De tre musketörerna

4 röster
10906 visningar
uppladdat: 2006-04-30
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
De tre musketörerna (les trois mousquetaires)
-roman av Alexandre Dumas-

Handling:
När gascognaren D’Artagnan blev arton år skickade hans far honom till staden Meung i södra Frankrike, för att D’Artagnan skulle bli musketör. Han fick ett brev med sig som han skulle ge till herr de Treville som var en nära vän till hans far, men han är också kapten över musketörerna. När han kom till herr de Trevilles hus kände han sig vilsen bland alla fina damer och officerare i ståtliga uniformer. När han kom ut hade han skaffat sig tre dueller med bara en timmes mellanrum. När han kom till första duellen var alla tre där, det visade sig att de var tre av herr de Trevilles musketörer. Så kommer kardinalens drabanter och anklagar dem för duellering, vilket var emot lagen. Då blev kardinalen och musketörerna, varpå D’Artagnan hjälper de tre musketörerna; Athos, Porthos och Aramis. På så sätt blev de fyra vänner. Efter det får man följa deras äventyr i Frankrike. D’Artagnan blev förälskad i en av drottningens väninnor, Fru Bonacieux. När hon blir bortförd ger D’Artagnan allt för att hitta henne, och tillslut hittar han henne med hjälp av sina vänner.

Vad jag tycker om boken:
Boken var svårläst, men helt klart värd att läsa. Den är rörig och det var många intriger. Det var många namn som dök upp i början, som man inte kunde hålla koll på förrän på de sista sidorna. Det fanns många svåra ord här och där som gjorde det svårt att förstå vad det handlade om, det var några gånger då jag fick läsa om flera meningar för att förstå. Fast den var spännande och när man väl kommit in i boken så var den svår att släppa. Den har också sina roliga stunder. Platserna var tyvärr inte så bra beskrivna men har man bara bra fantasi så känns det som man är en ”extra” musketör. Jag rekommenderar boken till väldigt vana läsare som i alla fall är över 12 år.

Alexandre Dumas d.ä.:
Alexandre Dumas är född den 24 juli 1802 i Villers-Cotterêts, Aisne (Frankrike) död 5 december, 1870. Hans farmor var en svart slavinna, alltså var Dumas hälften neger. Han hade en son (utom äktenskapet) som hette Alexandre Dumas d.y. Det sägs att när Alexandre tappade sina byxor vid sin första duell och att de kan ha varit en av anledningarna att han senare skrev ”de tre musketörerna”. Fast hans första stora succé var dramat ”Antony” som spelades på Porte-Saint-Martin-teatern den 3 maj 1831. Efter det gjorde han flera böcker men mest kända är ”Greven från Montecristo” och trilogin ”de tre musketörerna”,
”Myladys son” och ” Vicomte de Bragelonne”.
Dumas var en väldig tjejtjusare, han försörjde alla sina gamla ex och deras familjer, deras vänner och sina nuvarande älskarinnor. Alltså måste han ha haft väldigt gott om pengar. Det sägs att han tjänade tre francs per rad han skrev.
På sin sist...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: De tre musketörerna

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-05-17

    Väldigt bra beskrivet, dock li

Källhänvisning

Inactive member [2006-04-30]   De tre musketörerna
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6068 [2023-03-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×