Recension av Taklagsöl

4467 visningar
uppladdat: 2001-05-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag har hört att Taklagsöl är ett av Strindbergs sämre verk. Och jag hoppas verkligen att det är sant! Boken handlar om en person som ligger på sin dödsbädd och yrar. Man skulle kunna säga att hela hans liv passerar i revy framför honom. Man får veta om hur hans liv med sin fru varit; hur dom hade det då dom fått barnet, vad dom gjorde och hur dom gled isär. Inte för att set låter som något man kan göra till en bra bok, men skulle man bara ge uppdraget till Robert Jordan eller Stephen King så skulle dom kunna göra en spännande bestseller av den. Jag är övertygad.

Strindberg har inte lyckats få med det där lilla extra som krävs för att en bok ska bli en bra bok. Det är inte så att man bara måste läsa ett kapitel till, vilket det lätt blir med andra böcker(sagan om drakens återkomst, för att nämna en). En gång då jag läste den somnade jag, och det degraderar boken till mindre intressant än skolans Kemibok. Nog för att den blev hyfsad i slutet; dom tio sista sidorna.

Boken är uppbyggd på en helt annan vokabulär än vad dagens böcker är uppbyggd av. Det är många ord man inte förstår och en del ändelser är helt annorlunda. Dessutom använder Strindberg många semikolon, vilket även det gör boken svår att förstå, då han trycker in fyra-fem stycken i en mening.

Nej, Strindberg. Skärp dig. Nog måste du klara av att skriva en bättre bok än så här. Även om den såg ut som den mest intressanta av alla jag läste baksidan på.

Taklagsöl ska betyda fest vid ett husbygge då taklaget rests. Om författaren tänkt att det ska finnas någon koppling mellan rubriken och handlingen är det som kommer närmast i likhet att huvudpersonens fru och han glider ifrån varandra då dom är i ett hus på en ö.

Jaja. För att summera detta så kan jag bara säga att man förstår att Strindberg var lite sjuk i huvudet. Vad jag dock inte förstår är hur han kom att bli så känd. Ytte...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Recension av Taklagsöl

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2001-05-19]   Recension av Taklagsöl
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=725 [2021-11-30]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×