Kärnkraftverk

5 röster
10923 visningar
uppladdat: 2006-10-09
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
En sak som jag tycker är viktig, är miljön. Vi människor håller på att förstöra miljön här på jorden. En anledning till miljöförstöringen är att vi använder kärnkraftverk för att få el. Man måste bryta uran som bränsle till kärnkraftverken, och brytningen förstör naturen. Uran framställs ur bergmalm. Då får man en massa biprodukter som t ex radium, bly, arsenik och kvicksilver. De farliga ämnena sprider sig i vattnet och förgiftar miljön runt omkring. När man finfördelar malmen sprids radongas som sprider sig i luften och regnar ner efter ett tag. Då tas det upp av växter och djur. På så sätt förstör brytningen både stora landområden, vatten och växt – och djurriket. Då skadas både miljön och människorna.
Av kärnkraftverken blir det radioaktivt kärnavfall som är jättefarligt för både människor och djur. Efter kärnkraftsolyckan i Ukraina där en reaktor exploderade och massor med radioaktiva ämnen kom ut i luften, upptäckte man att många blev cancersjuka av de radioaktiva ämnena i luften som de fick i sig. Djuren påverkas genom att deras celler förstörs i kroppen.
Man måste hitta en säker förvaringsplats till kärnavfallet som håller i hundratusentals år. Anledningen är att det tar jättelång tid innan de här sopornas radioaktiva strålning är ofarlig.
Därför tycker jag att vi borde avskaffa kärnkraftverken. Det finns flera fördelar. Vi behöver inte oroa oss för att det ska hända som det gjorde i Ukraina, för det kan ju inte hända om kärnkraftverken inte finns. Miljön förstörs inte heller av alla ämnen som släpps ut vid brytningen av uranet. Dessutom blir det ju inget kärnavfall som man måste hitta säkra förvaringsställen till.
Nackdelen är ju att vi får mindre el – kärnkraftverken är ju den energikälla som levererar mest el. Elen kan bli dyrare eftersom de andra miljövänliga energikällorna som finns – vindkraftverk, vattenkraft, solceller – behöver byggas ut för att ersätta kärnkraftverken. Vindkraftverk behövs det många av för de ger inte så mycket el. Det kanske inte blir så fint med massa vindkraft överallt. Samma sak gäller solceller. Och till vattenkraften behöver man bygga stora dammar i flera älvar. Detta skapar stora förändringar i naturen eftersom det bildas sjöar. Om det bor folk i närheten av älvarna måste de flytta på sig.
De som är för kärnkraft har argument som att kärnkraften ger billig energi, de bidrar inte till växthuseffekten och att tekniken är redan färdigutvecklad. Men vad gör det om elen blir billigare om miljön ändå förstörs av radioaktiv strålning och människorna inte kan leva på jorden längre?! Miljöförstörelsen kanske inte drabbar oss som lever just nu – eftersom miljön inte...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kärnkraftverk

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2009-12-15

    Patetiskt.

Källhänvisning

Inactive member [2006-10-09]   Kärnkraftverk
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6851 [2022-07-07]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×