Stilsignaler

6250 visningar
uppladdat: 2006-05-02
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Det var en tjej som gick i min förra klass hon var en väldigt blyg tjej. Hon satt alltid längst bak och hon sa inte så mycket.
Jag såg henne för inte så länge sen, och hade det inte varit för att hon kom fram till mig och sa hej, hade jag aldrig sett att det var hon.
Hon hade en piercing i ögonbrynet, en i näsan, på läppen och en tatuering i nacken. Hon var alldeles svart runt ögonen och hade rött läppstift, håret var färjat rött och hon hade hängiga svarta kläder och höga kängor.

Vad tänker folk när dom ser en sån människa?

Om man ser ett gäng killar som är tatuerade och piercade överallt, eller rakade, vad tänker man då?
Vilka trevliga killar?
Nej det tror jag inte, jag tänker inte så, även om jag har vänner som ser ut så och jag vet att dom är precis som vi ”normala” människor. Men vad är egentligen normalt? Det finns ingen som är normal enligt mig, alla är vi olika och det skulle vara väldigt tråkigt om det inte var så.

Den här tjejen från min klass har alltid varigt tystlåten av sig och jag tror att hon har gjort en sådan radikal ändrig när hon började gymnasiet, för att hon ville ”bli” någon annan, hon vill inte vara lilla tysta Lisa som älskade hästar. Hon ville vara tuffa, coola Lisa. Och som hon såg ut nu så kände väl hon sig snygg. Alla människor vill vara attraktiva och alla drar vi oss till folk som liknar oss själva, bara för att någon ser annorlunda ut så behöver inte det betyda att man är farlig, vilket många tror.

Det finns så många som har förutfattade meningar om andra. Folk tror sig veta hur andra människor är bara genom hur dom klär sig.
T.ex. ALLA som går med svarta kläder och är sminkade svart är djävulsdyrkare och pyromaner, ALLA rakade är antingen skinheads, nazister eller rasister, det kan ju inte bara vara så att det är för varmt eller att man tycker att det är skönt att vara kortklippt. ALLA med påsiga kläder är pundare. ALLA som har en massa piercingar överallt är antingen kriminella ligister, klottrare, snattare, tattare eller så har dom komplex och folk med tatueringar tycker om att bråka. Eller hur?

Varför skulle det inte bara kunna vara så att dom trivs med hur dom ser ut när dom har sina tatueringar, eller sina pösiga kläder?
Vad får mig att tro att lilla Lisa vill vara cool helt plötsligt? Hon kanske tycker att hon är skitsnygg som hon ser ut nu och har alltid velat sett ut så, bara att hon inte har vågat förr och nu äntligen när hon bytte skola kunde hon byta identitet till sitt riktiga jag?

Det är sant att man kan se mycket om en...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Stilsignaler

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-05-02]   Stilsignaler
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6080 [2024-05-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×