Bokrecension: Harry Potter och de vises sten av J.K.Rowling

29 röster
43113 visningar
uppladdat: 2007-02-27
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Om författaren

Joanne Rowling föddes den i 31 juli 1965 i Yate, nära Bristol, England. Hon växte upp i en engelsk medelklassfamilj. Redan som liten tyckte hon om att skriva och berätta sagor. Hon hade alltid velat bli författare och redan tidigt skrev hon sin första bok, "Rabbit". "I was about six, and I haven''''t stopped scribbling since", som hon själv uttryckt det (jag var ungefär sex år gammal och jag har inte slutat skriva sedan dess).


Handlingen / personerna


Harry Potter växer upp hos sin elaka styvfamilj, ovetande om vem han är. På sin elvaårsdag får han hemligheten avslöjad av halvjätten Hagrid: Han är son till två mäktiga magiker som blev mördade av den onde Lord Voldemort. Men när Voldemort försökte mörda Harry träffade förbannelsen fel och träffade istället Voldemort själv, som försvann i form av en ynklig ande. Harry själv fick bara ett ärr i pannan, som liknar en blixt, eftersom han besitter magiska krafter ska han börja på Hogwarts, en skola som lär ut trolldom.
På skolan får han nya vänner, Hermione Granger och Ron Weasley, och ovänner, Draco Malfoy, men snart inser han att något skumt är på gång att hända på skolan. Det verkar som den avogt inställde trolldrycksläraren Professor Snape försöker stjäla något viktigt från valven djupt ned under skolan, och Harry och hans vänner bestämmer sig genast för att klura ut vad och varför. Det visar sig vara de vises sten, en sten som skapar livselexiret och guld. För att få tag i stenen behöver man ta sig förbi många förtrollningar. När Harry Potter ska stoppa Professor Snape från att ta stenen, visar det sig att det inte är Professor Snape som försöker ta stenen, utan Professor Quirrell, som vill ta den för att Voldemort ska kunna återuppstå. Albus Dumbledore, rektor på skolan, räddar Harry Potter från Voldemort och Professor Quirrell dör.


Miljön

Miljön utspelar sig i slottet Hogwarts , skogen och på quiditsh planen.

Tidsbegreppet

Boken utspelar sig i nu tiden viket man läser i boken. Det går lite mer än en termin i boken. Harry potter är 11 år hela boken ut.


Slutreflektion

Jag tycker att denna bok är as bra. Den är skriven skriven för killar och tjejer som är 12-15 års åldern. Jag rekommenderar boken till dom som fascineras av trolldom. Det som gjorde att jag gillade boken va...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Harry Potter och de vises sten av J.K.Rowling

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Niklas Lundström Stenlund 2021-05-17

    JÄKLAR BARA Bokrecension!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-02-27]   Bokrecension: Harry Potter och de vises sten av J.K.Rowling
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7649 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×