Casanova - Recension x2

4080 visningar
uppladdat: 2006-11-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Casanova är lös igen!
Denna gång i en amerikansk filmatisering om hans många lösaktiga äventyr. Kvinna efter kvinna faller för 1700-talets största charmör. Katolska kyrkan är honom hack i häl och det fordras att han gifter sig. Efter många om och men förlovar han sig med den präktiga oskulden Viktoria.
Grannpojken Giovanni Bruni, som varit förälskad i Viktoria i många år, utmanar Giacomo Casanova på duell.Genom honom möter Casanova den feministiska Francesca Bruni som föraktar och ser ner på allt han är.
Casanova blir hopplöst förälskad i den ståndaktiga kvinnan, som även hon är förlovad.
Han står nu inför sin kanske svåraste prövning, att förföra en kvinna som verkar vara imun mot hans påstådda oemotståndliga charm.

Filmen är inspelad i romantiska Venedig och lyckas med vackra kostymer fånga tittarens intresse från första stund. Känslan av 1700-tal uteblir, men kompenseras dock av den lättsamma tonen. Det finns komik för alla och en var och kraftiga slag riktas mot katolska kyrkan. Jag tyckte dock inte om sättet de drev med människors övervikt på och de typiskt amerikanska dragen. Hur hemsk Casanova än var, ville man ändå att han skulle lyckas.
Däremot älskade jag den realistiska skildringen av kvinnan. Till och med den präktiga Viktoria var en kvinna med lusta som kunde ta för sig.
Heath Ledger spelar Giacomo Casanova. Hans ansikte är kanske inte det första som dyker upp när man föreställer sig Casanova, men han lyckas ändå ge en känsla av den fantastiska förförare han var, om man ska tro på hans självbiografi.
Francesca Bruni spelas av Sienna Miller som ger rollen liv och spelar en underbar karaktär.
Samtliga biroller var väl genomtänkta och man fick en klar bild av vilka de var. Det fanns inte en enda roll som inte hade betydelse för filmen, som helt klart är sevärd

Betyg: 3/5

Casanova är lös igen!
Denna gång i en amerikansk filmatisering om den lösaktige bedragarens många äventyr. Filmens fokus ligger på hans våghalsiga försök att lura den enda kvinna han faktiskt älskat, Francesca. Hon ser med förakt på hans sätt att bedra kvinnor.
Han står nu inför sin största utmaning, att vinna en förlovad kvinnas hjärta, som dessutom inte alls verkar imponerad av hans berömda charm.

Filmen är inspelad i romantiska Venedig och trollbinder tittaren med sina vackra kostymer från första stund. 1700-tals känslan uteblir, men den lättsamma tonen gör det knappt märkbart. Det bjuds på många komiska inslag som faller de flesta i smaken.
Typiska amerikanska drag jag helst varit utan. Häftiga orala slag rikta...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Casanova - Recension x2

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-11-13]   Casanova - Recension x2
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7109 [2024-05-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×