Eminem

11 röster
42555 visningar
uppladdat: 2001-05-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Namn: Marshall Bruce Mathers III
Född: 17 oktober 1973 i Kansas city,Missouri,USA.
Bor: I fyramiljonersvilla i Sterling Hights
Familj: Dottern Hailie Jade,5,hustrun Kimberly,25.
Aktuell: Som världens förmodligen störta artist just nu.

- Så blev mitt liv både *himmel* och helvete!
(Så sa Eminem till tidningen FRIDA i en intervju)

En fadersgestalt.Man slås av att det är en sådan som saknas vid en genomgång av Eminems liv.Någon som kunnat uppfostra den unge pojken och guidat honom förbi bråk,droger och andra dumheter.Någon att se upp till under barndomen och tonåren.Marshall Mathers III,som Eminem egentligen heter på riktigt,har inga minnen av sin pappa, Marhall Mathers II.Denne lämnade familjen när sonen bara var sex månader gammal. Då var mamma Debbie 18 år och hade varit gift med Eminems pappa i tre år.

-Jag vet inget om min pappa.Jag tror att han spelade i ett band när han träffade mamma,har Eminem berättat.

I tonåren försökte den blivande rapstjärnan få kontakt med sin far,utan att lyckas. Istället drev han och mamman omkring i Detroit & bodde tillfälligt hos släktingar.

-Länge var mammas slitna husbil vårt hem, minns Eminem.

Han bytte skola ofta och blev svårt mobbad.En gång slogs Eminem medvetslös av en skolkamrat.Ett tag fanns det faktiskt en manlig förebild, morbrodern Ronnie Kresin.Eminems värld kraschade när denne tog sitt liv 1993.

-Det var Ronnie som spelade den första rapskivan.Ronnie var nästan som min mentor.För att hedra honom har jag tatuerat in hans namn på min ena arm,
berättar Eminem och visar sin tatuering.

Rappen blev Eminems terapi,ett sätt att koppla bort sitt kaotiska leverne. Han hoppade av skolan i nionde klass.Tog jobb som kock på resturangen Gilbert`s Lodge.

-Han brukade rappa beställningarna,har servitisen Jenn Yezback berättat.

REdan 1989 träffade Eminem sin blivande fru Kim Scott som då var blott 14 år. Tankarna går tillbaka till parallellfältet med mamma Debbie som träffade Eminems pappa i samma ålder. Sedan dess har Kim och Eminem hållit ihop,åtminstone till och från.Ofattbart,om man betänker alla turbulens i deras liv.Något speciellt måste det onekligen existera mellan de två.

-Hon var hans första kärlek.Kärleken är blind,antar jag,har mamma Debbie sagt med anledning av alla bråk de tu emellan.

Inte ens i början var deras förhållande stabilt.Eminem och Kim flyttade fram och tillbaka mellan hennes föräldrars hus och hans mammas kåk.Den 5 december 1995 födde Kim deras dotter Hailie Jade.Utåt sett har inte det förändrat den unge pappan alls,men samtidigt säger han:

-När jag är hemma med min dotter är jag en helt annan person.Hailie är det viktigaste jag har.Jag gör allt för att hon ska få ett så bra liv som möjligt.

1997 fick Eminem skivkontrakt när inflytelserike rapproducenten Dr Dre upptäckte honom på rapolympiaden i Los Angeles.Eminem kom tvåa efter ett enastående framträdande. 1998 började framgångarna komma,först med EP:n ”The Slim Shady” och sedan albumet med samma titel.1999 gifte han sig plöstligt och mycket överraskande med Kim,trots att han i samma veva i OKEJ erkände att ”jag har ingen bra kontakt med min dotters mamma”.Samtidigt började stämningarna att hagla över honom från i första hand mamma.

-Förtal,sa mamma Debbie som anmält sin son för misshandel redan då denne var 20. Den här gången syftade hon på hans sångtexter som målade upp en allt annat är trevlig bild av mamman.

-Hon är en instabil,processlysten drogmissbrukare.Hon har knappt jobbat en dag i hela sitt liv,kontrade sonen och menade att hans låtar bara avspeglade verkligheten.

HUSTRUNS ROP PÅ HJÄLP!!!
Några pengar har modern inte fått,och i augusti förra året kom hon själv med förslaget om en förlikning som skulle ge henne två miljoner dollar istället för de tio som hon från början stämt sonen för.

-Inte ett cent blir det,löd Eminems korta och kallhamrade svar.

I juni förra året slog Eminem en man med en pistolkolv efter att ha sett denne kyssa hans fru utanför en rockklubb i Detroit.En kyss Kim förnekar.Sedan dess hotas Eminem av fängelse för misshandel och olaga vapeninnehav. Detta kom att resultera i att äktenskapet brakade samman och att Eminem började hata sin hustru.Bland annat tog denne hip-hopens bad boy med sig en uppblåsbar ”Kim-docka” på turnén, en docka som han förnedrade på scenen på alla möjliga vis.Kim begick ett självmordsförsök i juli.Hennes mamma Kathleen Sluck,45,kom på sin dotter med att sitta och skära sig själv i ena handleden.Det blev ilfart till sjukhus.

-Det var ett rop på hjälp.Kim har varit djupt deprimerad de senaste veckorna, berättade hennes mor.

Kim själv sa:
-Eftersom min make utan några som helst betänkligheter målar upp mig som någon sorts lösaktig kvinna,vill jag påpeka att varje gång jag ser honom på bild med andra kvinnor eller läser om att han umgås med groupies,så gör jag inte någon stor scen av det.Jag har alltid stått på hans sida och trott på hans ord.

Därpå lämnade hon in en skilsmässoansökan, efter bara 14 månader som äkta makar.

-Han har hotat att lämna mig utan ett öre,snyftade Kim då.

Hon var även bestört över låten ”Kim” från den nya ”The Marshall Mathers” LP, som beskriver ett bråk mellan de två där Eminem fantiserar om att strypa henne. Eller rollfiguren ”Slim Shady”,som han påpekar om.Som om det skulle vara någon skillnad.

LAPPAR IHOP ÄKTENSKAPET.
Kim Mathers begärde tio miljoner dollar i skadestånd.

-Han har även hotat att köra mig från vårt hem i Detroit och nyligen drog han in mitt kreditkort,klagade hon.

Paret började även slåss om vårdnaden om Hailie.Det var när Eminem förstod att han löpte risk att inte få se sin dotter,som han och Kim återigen förvånade en hel värld genom att försonas i september i fjol.Idag gör de sitt bästa för att lappa ihop äktenskapet,och Kim är glad över att det på hennes önskan råder tjejförbud bakom scenen på den pågående turnén.Eminem ska inte frestas till att göra några felsteg. Detta sedan porrstjärnan Kendra Jades gått ut och påstått att hon haft sex med Eminem och hans producent Dr Dre.Kim tog tillbaka sin skilsmässoansökan i december.Nu kan Eminem träffa sin dotter så ofta han hinner.Ändå ser man aldrig honom glad.Inte på ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Eminem

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2001-05-19]   Eminem
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=742 [2024-05-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×