Hur man hindrar en hund från att skälla

890 visningar
uppladdat: 2021-04-19
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
  • De flesta hundar skäller, men det finns flera strategier för att försöka korrigera överdrivet skällande beteende.

  • Att bestämma orsaken till skällande hjälper dig att ta reda på hur du bäst kan begränsa det.

  • En trött hund som har haft tillräcklig fysisk och mental stimulering är mindre benägna att skälla överdrivet.

Hundar skäller. Det kan inte förnekas att skällande är en naturlig reaktion för de flesta hundar. Men ibland kan hundskällning bli ett problem och en irritation. Ofta försöker ägare hindra en hund från att skälla på sätt som inte tar itu med långsiktigt beteende. Exempel inkluderar skrik, belöna dåliga vanor eller inkonsekvent disciplinering.

När du letar efter en permanent lösning, kom ihåg att det är viktigt för dig som hundens ägare att hitta källan till beteendet. Om din hund skäller på grund av tristess kan det vara svaret att ge ditt husdjur något att göra. Om separationsångest är utlösaren kan det dock kräva en helt annan strategi.

 

Ibland fungerar de enklaste lösningarna. För hundar som har etablerat skällande som en fritidsaktivitet fungerar dock inte en enkel lösning alltid. Lyckligtvis finns det flera rekommendationer som tränare och hundbeteende erbjuder för att hantera din hunds skällande.

Övning

Se till att din hund har tillräckligt med fysisk och mental träning innan du lämnar på morgonen. En trött hund är mer benägna att vila när du inte är hemma. Om möjligt, låt en hundpassare komma för att gå din hund mitt på dagen.

Socialisering

En hund kan skälla på människor eller andra hundar om de inte har socialiserats tillräckligt bra. En hund som har haft många positiva upplevelser med alla åldrar och typer av människor, inklusive människor på cyklar, i rullstolar, barn etc., är mindre benägna att skälla på dem. Att låta din hund träffa brevbäraren och UPS-föraren, till exempel, och be dem att ge din hund en kaka kan hjälpa till.

Hundleksaker och pussel

Det finns ett antal interaktiva hundleksaker som ger din hund något att göra. Till exempel kan godis placeras i en hundpusselleksak, och hunden kommer att arbeta för att få ut godsakerna. Kanske behöver du också lugna hunden på något sätt. Då kan det vara bra med hundschampo vilket oftast brukar lugna hunden i när du badar den.

Hantera omgivningar

Ett vanligt förslag från tränare för hundar som skäller när ägarna är borta är att lämna hunden med några välbekanta ljud, till exempel ett radio- eller tv-program. Tanken är att dessa ungefärliga hushållsljud när ägaren är närvarande. Ytterligare steg, som att stänga persiennerna innan du lämnar huset, kan hjälpa till genom att ta bort din hunds möjlighet att se saker, som ekorrar eller brevbäraren, som kommer att fresta dem att skälla.

Undervisa det "tysta" kommandot

En populär metod för att begränsa alltför mycket skällande är att lära kommandot ”tyst”. Använd en lugn, fast röst för att berätta för din hund att vara ”tyst” och förstärka korrekt beteende med godis och tillgivenhet. Du kan också använda exempelvis antiskällhalsband för att få din hund att sluta skälla. Använd dock inte detta under längre perioder då hunden blir bestraffad.

Svara inte på skällande hundar

Många hundar skäller för att få din uppmärksamhet, be om mat eller för att berätta att du ska öppna dörren eller släppa dem ur lådan. Svara inte. Vänta tills din hund är tys...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

AKC

Kommentera arbetet: Hur man hindrar en hund från att skälla

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Filip Orestav [2021-04-19]   Hur man hindrar en hund från att skälla
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60846 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×