Bilduppgift gällande filmen van helsing

5576 visningar
uppladdat: 2006-08-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
ANSLAG: Filmen börjar med att en stor folkmängd försöker ta sig i en stor, kuslig byggnad. Ett slott. Kameran övergår sedan ifrån människorna på utsidan till det som finns på insidan utav dörrarna. Rökigt och mörkt. Man får ta del av en i mitt tycke galen professor, och ett lyckat experiment. Han har lyckats ge liv till Frankenstein. Dock är han och hans hjälpreda inte ensamma, även ”Dracula” befinner sig på platsen. När professorn sedan dör, och försvinner ut ur filmen – förstår man att filmen har något med Dracula att göra.

PRESENTATION: Dracula presenterar sig tidigt, en farlig, odödlig vampyr. Huvudpersonen van Helsing dröjer en liten bit in på filmen innan han presenterar sig. Sen får man vänta ytterligare på presentationen utav hans medhjälpare och Ana, kvinnan han under filmens gång ska hjälpa.

KONFLIKTEN: Över Annas släkt vilar en förbannelse. De har fått i uppgift att döda Dracula, annars kommer deras släkt inte att komma till himlen. Låter som en lätt uppgift, vilket det inte är. Ana är snart den enda släktingen kvar, allt hänger på henne. Och dessutom vet hon inte hur man dödar Dracula då han är odödlig.

FÖRDJUPNING: Som sagt, Ana är den sista av sin släkt kvar i livet. Hennes uppgift är att döda Dracula innan hon själv dör, annars kommer hennes släkt aldrig komma in i himlen. Hon vet inte hur man tar död på Dracula, men har Van Helsing på sin sida.

UPPTRAPPNING: Ana och Van Helsing finner av en slump det ökända Frankensteins monster. Han visar sig vara nyckeln till oändligt liv för Draculas ”barn”. Dessutom har en av Draculas ”slavar” spionerat på dem, och informationen om Frankenstein sprids fort.

KLIMAX: Dracula får tag på Frankenstein, och filmens höjdpunkt börjar ta sin början. Nu är det inte bara Anas släkts öde som vilar i deras händer, utan även världens befolkning. Får Draculas barn evigt liv, kan det bli omöjligt att ta sig nära honom. Döda honom. Dessutom har Van Helsing blivit biten utav en varulv, och har två dagar på sig innan giftet gör honom till en varulv, tiden är knapp.

UPPLÖSNING: Det visar sig att Dracula har ett motgift emot varulvsbett i sitt slott, där de befinner sig. Anledningen till att han har det är att en varulv är det enda som kan döda honom(!) Som i de flesta filmer slutar filmerna lyckligt. Och den här är egentligen inget undantag. Dracula dör, Frankenstein överlever, och Van Helsing lyckas överleva sin varulvsförvanling, och himlaporten öppnar sig. Dessvärre dör Ana, och Frankenstein känner sig inte som en i gänget och ger sig av.

AVTONING: Man får se Frankenstein ro iväg på de böljande blå. Man...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bilduppgift gällande filmen van helsing

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-08-01]   Bilduppgift gällande filmen van helsing
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6654 [2024-07-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×