Visa att rättvisan finns!

3864 visningar
uppladdat: 2007-03-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Den 1 December 2005 kan man läsa i Aftonbladet om hur en 23 åring blivit misshandlad till döds utanför sitt hem. Det var tre unga män som slagit ihjäl 23 åringen med plankor och reglar. För detta dömdes en av mördarna till fem års fängelse. Fem år innan den 2 Mars hade Aftonbladet skrivit om en 37 årig man som rånat ett postkontor och två livsmedelsbutiker. För detta dömdes mannen till tolv års fängelse eftersom han enligt rätten visat ett barbariskt beteende.
Detta är helt vanliga straff i dagens svenska samhälle. Mord kan leda till några års fängelse medan brott där pengar är inblandade ger ett tiotal år. Är det värre att staten går miste om pengar än att mörda någon? Det har hänt att brottslingar i Sverige dömts till så kallat ”Livstidsfängelse” Det är ca tio till tolv år och inte någon livstid. När någon dömts till det så brukar de kunna bli frikända när hälften av tiden gått. Nej, i Sverige kan man nästan göra vad som helst utan att får något ”riktigt” straff. En annan trend är att bli dömd till psykiskvård. Då kan förbrytaren bo på ett hem där han får vård och efter någon månad kan han få permission och vistas i det fria igen utan några som helst problem. Fast egentligen är det kanske inte så farligt att sitta i ett svenskt fängelse, de är ju kända för sina hotell-liknande anstalter. Till och med Saddam Hussein har hört talas om detta och vill avtjäna sitt straff i Sverige.
Rättsystemet måste ändras så att grova brott som t.ex. mord ger hårda straff.
Annars kan ju människor ta död på dem de känner för utan att någon bryr sig.
Det finns undersökningar som säger att hårdare straff inte skulle minska brottsligheten. Men hur vet man det utan att försöka? Jag tror att det skulle minska en del. Man kan ju aldrig stoppa brottsligheten helt men om t.ex. mord skulle ge trettio års fängelse så tror jag fler skulle tänka efter vad de egentligen håller på med. Jag skulle i alla fall tänka efter två gånger om jag visste att jag kanske skulle få tillbringa halva mitt liv inlåst.
Det klagas över att det inte finns plats på fängelserna men försvaret som ändå bara läggs ner har många tomma lokaler som kan användas. Sen så skulle man ju kunna rensa ut alla utländska medborgare ur fängelserna de kan väl avtjäna sina straff i sina hemländer.
När ett mord begås så pratas det oftast om mördaren ingen tänker så mycket på offret. Men det som lider mest är de anhöriga, för deras skull borde man höja straffen. De måste känna att det finns lite rättvisa i samhället. Att personen som mördat någon de älskar inte kan mörda fler utan får sitta inlåst. Egentligen borde straffen höjas för alla svenskars skull, så att samhället vi lever i känns tryggare. Jag menare inte att det är för höga straff för t.ex. rån men i jämförelse med ett mord ser det konstigt ut. Det är precis s...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Visa att rättvisan finns!

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-03-26]   Visa att rättvisan finns!
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7828 [2022-05-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×