Drömhistoria

7625 visningar
uppladdat: 2006-11-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
När jag skulle välja vad jag skulle arbeta om valde jag drömhistoria för att historia är ett ämne som är intressant och lätt att skriva om och drömmar har jag alltid velat lära mig mer om.
Det finns många olika förklaringar till varför vi drömmer, och likadant som allt annat på jorden har synen på drömmar förändrats genom de olika epokerna.
De gamla egypterna trodde att drömmar var meddelanden från gudarna som hade skickats till människorna i byn under natten. Kanske var det en varning för att en katastrof skulle ske, eller att lycka var på väg. Egyptierna var troligtvis det första folket som tolkade drömmar. Om en person hade problem i livet och ville ha hjälp med att få ordning på det, kunde han sova i ett tempel, och när han vaknade upp, en präst berättade vad det han hade drömt betydde och hur han skulle göra i fortsättningen.
I antikens grekland tolkade man inte drömmar förrän på 800 talet då de började tro att drömmar kunde bära ett meddelande från gudarna. Drömmarna hjälpte dem även med deras forskning inom medicin och vetenskap. Grekerna fick många av sina idéer angående drömmar från egyptierna. De besökte tempel, utföra olika religiösa riter, och efter att ha sovit en natt i templet hoppades de återvända till ett bättre liv så som drömmen hade visat. De gjorde detta tills de drömde rätt dröm.
Man är inte säker på om den första drömtydaren var en legend eller verklighet. Det första steget till modern drömtydning togs på 500 talet när Heraditus, en grekisk filosof, föreslog att en persons drömvärld var något som var skapar i hanns eller hennes eget huvud. De flesta filosoferna på den tiden trodde att drömmarna kom med ett meddelande från gudarna, så Heraditus ideé blev snart glömd.
När de kristna kom till makten trodde fortfarande att drömmarna kom med ett meddelande från gudarna och i det gamla testamentet finns det en del drömtolkningar. Många kristna män började predika att gud hade talat till dem i sina drömmar och St. Johan Chrysostom var en av dem. Han sa att vi borde skämmas över vad vi drömmer och vad som händer i dem. prote grundare Martin Luther trodde arr drömmar var djävulens verk och eftersom kyrkan tolkade guds ord kunde uppenbarelser som gjorts till enskilda individer bara vara gjorda av djävulen.
I början av 1800 talet började européerna bli intresserade av drömmar och Robert Cross Smith var en av de första som tog upp ämnet. Han skrev en bok under namnet Raphaelle som hette ”the royal book of dreams” men boken fick i början inte mycket uppmärksamhet. Det var inte förrän Alfred Maury, en fransk doktor, introducerade drömtydning på allvar som hans bok togs på allvar och började köpas i större utsträckning. Alfred Maury trodde att yttre stimulans bara är en utlösare för en tidigare dröm under natten.
Sigmund Freud är troligtvis den mest kända dröm filosof i modern tid och hans teori var att även fast drömmar kanske är en följd av yttre stimulans, är önskan om tillfredställelse roten till nästan alla våra drömmar.
Carl Jung var en student till Freud under en tid, men han samtycker inte med sin lärare på den punkten. Jung trodde att drömmar påminde oss om våra högsta önskningar som gör det möjligt för oss att inse vad vi omedvetet vill ha. Han trodde att det vare ett meddelande från vårt undermedvetna.
De flesta psykologer som är verksamma idag håller med Jung om hans teori. De som inte håller med Jung tycker oftast att det är betydelselöst att ha en teori om detta, för det är en del av det dagliga livet eller att det är en del av vårat minne som kommer till liv igen.
Tills man hittar ett bra sätt att studera hur dröm...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Drömhistoria

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-11-08]   Drömhistoria
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7042 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×