World Trade Center

17 röster
15039 visningar
uppladdat: 2007-02-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
’ Kriget mot terrorismen är en bluff ’Den 11 september utsattes USA för det värsta terrordådet i nationens historia. Man påstår att en organisation som kallas al-Qaida stod för attackerna. 2 av World Trade Centers torn och Pentagon blev attackerade. Tusentals människor dog, och 3 av tornen rasade.
Hur Bush hanterade situationen kan diskuteras. Var det bra eller dåligt?
Det har kommit fram en del saker som man kan tycka är skumma, t.ex. som Bush kontakt med bin Ladin familjen.
Efter attacken började USA strida i Afghanistan, för att ta fast bin Ladin. Sedan invaderade dom Irak, vilket dom verkade vara mer intresserade av än att få tag på bin Ladin…Vad hände egentligen den 11 september 2001?

Har du sett filmen Fahrenheit 9/11 av Michael Moore så fick du reda på att Bush besökte en skola den här dagen. Någon viskade i hans öra ”America is under attack”. Hur reagerade Bush? Jo, han satt kvar och lyssnade på barnen som läste en saga om en get. Mycket misstänksamt!
Varför gjorde han inget?
Borde han inte sätta sig i säkerhet? Men kanske var det så att Bush visste om vad som skulle hända? Då förstår man varför han satt kvar och inte försökte stoppa det som var på gång. Detta återkommer jag med lite senare!
Här är en liten sammanfattning om vad som skedde:
Flight 11
7:59 lyfter - 8:14 kapat - 8:25 kapningen bekräftad - 8:46 träffar WTC1 (North Tower) som kollapsar 10:28

Flight 175
8:14 lyfter - 8:45 kapat - 8:52 kapningen bekräftad - 9:03 träffar WTC2 (South Tower) som kollapsar 9:59

Flight 77
8:20 lyfter - 8:59 kapat - 8:59 kapningen bekräftad - 9:37 träffar Pentagon

Flight 93
8:47 lyfter - 9:28 kapat - 9:28 kapningen bekräftad - någon gång mellan 10:03 och 10:10 planet störtar på en åker.


Det bör påpekas att tornens kollapser kom som en total överraskning, speciellt för brandförsvaret som därför led stora förluster. Dessutom finns det mängder med vittnen som påstår att en serie sprängningar skett under de delar av tornen som rammats. Sprängningar som skulle kunna vara en förklaring för att tornen kunde kollapsa så snabbt.
Och:
WTC 7, som fanns 91 meter ifrån WTC 1 och 2, kollapsar 17:20. WTC 7 var 47 våningar - 174 meter högt så det var ingen liten byggnad. WTC 7 träffades aldrig av något flygplan men kollapsar ändå senare på eftermiddagen.
Hur går det ihop? 2 flygplan - men 3 skyskrapor? Byggnaden träffades inte av fallande delar från WTC 1 och 2 som kunde orsaka kollapsen. Inte heller kan den ha kollapsat av hettan från dom andra tornen.Varför kollapsade tornen?

WTC 1 och 2 träffades båda av flygplan. Många tror att det var flygplanens kollision som orsakade kollapserna. Men hur kan man vara så säker på det?
WTC 1 och 2 kollapsade på cirka 10 sekunder efter att ha brunnit några minuter.
WTC 7 föll ner i en fin liten hög, på cirka 6 sekunder. Närliggande byggnader stod kvar. Den officiella förklaringen till dess kollaps är att; fallande bråte från dom andra tornen startade en inre brand som antände bränsletankar inne i byggnaden. Om det här är sant skulle det vara den tredje byggnaden någonsin i historien att kollapsa p.g.a. eld. De första två skulle vara WTC 1 och 2.
Tvillingtornen var konstruerade för att kunna motstå nästan vad som helst, till exempel orkaner, bombningar och att bli träffat av ett flygplan. Smällen från ett flygplan gjorde inte mer än en penna i ett myggnät.
Tänk att USA’s regering försöker få oss att tro att dessa gigantiska byggnader förstördes av 38000 liter jetbränsle! Bränder är inte heta nog att smälta stål.Så vem bar ansvaret för allt det här?

Vad vi fått höra i officiella sammanhang så var det terroristorganisationen Al-Qaida som stod för attackerna. Vad finns det för bevis på att det var dom?
Den 14 september 2001 släppte regeringen ett band där bin Ladin påstods sig skyldig till attackerna. Men det är ett antal saker på bandet som inte stämmer. Bland annat så har bandet mycket dålig kvalité, och mannen på filmen är inte alls lik bin Ladin! Och han har på sig en guldring, vilket är förbjudet enligt islamisk lag.
Regeringen vill heller inte svara på några frågor kring 9/11, och har gjort sig av med eventuella bevismaterial. Dom svarta lådorna från planen vore ett bra bevismaterial, men 9/11 kommissionen säger att dom inte hittades. Regeringen påstod att lådorna förstördes i explosionen. Svarta lådor är gjorda av det mest tåliga material vi känner till, så att dom skulle ha förstörts låter ganska så osannolikt. Dock så säger FBI att dom hittade ett pass som lyckades flyga ut ur en passagerares ficka, genom explosionen och ner på Manhattans gator. Att ett pass, gjort av det ömtåliga materialet mera känt som papper, klarade sig, men inte ett par svart lådor? Vem kommer på sånt här?

USA har blivit kapat. Inte av AL-Qaida eller bin Ladin. Utan av en grupp som är villiga att gå hur långt som helst för att behålla sitt stryptag om landet. Det är USA själva som bär ansvaret till allt det här.Slutsats:

Jag tror att efter 11 september var allmänheten rädda för allt skulle bli värre. Så mycket rädsla och chock hade drabbats miljontals människor över hela världen. Av rädslan tror jag folk struntade i dom vetenskapliga principerna, och det var lätt för regeringen att manipulera dom att tro på dom. Men det finns egentligen ingen som kan ge dig svaren på vad som är sant eller falskt, du måste själv skapa dig en egen uppfattning. Sanningen kommer vi nog dessvärre aldrig få reda på. Vartenda försök att undersöka och avslöja sanningen har förlöjligats och trakasserats av båda regeringen och media.
Och har vi någon gång i hist...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: World Trade Center

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2009-01-01

    lskade ditt arbete!!

  • Inactive member 2009-01-01

    älskar ditt arbete!!

Källhänvisning

Inactive member [2007-02-14]   World Trade Center
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7583 [2022-08-15]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×