Alkohol

1 röster
9982 visningar
uppladdat: 2006-08-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Vad är egentligen Alkohol ?

Alkohol är säkert en av dom äldsta drogerna.
De kemiska namnen på de två enklaste alkoholtyperna är Metanol och Etanol. Etanol är den vanliga alkoholtypen, den finns i sprit, vin och öl. Metanol är den giftigaste. Båda är lika varandra ser ut som vatten, men har olika egenskaper.
Det sägs att det var egyptierna tusen år före Kristus som framställde öl och vin som byggde på alkohol. Man kan använda potatis, bär och frukt för att tillverka alkohol.

Varför dricker människor alkohol ?

Själva ordet alkohol väcker tankar på fest , possitiva händelser för många männiksor speciellt ungdomar.
Dom tycker det är tufft eller att dom hört från andra att det är trevligt. Nyfikenheten väcks , det är lätt att bli beroende men svårt att komma loss. Ingen dricker för att må dåligt nästa dagen , men så blir det i alla fall för alla.
Många människor reagerar olika när dom är alkoholpåverkade. Man kan känna sig glad , lugn medans vissa blir högljudda eller tystlåtna.
Olika spritdrycker innehåller olika mycket alkohol, tex starksprit innehåller 8 gnger mer alkohol än vanlig starköl. Men effekter och skador är detsamma. Alkoholhalten i blodet brukar mätas i Promille. Desto högre promillehalten är desto större blir effekterna.

Att dricka alkohol drabbar bara inte vissa organ utan nästan hela kroppen och mest levern. Man får svullen lever. Vid förbränningen i levern bildas acetaldehyd som är farligt. Detta kan ge förgiftnings symptom som illamående, svettningar och hudrodnad. Det värsta som kan hända är att levern skrumpnar och alla dess funktioner förstörs. Alkhol ger också nervskador . Alkohol är ett nerv bedövande ämne , därför brukar man inte reagera på kroppens varningssignaler. Av lå¨ngt missbruk skadas nerverna i händer och fötter , och kan leda till förlamning. Man kan få kramper och smärtor i musklerna , svårt att tänka klart eftersom hjärnan också påverkas. Lillhjärnan bedövas också och alla dess funktioner förstörs. Unga människor är mer känsliga för alkohol för att nya celler ständigt tillverkas och om man dricker stör det celltillverkningen.
Här i Sverige får man dricka alkohol , bara man inte skadar någon annan och håller sig vid lagarna. Som att absolut inte köra ! (rattfylleri)
Det sägs att 10 % av Sveriges befolkning är alkolister , alkolism klassas som en sjukdom.

Alkohol kostar samhäller 100 miljarder kronor ! Tänk vad mycket nytta man kan göra med dom pengarna istället för att slösa det på Alkohol ! Systembolaget är den enda affär som får sälja sprit och vin. Man måste vara 21 och uppåt. Under 2001 sålde systembolaget alkohol för 18 miljarder . Idag är Sverige ett av världens största importländer av vin .

Metanol som är den giftigaste alkoholtypen är absolut inte drickbart ! Råkar man få i sig metanol blir man direkt blind , maetnolen angriper celler i kroppen. Det första läkaren gör är att injincera etanol i kroppen. Etanol är det enda ämnet som kan bekämpa metanol . Metanol och etanol tävlar i kroppen ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Alkohol

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-08-19]   Alkohol
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6704 [2022-08-12]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×