

För uppvärmningen av byggnader och bostäder kommer bergvärmepumpar och solpaneler användas. Ett bra exempel på miljövänliga bergvärmepumpar är NIBE S-SERIEN. Den ger maximal komfort plus hållbar teknologi. För att varma up byggnader på vintern är det bra att använda speciell golv som absorberar solvärme på dagen och släpper ut det på natten, medans temperaturen i husset reglerats av bergvärmepumpen. 

 

Invånarna på ön kommer leva helt ekologiskt, det innebär att eko hus är ett måste. Ekohem är designade och byggda för att ge komfort och inte påverka miljön så som de  vanliga byggnaderna gör alltså använda mer återvinnings material. Hemmet behöver vara stark och stabil för att klara av vinden och regnet. 

 

För att minska miljöpåverkningen kommer bostäderna byggas av miljövänliga material som EcoCocon halmkonstruktion/halmblock. EcoCocon använder halm och andra material som är 98% återvinningsbara. De stora blocken klarar av hård vind, jordbävningar, eld och isolerar bra kylan. För att bygga alla bostäder kommer halm produceras i stora mängder. Det behövs inga maskiner eller mycket arbetskraft att installera och bygga ett hus jord av EcoCocon:s klara halmblock. Tre arbetare fixar lätt ett hus med fyra rum. Och för att skapa riktiga eko, smarta hem kommer ”Net Zero Energy Homes” företaget hjälpa till. Net Zero Energy Homes används av ett väldigt miljövänligt sätt att minska mängden elektricitet som krävs i ett hem. Hemmet använder sin egen kraft genom mikroförnybara energikällor (solpaneler). Hushållet använder energin som solpanelerna producerar. De är bra för att onödigt mycket energi kommer inte behövas produceras. 

 

Ön:s befolkning ska uppmuntras till att äta mer vegetariskt, växtbaserade diet för att bidra till minskning av klimatpåverkan. Klimatförändringen blir bättre när konsumeringen av kött och mejeriprodukter minskas, eftersom uppfödningen av djur orsakar stora utsläpp av växthusgaser.

 

Grönsakerna från klimatsmarta dieten kommer produceras/växas i stora eko växthus, dvs utan att konstgödsel blir tillägg till växterna. Att minska användningen konstgödsel är bra därför att den består främst av kväve, fosfor och kalium. Användningen av dessa ämnen gör att det inte bildas lika mycket näringsämnen i jorden som i sin tur leder till att det finns en risk för människor att få sjukdomar när maten förbrukas.

 

När det gäller animaliska produkter kommer ingen tvingas leva helt veganiskt med tanke på att de kommer finnas mycket barn som växter upp på ön, som skulle behöva alla näringsämne kötet ger.  Konsumeringen av kött måste har sina gränser eftersom det är varken hälsosamt eller miljömässigt hållbart att äta för mycket. Alla livsviktiga råvaror kommer produceras på ön, bara nödvändiga matvaror som på något sätt inte kan framställas på ön kommer importeras. De ska genomföras så lite transport som möjligt mellan ön och fasta landet. 

 

Ön:s ekonomi kommer drivas med export av öns kol-, olje- och uranfyndigheter, eko råvaror, EcoCocons byggnadsmaterial och energi som blir över. Materiella varor som t.x kläder och möbler kommer också tillverkas på ön som kommer användas för bidragande till ön:s ekonomi. Det är mycket bättre att tillverka egna plagg av ekologiska material som bomull och ull från öns egna djur, än att köpa kläder och annat, från okända källor där materialen som används för tillverkningen kan ha massa miljöfarliga ämnen.

 

Turism är ett bra sätt att få in dem pengar som behövs för att samhället ska utvecklas och gå framåt. Ett resort i nordöstra delen av ön kommer byggas. där de fina stränderna kommer locka turister från hela världen. Eftersom turismen är ett bra investering men dåligt om de finns för mycket turister som förstör miljön och samhället på ön kommer bara reservationer till resorten tas. Ma kan alltid 

 

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

https://www.youtube.com/watch?v=NrQOZfMEXeQ (5 Eco-Friendly Building Materials) https://www.havochvatten.se/hav/fiske--fritid/miljopaverkan/sjofart.html https://www.alltransport.se/hallbarhet/miljopaverkan/ transport https://www.alandstidningen.ax/insandare/mer-miljovanliga-farjor-och https://www.youtube.com/watch?v=NrQOZfMEXeQ —> https://ecococon.eu/ bostäder. https://www.ecobob.co.nz/example-homes/merivale-superhome-315/ eko bostäder. https://politik.ifokus.se/articles/4d71570cb9cb46222d066f1b-kommunism-drom-eller-mardrom https://byggteknikforlaget.se/import-av-sopor-fran-europa-till-vilken-miljonytta-for-samhallssektorn/ sverige import av soppor, proces https://www.riksdagen.se/sv-LL/sprak/lattlast/det-har-gor-riksdagen/ politik, regering https://klimatsmartsemester.se/sa-har-vi-raknat-tag tåg, transport, räkning https://feber.se/video/hit-tar-vara-sopor-vagen/326680/ - soppor https://www.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/jordbruk/fragor-svar-ekologiskt sant eller falsk om eko https://www.vattenfall.se/elavtal/energikallor/vindkraft/?gclid=CjwKCAjwguzzBRBiEiwAgU0FT-AOqcUMr0o3ETHzUvU43gpoO6-BhuJjL1wAVqbFeGfQ4L1p6E6K-xoCsBkQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds vindkraftverk https://www.nibe.eu/sv-se/utforska-s-serien?gclid=CjwKCAjwguzzBRBiEiwAgU0FT9uFOs60UeBwBw3lqoqla4ta4z2YVbEljNJE5O4ucIcpg1fFIlrkZhoC3ZYQAvD_BwE bergvärme. https://matjordbruk.blogg.se/2015/may/hur-farligt-ar-egentligen-konstgodsel.html konstgödsel https://www.naturskyddsforeningen.se/kott-klimat-miljo Kött, klimat och miljö

Kommentera arbetet: Eko Ön

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Diliana Tashkova [2020-05-30]   Eko Ön
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60674 [2024-03-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×