Uppsats om Grahamsbröd
3004 visningar
uppladdat: 2006-10-11
uppladdat: 2006-10-11
Inactive member
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare.
Kommentera arbete
Idag har jag och Hanna bakat grahamsbullar till Isaks och Alexanders pizzor.
Vi valde ett grövre bröd eftersom pizzorna inte innehåller några fibrer.
1. Vi smälte smör och blandade det med mjölk, sedan värmde vi det till 37°
2. Vi smulade jäst i en bunke och tillsatte mjölkblandningen lite åt gången. Vi rörde tills jästen löstes upp.
3. Vi blandade i mjöl så att degen gick att knåda, sedan lät vi den jäsa i 30min, under bakduk.
4. När degen jäst klart delade vi upp den i två delar dom vi rullade till 20bullar.
5. Sedan fick de grädda i ugnen i några minuter.
Det grova brödet gav en mättande känsla och du hade rätt med att det nästan var för mycket med tre bullar.
Det behövdes inget pålägg eftersom det redan var både ost och skinka i pizzan.
Vårat bröd var som sagt rikt på fibrer eftersom det innehöll ett mjöl som var grovmalt, alltså hela kornet var med, de kallas grahamsmjöl.
Det är fler och fler som äter grovt bröd, men majoriteten äter vitt bröd. Grovt bröd är bra till frukosten, det ger en bra start på dagen. Man känner sig pigg efter en mörk macka och man håller sig mättare längre. Gurka passar bra till grovt bröd och leverpastej men det är en smakfråga, haha.
Ett grovt bröd passar bra till frukost men också till mat utan större f...
...läs fortsättningen genom att logga in dig.
Medlemskap krävs
För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.Kontot skapar du endast via facebook.
Källor för arbetet
Saknas
Kommentarer på arbetet
Inga kommentarer än :(
Liknande arbeten
Källhänvisning
Inactive member [2006-10-11] Uppsats om GrahamsbrödMimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6865 [2024-05-02]
Rapportera det här arbetet
Är det något du ogillar med arbetet?
Rapportera