Labbrapport smak och lukt

1770 visningar
uppladdat: 2021-03-25
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Jag skulle vilja ha en labbrapport med ämnet smak och lukt. Den ska ha med inledning, syfte, hypotes, material, utförande, data, resultat, analys/slutsats, rimlighet/felkällor, reflektion, referenser och naturvetenskapliga ord. 

Detta är experiment: 

Syfte: Du ska inse att smak och lukt samverkar.

 

Material: Små bitar av olika livsmedel du har hemma t.ex. bröd, frukt, grönsaker, flingor, pålägg, sylt, kryddor, godsaker samt ögonbindel (t.ex. en halsduk) och person som kan “mata dig”.

 

Förberedelse: Den som ska “mata dig” plockar fram 5-10 olika saker du ska smaka på och gör antingen små bitar ca 1 cm3 eller lägger varje livsmedel på en sked om det är “kladdigt”.

 

Metod:

  1. Sätt på dig ögonbindeln. Håll för näsan när du smakar på ett i taget av de olika livsmedlen. Vad tror du att du äter? Låt din hjälp-person anteckna om du gissar rätt eller fel.

 

  1.  Gör om försöket utan att du håller för näsan, jämför hur det smakar nu.

 

(Ni får gärna byta roller men du ska bara skriva labbrapport om dina upplevelser.)

 

Resultat

Fyll på tabellen med rader (högerklicka och välj Infoga rad) och fyll i vad du testat och om du gissade rätt eller fel när du höll för näsan.

 

Livsmedel

Gissning

   
   
   
   



Slutsats

Förklara resultatet, hur gick det med dina gissningarna? Varför blev det så tror du?

Förklara skillnaden i smakupplevelse när du höll för näsan jämfört med när du inte gjorde det.

  • ...läs fortsättningen genom att logga in dig.

    Medlemskap krävs

    För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
    Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Labbrapport smak och lukt

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Nour Eid [2021-03-25]   Labbrapport smak och lukt
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60820 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×