Kroppsspråket

4 röster
16099 visningar
uppladdat: 2006-05-09
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Ofta i vårt samhälle tycks vi glömma bort att vi faktiskt inte bara talar med munnen, utan också med hela våran kropp. Ibland känner vi av de omedvetet och ibland använder vi det för att förstärka det vi vill ha sagt. Men i stora drag kan man nog säga att med hjälp av sättet att röra sig, blickar, gester, toner, skratt och så vidare. Vi kan till och med ibland säga att vi vet att någon ljuger, stöter bort oss också vidare. Tänk dig själv att vara blind, alltid bara förlita sig på tal. Det finns ju gester som avslöjar våra känslor. Oftast är de ofrivilliga.
I filmen som vi fick se förvånades jag faktiskt över hur vårt kroppsspråk verkade härstama från djuren. Jag tänkte först att detta kunde ha att göra med att vi människor levt närmre djuren förr, men slog senare bort den tanken. Då jag anser att vi nog är närmre besläktade med djuren än jag tidigare reflekterat över, visst är man väl djurisk ganska ofta egentligen?
Människans ego, vår jakt efter att tillfredställa behov, vår flykt i trängda situationer, och så vidare är nog egentligen motsvarigheter till djurens liknande egenskaper.
Vårt sätt att uttrycka grundläggande känslor (ilska, sorg, glädje, rädsla, äckel) är förvånande likadant i alla kulturer. Men det finns även gester med symbolisk betydelse och dessa kan variera och ibland skapa problem när två kulturer möts. För det mesta försöker vi läsa i andras ansikten, kroppsrörelser, hållning och röstkvalitet för att upptäcka vad de känner och tänker. Vi försöker även avläsa deras typ av karaktär, deras uppsåt och ursprung. Då kan vi korrigera vårt sätt att handla efter det som vi tror oss ha upptäckt. Det finns människor som är duktigare på att gissa, till exempel psykologer. Jag skulle finna det intressant att veta mer om kroppsspråket skillnader mellan man och kvinna, barn och vuxen.
En förälder kommunicerar ju nästan enbart genom kroppsspråket med en nyfödd bebis, men lär vi dem inte våra kroppssignaler då? Och vilka gester och miner kommer de att få som sina egna? Och hur fungerar de med kroppsspråk och dess tolkning för autistiska personer.
Och hur lär samhället våra barn att ha ett ma...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kroppsspråket

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-12-28

    Intressnt läsning!

Källhänvisning

Inactive member [2006-05-09]   Kroppsspråket
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6152 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×