Kommunikation

12353 visningar
uppladdat: 2006-09-22
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
• Kommunikation behöver en sändare och en mottagare. Det kan finnas envägskommunikation vilket innebär att en sändare står för kommunikationen/informationsflödet (en sorts monolog), samt tvåvägskommunikation som innebär att man turas om att vara sändare och mottagare (en sorts dialog). Kommunikation kan ske med hjälp av ljud, text, rörelse, signaler av olika slag både tredimensionellt och tvådimensionellt.
• Vi kommunicerar mer eller mindre hela tiden på ett eller annat sätt. T.ex. Vi förmedlar genom direkt kontakt våra känslor och budskap till folk i vår närhet med hjälp av språk av olika slag, kroppsrörelse, betoning och volym. Vi kan även förmedla samma budskap till folk som inte befinner sig i den direkta närheten genom vissa hjälpmedel. Genom att förmedla budskap bara genom röst (telefon) eller skrift (mail/brev) innebär att delar av informationen faller bort. Känslor kan t.ex. vara svåra att uttrycka eftersom att personen inte kan betona rösten med hjälp av sitt kroppsspråk och tvärtom. Genom den nya tekniken har även våra sätt att kommunicera blivit större och lättare, tack vare Internet och dator så kan man t.ex. använda msn messenger och webcam för att se personen i fråga samtidigt som man antingen skriver eller pratar.
• Kommunikation har en väldigt viktig betydelse i vårat samhälle och i arbetslivet. Utan kommunikation så skulle vi aldrig kunna veta vad vi ska göra för att klara arbetsuppgiften och vi vet inte heller något om samhället, vad som händer i världen eller vad personer i vår omgivning tycker och känner. Kommunikation är viktigt för företag och sådant som vill förmedla och försöka sälja en produkt. De använder sig av envägskommunikation eftersom att du som konsument inte kan ställa dina frågor och ifrågasätta direkt.
• Jag tror att det skulle ha varit väldigt svårt i samhället om vi inte skulle kunna kommunicera, hur skulle vi då kunna utvecklas och lära oss nya saker? Hur skulle det gå med arbeten som är så beroende av kommunikation och att sälja produkter? Jag tror att det skulle bli ett slags kaos och vi människor skulle inte kunna förstå varandra på något sätt just eftersom att vi kommunicerar med hjälp av kroppsspråk och ljud, precis som massmedia kommunicerar med samma sak men genom att använda sig av det i T.ex. bild. Vi alla är beroende av kommunikation oavsett yrke eller liv.

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kommunikation

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-09-22]   Kommunikation
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6777 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×