Bokrecension: Samtal Till En Död Man av Gillian Cross

5127 visningar
uppladdat: 2006-05-22
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Samtal till en död man är en thriller och är skriven av en engelsk författare Gillian Cross. Hon är 60 år gammal och har skrivit många böcker, mest till ungdomar. Boken är ganska lättläst. Den var tråkig i början men sedan kunde man inte låta bli att läsa. Hela tiden ville man veta vad som kommer att hända med huvudpersonerna.

John Cox kommer från England och är sprängnings ingenjör. Han får jobb i Ryssland och åker dit för att utföra sitt arbete. Om ett tag får hans släktingar reda på att han har dött i en explosion i Sibirien. Skälet var att han har druckit för mycket Vodka och sprang in i byggnaden precis när de skulle spränga den. De var chockade i början men accepterade hans död så småningom och brände alla hans saker för att glömma bort honom. Men hans flickvän Annie kunde inte acceptera det, hon visste att han har aldrig druckit och att han var erfaren och noggrann med sitt jobb. Hon bestämmer sig att åka till Ryssland och se stället där han dog med egna ögon. Hon tar med sig Johns lillasyster Hayley och de ger sig iväg till Moskva. I Moskva träffar dem Frank Walsh och Viktor Orlov.
Viktor och Leonid Orlov är bröder. Båda är maffia bossar. Leonid ville döda sin bror och ta över maffian genom att använda John. Han ville att John Cox skulle spränga hotellet Iksa där Viktor alltid bodde när han var i Tomsk. Och sedan skylla på John. John har berättat till Leonid hur man skulle spränga byggnaden och sedan lyckades fly. Men flykten gick inte så bra och han har blivit sjuk när han var i skogen. Han har fått fästingfeber och tappade minnet tillfälligt. Han var upphittad av en rysk kvinna som hette Frosja. Hon har tagit honom till byn där han har fått hjälp.
Innan John åkte till Ryssland hyrde han en satellittelefon. Teckning där var inget bra. Eftersom det var en satellittelefon lyckades Annie spåra den genom att ringa till bolagen John köpte den av. Nu när hon visste var telefon befann sig ville hon åka dit. Leonid Orlov fick veta att Johns flickvän har kommit till Ryssland och letar efter John. Hon vet var Johns telefon är. Leonid vet att om han inte hittar och dödar John kommer alla få veta att det var Leonid som tänkte spränga Viktor. Så han bestämmer sig att ta Annie och Hayley där telefon är och hoppas på att John är också där.
John minns inte vem han är. Han vet att han inte kan stanna länge i byn. Han vet att han är förföljd men vet inte av vem. Han bestämmer sig att lämna byn och fortsätta gå vidare. Efter att han har återhämtat sig lite grann cyklar han iväg därifrån till närmsta stad. När han har kommit fram var han utmattad och orkade inte göra någonting. En tjej som hette Katja och hennes farmor såg hur trött främlingen var och hjälpte honom. De har tagit honom till deras hem. Katjas far var engelsk lärare så han kunde prata med John och kunde fråga honom hur saker och ting var. När han fick veta hur det var har han berättat till John hur han skulle ta sig till den engelska ambassaden. När John kommer till Petrovsk går han fram till en taxichaufför Ivan Suva och ber honom om skjuts till den engelska ambassaden. De får reda på att det finns någon ambassad i Petrovsk. Närmsta ambassad ligger i Novosibirsk, 100 mil därifrån. Ivan bestämmer sig att ta främlingen dit. De åker bil sent på kvällen och på vägen blir Ivan trött. De byter plats och när John kör så ser han att han är förföljd. Han svänger in i skogen för att bli av med de som följer efter dem. När Ivan vaknar så ser han att de är inte på väg till Novosibirsk längre. Han får veta att de var förföljda. Bensinen räcker inte till Novosibirsk så Ivan kör John till sin bror Grigorij och lämnar honom där.
När Ivan kommer hem är det redan maffia där och de får veta var John befinner sig. De åker till Grigorij och hämtar John. Det var Viktor Orlovs män. Viktor visste att Leonid döljer något så han misstänkte att John lever. Nu fick han tag på honom. Efter ett samtal med John åker de tillbaka till byn för att försöka få tillbaka hans minne och få veta vad Leonid döljer.
Leonid, Annie och Hayley är redan i byn och de hittar hans telefon och anteckningsbok. John och Viktor kommer dit med en helikopter och träffar de andra. John får anteckningsboken och får tillbaka minnet. Han berättar hur det var. Leonid tar John som gisslan och vill sticka därifrån men Frosja tar hennes fars gevär och försöker få Leonid att släppa John. Men det blir fel och Frosja blir dödat. Då kommer två handelsmän till byn. De har varit där förut när John var upphittad av Frosja. Så de tog med sig polisen. Polisen arresterar Leonid och allting blir bra. Viktor blir den en...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Samtal Till En Död Man av Gillian Cross

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2008-05-28

    Denna "bokrecensionen" får dål

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-05-22]   Bokrecension: Samtal Till En Död Man av Gillian Cross
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6310 [2024-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×