3 väsentliga tips inför ditt första företagslån

2280 visningar
uppladdat: 2021-03-08
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Nästintill vartenda företag behöver tillskott av kapital ibland. Yttre finansiering är någonting som öppnar upp möjligheter som annars hade varit svåra att genomföra eller ogenomförbara. Lån kan också användas för att temporärt förbättra företagets likviditet. Det finns dock vissa saker som är viktiga att ha tänkt igenom innan man skriver under det sista pappret på låneansökan. Här nedan går vi snabbt igenom de tre viktigaste aspekterna i låntagarprocess. För att läsa mer om företagslån kan du dessutom ta en titt på Credinord. Även om lån är användbara, är det viktigt att ha tänkt igenom dessa aspekter grundligt och förstå vad det innebär

Se till att lånet ska användas till någonting väsentligt

Ett banklån har som syfte att finansiera ett företags långsiktiga investeringar. Om visst kapital krävs för att få i gång verksamheten kan lån ibland krävas. Om du till exempel behöver lokal, utrustning eller maskineri som kräver en stor initial investering kan lån vara ett lämpligt alternativ.

Var dock helt säker på att du faktiskt behöver det. Ett lån kommer kosta dig, och obetalda lån gör det svårare att ta ytterligare. Genom att ta ett lån betalar du inte bara mycket pengar i form av ränta, du försämrar också dina framtida möjligheter att ta andra lån. Därmed är det viktigt att lånet är fullt behövligt och tillkommer med bra förmåner som passar just din situation.

Säkerhet, borgen och borgensman

När du tecknar ett lån krävs det först och främst att du har någon sorts säkerhet. De flesta företagslån sker genom att använda bolagets egna tillgångar som säkerhet, till exempel fastigheter, mark eller annan sorts fast egendom. Detta kallas för företagsinteckning.

Att gå i borgen innebär att en så kallad borgensman övertar låntagarens position som återbetalningskyldig av lånet. Detta gäller även om låntagaren helt enkelt är ett vanligt aktiebolag. Den som har gått i borgen för ett företag kan behöva handskas med hårda konsekvenser om lånet inte går att betala tillbaka, vilket innebär att det gäller att tänka ordentligt innan man skriver på någonting slutgiltigt.

Precis som med säkerheter, finns det många olika former av borgen. Borgensmannen ingår i ett sorts förbund att betala den skuld som låntagaren inte har möjlighet att återbetala. I de flesta fall av företagslån är borgensmannen helt enkelt bolagets ägare, men det kan också vara ett annat företag. Det är alltid väsentligt att inplanera företagets förmåga att betala tillbaka lånet så att borgensmannen inte behöver ta de hårda konsekvenserna som följer ett obetalt lån. Var inte för optimistisk beträffande din återbetalningsförmåga och var realistisk.

Se till att villkoren är fördelaktiga

Fördelaktiga villkor är inte universella. Allt du ska göra är att se till att villkoren för lånet passar...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: 3 väsentliga tips inför ditt första företagslån

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Johan Nilsson [2021-03-08]   3 väsentliga tips inför ditt första företagslån
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60814 [2024-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×