Abba

6114 visningar
uppladdat: 2007-04-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Abba bandet som tog världen med storm

Det spelar ingen roll vart du hamnar i världen. Får någon veta att du är svensk kopplas tankarna till Volvo eller kanske nobelfesten, men först och främst till Sveriges mest framgångsrika musikexport genom tiderna, Abba.

Namnet ABBA kommer av medlemmarnas initialer Agnetha, Björn, Benny och Ann-frid. Abbas musik spelas och älskas över hela jordklotet men i Stockholm finns det överraskande nog inga synliga avtryck efter Abba. Ett Abba museum i Stockholm skulle säkerligen leda till besöksmässig succé, både av turister och av det svenska folket.

Abba slog igenom internationellt 1974. De blev stjärnor över en natt och med låten ”Waterloo” blev Abba det första svenskarna att vinna Eurovision schlager festivalen . Sedan dess har Abba toppat listor i hela världen med låtar som blivit mer eller mindre klassiska. Abba befann sig strax efter eurovision resande över hela Europa, medverkandes i oräkneliga tv och radio program flera månader framöver.

Det finns tusentals coverband på Abba runt om i världen. Sverige fick på 1990-talet fyra ungdomar som bar namnet A-teens, deras låtar var covers på Abbas musik, i poppigare anda och det blev succé
bland svenska och europiska ungdomar.

Musikalen Mamma Mia

En nuvarande stor succé är musikalen ”Mamma Mia”. Det är en musikal som bygger på 22 av Abbas mest klassiska och omtyckta låtar genom tiderna.

Handlingen utspelar sig på en liten grekisk ö. Donna, en fyrtioårig ensamstående mamma skall snart gifta bort sin dotter Sofie. Sofie vet inte vet vem som är hennes pappa, och tjuvläser sin mammas dagbok och förstår att det finns tre möjliga pappor.

I hemlighet bjuder hon in dem till sitt bröllop. En av dem är hennes pappa men vem? Jag kan säga att den här musikalen är fantastisk och Abbas passande musik gör pricken över I. Jag har sett den två gånger i London och en gång på cirkus i stockholm. Det är inte svårt att förstå att den är b...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Abba

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-04-13]   Abba
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7931 [2024-06-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×