Uppsats om Grahamsbröd

3004 visningar
uppladdat: 2006-10-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Grahamsbröd


Idag har jag och Hanna bakat grahamsbullar till Isaks och Alexanders pizzor.
Vi valde ett grövre bröd eftersom pizzorna inte innehåller några fibrer.

1. Vi smälte smör och blandade det med mjölk, sedan värmde vi det till 37°
2. Vi smulade jäst i en bunke och tillsatte mjölkblandningen lite åt gången. Vi rörde tills jästen löstes upp.
3. Vi blandade i mjöl så att degen gick att knåda, sedan lät vi den jäsa i 30min, under bakduk.
4. När degen jäst klart delade vi upp den i två delar dom vi rullade till 20bullar.
5. Sedan fick de grädda i ugnen i några minuter.

Det grova brödet gav en mättande känsla och du hade rätt med att det nästan var för mycket med tre bullar.
Det behövdes inget pålägg eftersom det redan var både ost och skinka i pizzan.

Vårat bröd var som sagt rikt på fibrer eftersom det innehöll ett mjöl som var grovmalt, alltså hela kornet var med, de kallas grahamsmjöl.
Det är fler och fler som äter grovt bröd, men majoriteten äter vitt bröd. Grovt bröd är bra till frukosten, det ger en bra start på dagen. Man känner sig pigg efter en mörk macka och man håller sig mättare längre. Gurka passar bra till grovt bröd och leverpastej men det är en smakfråga, haha.



Ett grovt bröd passar bra till frukost men också till mat utan större f...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Uppsats om Grahamsbröd

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-10-11]   Uppsats om Grahamsbröd
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6865 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×