Romeo & Julia

29 röster
58491 visningar
uppladdat: 2001-05-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Romeo och Julia
Den här spännande boken är skriven av William Shakespeare

I den Italienska staden Verona lever två förnäma adelsfamiljer som sedan länge är dödsfiender, Capulet och Montague.

Greve Capulet har en väldigt vacker 14-årig dotter Julia, som han tänker gifta bort med greve Paris. Därför ordnar han en maskeradbal i sitt palats. På maskeraden kommer även den objudne och maskerade Romeo Montague och hans vänner. När han och Julia får syn på varandra blir de genast förälskade trots att de till en början inte ens vet vem den andre är.

Efter festen smyger sig Romeo in i Capulets trädgård för att få träffa Julia. På Julias balkong bekänner de sin kärlek för varandra och bestämmer sig för att trotsa sina föräldrar och gifta sig. De vigs senare av en munk, men lyckan håller inte länge.

Efter ett våldsamt bråk dödas Romeos bästa vän av en Capulet, som är Julias kusin. Romeo blir förbannad och utmanar kusinen, som dödas i striden. För mordet döms Romeo fredlös och tvingas lämna Verona. Men natten, innan han tvingas därifrån, tillbringar han med Julia.

För att Romeo och Julia ska kunna få varandra igen kommer munken, som vigde dem, på en plan. Han ger Julia en dryck, som gör att hon somnar in i en sorts dödsliknande sömn i två dygn. Deras plan är att Romeo ska återvända från granstaden när han fått höra att Julia har dött och där får veta att hon ska vakna upp igen för att de skall fly tillsammans.

Julia tar giftet och i tron på att hon är död blir förd av sina släktingar och vänner till familjens gravvalv. Men Romeo, som inte får reda på planen i tid utan istället får höra att Julia är död bestämmer sig för att åka till gravplatsen. Där finner han sin Julia och eftersom han tror att hon är död tar även han sitt eget liv. När Julia senare vaknar med den döde Romeo vid sin sida förstår hon att planen misslyckats. Hon tar därför Romeos dolk och stöter den genom sitt bröst.

När jag började läsa boken fick jag en glad känsla inom mig, men mot slutet blev jag lite deppig fast ändå är det så rätt på något sätt. Jag blev glad av att se att kärleken kan vara så stark vilket man ofta glömmer bort eller så kanske den inte är så stark i verkligheten. Man får tro som man vill men man kan ju alltid hoppas att det är så och att man kommer att få uppleva det någon gång.

Det är lite synd bara att det finns så många, stora kärleksr...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Romeo & Julia

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2001-05-24]   Romeo & Julia
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=759 [2023-12-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×