Bokrecension Vampyrens Märke i House of Night-serien

221 visningar
uppladdat: 2021-04-16
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Bakgrundsfakta

Boken jag har läst heter vampyrens märke. Den var utgiven 2007 och tillhör house of night-serien. De som har skrivit boken heter P.C. Cast och Kristin Cast. Boken utspelar sig nutid i Tulsa där Nattens Hus ligger i centrum av staden. Många är rädda men även respektfulla mot de vampyrer som kommit ut i sin existens.

 

Handling

Zoey Montgomery är huvudpersonen som bodde i Tulsa med sin mamma och sin styvfar. En dag i skolan börjar hostattackerna som leder till att hon märkt av en omänsklig kille vars jobb är att märka människor som ska ta sig till Nattens Hus för att kunna överleva, tränas för vampyrlivet och genomgå vampyrförvandlingen. Under hennes första ceremoni som Neferet, en av de mäktigaste lärarna på skolan håller i kallar på de fem elementen för den stora fullmånecermonin så kan Zoey känna en koppling till dem. Ingen av hennes kompisar verkar ju kunna det. Dessutom är hennes månskära helt ifylld. Det visar sig att hon är en speciell nybörjare som valts ut av gudinnan Nyx eftersom det bara är de vampyrer som är klara med förvandlingen som har ifylld månskära. En dag så upptäcker hon att ledaren för skolans elitgrupp missbrukar sina gåvor från gudinnan. Hennes krafter stärker henne men frågan är vad är det som är så speciellt med hennes märke och kommer hon lyckas behärska sina krafter?

 

Jämförelse

Bokens gener är fantasy och den har vissa saker gemenast men den skiljer sig även ganska mycket i jämfört med andra böcker som handlar om vampyrer. Om man läser The vampire diarys (TVD) så finns de viktiga faktorerna att vampyren inte kan leva i solen och vampyren behöver blod. Men nybörjarna i denna bok gillar inte blod som nybörjarna i TVD. I Twilight så kan vampyrerna vara ute i solen utan att brinna upp. Deras kroppar blir istället glittrande av ljuset. I både TVD och Twilight kan vampyrerna röra sig onaturligt snabbt och det har väldigt bra hörsel. Inget av detta nämns i denna bok. En annan sak som skiljer böckerna åt är märket som Zoey och de andra vampyrerna har. Ett sådant märke har inga vampyrer i TVD eller Twilight.

 

Egna åsikter

I sin helhet var boken väldigt bra och jag rekommenderar den och de andra böckerna i serien till de som gillar att läsa inte för lättlästa böcker. De som gillar vampyrer, våld, blod och romantik är denna bok verkligen ett bra kap. Karaktärernas personlighet var ganska förväntade eftersom det fanns en mobbare som heter Afrodite LaFont som var ledare i gänget som hade mest makt på skolan. Ledaren dejtade den snyggaste killen, Erik Night och sedan kom Zoey dit och tog över allt. Det finns sportkillen Heath Luck och de korkade men snälla och smarta bästa vännerna. Erin Bates och Shaunee Cole som kallas sig själv för tvillingar fast de inte ser likadana ut. Erin är en vit tjej och Shaunee är en mörk tjej. Damien Maslin är den smartaste i gänget och Steave Rae Johnson är Zoeys bästa vän. Det var bra att Zoey hade en bästis hon verkligen kunde lite på och jag uppskattar verkligen att vännerna är både smarta och roliga. Sportkillen bryr sig mer om andra än sporten och den snygga killen är inte bara ytlig. Ledaren i bitchgänget är kanske inte är som hon verkar vara? En sak jag gillar med boken är att den handlar om vampyrer som lever ett eget liv mitt i staden. Den känns väldigt cool eftersom vampyrerna kan beblanda människor och de strävar inte alltid efter blod. Dessutom tycker nästan alla nybörjare att blod är hemskt ä...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension Vampyrens Märke i House of Night-serien

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Olivia Bohlin [2021-04-16]   Bokrecension Vampyrens Märke i House of Night-serien
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60843 [2021-05-06]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×