Wille och damerna. Hemprov psykologi A 2006

6620 visningar
uppladdat: 2007-04-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Backgrund:

”Obehagliga upplevelser, särskilt från barndomen trängs bort och hamnar i den omedvetna delen av psyket. Detta ger skador och trauman.”

Wille är en unge karl och ensam som arbeta för mycket och är ordentligt och ren.
Framför allt Wille är mycket belåten av sin egen utsedd. Hans tänka är formulerade i en avlägsen och bot gömd plågsam situation som har hänt i hans barndom och ungdom. (han blev mobbad i skolålder) På grund av detta har Wille dåligt självförtroende och självinsikt. Detta kan man resonera eftersom att det är allt först genom damerna blick han kan få uppfattningen om sig själv eller föreställa sig som den ”drömprins” som alla kvinnorna drömma om.
Wille upplevde i hans barndom och ungdom en desperat känsla som ”Metmask” men så är det inte idag i Willes liv; Plötsligt blev han snygg med kraftiga muskler det vill säga groda blev en riktig prins och han började samla på kvinnor. Men trots att är han olyckligt kanske för att han behöv sluta vara offer. Det är tråkigt att gå hemma ensam och titta på fyra väggar utan att få någon stimulans (damerna) kanske han känner sig utanför samhället eller kanske han träffa inga människor än de som finns på arbetsplatsen och han börjar längtar efter något annat i hans liv än arbeta för mycket eller titta på sig själv genom spegel och så vidare.

Mobbning:

Specialisterna anser att mobbningen i skolålder är något oerhört negativ och skadligt i människor livet effekterna av mobbningen är enbart skadligt och den som utsatts får ofta kämpa med erfarenhet under resten av sitt liv.Skador av mobbning:

1.Psykiska skador

2.Muskel skeletts problem; vilket kan bero på de spänningar som uppstår inom den mobbade fasen.

3.Man är oförmögen att göra något åt situation och till slut tappar offret självförtroende.

På sätt och viss kan vi hitta alla dessa symtom i ”Wille och damerna” berättelsen trots att Wille inte vet om det. Wille vet inte eller ser inte han själv jaget i den här situationen är blinde.Willes beteenden, tankar och känslor utifrån Psykoanalytiskt:

Det medvetna och det omedvetna

Bortträngning:

•Freud ansåg att drömmarna avslöjar vår hemlighet från vår barndom.
Willes drömmar väcker minnen av hans trauma från skolålder och de tidiga ungdomsåren. ( ” Wille Metmask! Skrek barnen på skolgården.”) Freud ansåg också att det finns i den omedvetna upplevelsen eller tankar som är hotande för Wille och han vill gärna bortträngda de ur hans medvetet. ( ”Han ligger kvar i sängen och känner sig litet omskakad. Drömmen, som han bara minns vissa delar av, väcker minnen från hans barndom och tidiga ungdomsåren.”)

Anala stadiet:
• Jag vet inte om jag har missfattade detta men jag tycket att Wille är överdrivet renlig, kanske kan man säga att han har haft problem med det anala stadiet. Freuds teori anser att mycket av barnet känslor av lust och frustration centreras runt detta...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Wille och damerna. Hemprov psykologi A 2006

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-04-14]   Wille och damerna. Hemprov psykologi A 2006
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7938 [2024-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×