Här finns en ljuv doft av blommor

3998 visningar
uppladdat: 2006-12-10
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Det första intrycket.
Jag tog ett steg i taget, såg mig om och gjorde allt för att tänka positivt. Det var den hemska känslan av att alla tittar på mig och att dom viskar om mig, det var den jag försökte puffa undan med hjälp av positiva tankar. Och det gick faktiskt bra den här gången, när jag var praoelev på Ica Kvantum.

Min handledare Therese Lindberg hälsade mig välkommen och tillsammans med henne och hennes dotter, Julia, som också var praktikant, gick vi till en garderob där jag skulle få en mörkröd skjorta ta på mig så att jag inte blev lortig på min egen tröja och så personalen som jobbade där kunde se att jag hade tillstånd att vara på lagret.
Vi gick vi ut i butiken för att titta efter vilka blommor som skulle behöva fyllas på och hur fräscha prislapparna såg ut. Blommorna stod på en ”ö” och var sorterade, gröna växter på ena sidan och blommande växter på andra sidan. När vi gjort klart för oss vad som skulle hämtas traskade vi till lagret, där tre breda hyllor stod fullproppade med olika blomsorter. Det fanns röda, gula, rosa och gröna blommor.
Therese gav oss en varsin platta, presenterade blommornas namn för oss och sedan ställde vi dom på en vagn som vi skulle dra ut i affären när vi fyllt all yta.

Den andra dagen kändes det tryggare, vi fick varm choklad ur dryckautomaten som stod i personalrummet. Det var trångt i personalrummet men doften av varm choklad och kaffe befann sig överallt, i varje hörn och i varje mugg. Känslan av lättnad och av trygghet sprider sig genast genom kroppen när jag tar en klunk av min varma, ångande choklad. Alla runt omkring mig ser ut att också ha den avslappnade känslan jag hade inom mig.
Therese kommer in med ett leende och frågar om vi är redo.
Det kom en lastbil med fyra höga vagnar fulla med rosa ljung som vi skulle rulla ut i butiken. Med en hand på var sida av en av vagnarna drog jag den genom affären, fram till blomavdelningen. Doften av ljung fick mig på bra humör, så påfyllningen gick fort och därför fick vi sluta tidigare.

Man måste också vattna och fronta blommorna. Vi tog åtta stora, vita hinkar, fyllde dom med vatten, ställde en efter en på samma sorts vagn som vi ställde blommorna på förut.
Jag fick rulla ut vagnen som var full med skvalpande hinkar till blomavdelningen. Innan vi började vattna tryckte vi fram alla blommor så nära kanten det gick, när det såg bra ut kunde vi börja vattna. Med en varsin vattenkanna började vi vattna planta efter planta. Vi vattnade dom röda och dom rosa blommorna, sedan dom gula och dom gröna blommorna. Alla blommor skulle ha en viss mängd med vatten, så Therese fick berätta för oss hela tiden.
Vi skvätte lite vatten på blommorna, då ser dom fräschare ut och då får man fler blommor sålda. Det vattnet som blev kvar i hinkarna hällde Therese ut på plattorna som blommorna stod på.

”Har Therese bett er att göra en pool här?”
Therese bad mig och Julia att vattna blommorna ute på lagret också. Det var bara en tjej som var på dåligt humör som hade oturen att gå förbi oss när vi just vattnat klart och inte hunnit torka bort allt vatten som hamnat på golvet under hyllorna.


Nu ska jag försöka sammanfatta min tid som praktikant på Blomavdelningen på Ica Kvantum. Jag tycker att det var inspirerande att själv få chansen att prova på arbetet som florist. Det är ett yrke som jag själv skulle kun...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Här finns en ljuv doft av blommor

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-12-10]   Här finns en ljuv doft av blommor
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7307 [2022-08-07]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×