Bokrecension: Saga från Valhalla av Johanne Hildebrandt

4787 visningar
uppladdat: 2007-03-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Recension

Jag har läst boken Saga från Valhalla, skriven av Johanne Hildebrant.
Det är den tredje boken i en serie trilogiböcker om bronsåldern.


Bokens handling utspelar sig som ovan nämnt under bronsåldern i Sverige då världen styrdes av mäktiga prästinnor och gudar.
Det finns ett flertal huvudpersoner i boken men den viktigaste är Freja, Valhallas översteprästinna och även hennes dotter Saga. Mestadels handlar boken om deras liv och hur de på olika sätt försöker skydda världen från undergång genom att tillbe olika gudar och gudinnor. Givetvis får man även under handlingens gång följa dem genom olika stadier i deras liv och på diverse resor med mera.
I boken får man även följa ett antal olika andra bipersoner som även de är mycket viktiga för att handlingen skall kunna ha sin gång.
Bland annat Tor, asarnas hövding och en stor krigshjälte. Man får följa honom och hans kämpar genom en rad olika strider och stadier i deras liv med allt ifrån kärleksproblem till barnafödslar.


Perspektiven som boken berättas ur varierar. För det mesta är det en allvetande röst som förtäljer historien men vid några tillfällen får man även höra den från de olika karaktärernas perspektiv, det är då man får läsa om deras innersta tankar och funderingar.
Innan man har kommit in boken kan det vara lite svårt att följa med i handlingen eftersom författaren ständigt hoppar mellan de olika personerna i boken och bara låter läsaren ana vissa saker, detta förtydligas dock sedan genom tillbakablickar samt återberättelser.
Bokens huvudpunkt, utspelar sig i slutet vid en stor strid mellan två olika folkslag som stridit mellan varandra i generationer.
Givetvis går folkslaget där huvudpersonerna levt segrande ur striden och sedan följer en kort avtoning av boken där man får veta vad som händer sedan och hur de olika huvudpersonerna i boken väljer att gå vidare med sina liv för att antingen gå till eftervärlden eller fortsätta leva och härska över sitt folkslag.
I slutet får man även igen åter möta några av de personer som funnits med i tidigare böcker om Valhalla. Eftersom detta är den sista boken får man även veta hur det gick för dem och hur de nu väljer att fortsätta leva sina liv.


Boken som helhet var mycket spännande och händelserik, den var dock lite svår att förstå i början innan man läst en bit och kommit in i handlingen.
En hel del saker var väldigt förvirrande i början, de förklarades dock sedan genom tillbakablickar och dylikt men jag personligen skulle ha föredragit om de berättades redan från början för att på så sätt undvika förvirringen som uppstod.
För någon som inte läst de tidigare böckerna skulle detta förmodligen skapa väldigt många frågor och undringar. Även i slutet där man får möta personer från tidigare böcker kan det förmodligen vara väldigt konstigt för någon som aldrig tidigare läst om dem.
Saga från Valhalla är en del i en serie av böcker och jag som har läst alla tre kan säga att enligt mig själv var denna bok inte den bästa men uppföljare brukar ju i allmänhet vara svåra att få lika b...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Saga från Valhalla av Johanne Hildebrandt

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-03-08]   Bokrecension: Saga från Valhalla av Johanne Hildebrandt
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7718 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×